Am si eu o intrebare, am facut un test cu acest validator si am gasit o gramada de erori la site-ul meu
Validator W3
Intrebare : Au vreun efect negativ asupra siteului, pe partea de SEO sau .... altceva ?
Ma ajuta cu ceva daca daca "le" rezolv ?
Versiune printabilă
Am si eu o intrebare, am facut un test cu acest validator si am gasit o gramada de erori la site-ul meu
Validator W3
Intrebare : Au vreun efect negativ asupra siteului, pe partea de SEO sau .... altceva ?
Ma ajuta cu ceva daca daca "le" rezolv ?
Mi-am stors creierii cu problema asta pana cand am ajuns la concluzia ca imi pierd vremea cu detalii inutile. Serviciul ala al lor de validare avea niste buguri... imi vine greu a crede ca le-au rezolvat ( nu le-am mai accesat siteul de luni de zile, nu stiu ce se mai intampla ).
Singura chestie care ar trebui sa te preocupe din punctul asta de vedere este ca siteul sa ti se vada bine pe toate browserele, chiar si pe gunoiul de IE6. Si daca poti sa mai il faci si user friendly cu atat mai bine.
SEO nu sta in serviciile online W3... te asigur!
Servicul respectiv nu are bug-uri, sau daca are sunt nesemnificative.
Revenind la intrebare, eu merg pe ideea ca si validarea html te ajuta la seo. Poate nu direct, dar te ajuta. Da, te ajuta probabil intr-o foarte mica masura. Dar orice chestie in plus conteaza.
Eu cand ma ocup de validarea codului cand vine vorba de un site analizez situatia. Se merita sa pierd atata timp? Daca nu sunt multe erori se merita. Daca siteul are prea multe ori si ar trebui sa faci designul din nou, reparc ce e mai simplu de reparat iar restul erorilor le las in pace.
Matt Cutts spunea clar acum ceva timp ca nu conteaza sa fie valid html-ul si ca nu e un factor. Nu sunt sigur daca e adevarat ce spune sau daca a spus-o doar ca sa nu dezvaluie inca un factor in ranking. Ideea e urmatoarea: si la site-uri foarte mari cu un cod foate stufos: in cateva ore rezolvati absolut toate erorile ( mare parte din ele se rezolva in cateva minute ).
Personal am incercat sa mentin toate site-urile facute fara erori.
@Andrei: validatorul chiar nu are erori .. cel putin eu nu am intalnit una si crede-ma ca il folosesc saptamanal de cativa ani buni incoace ...
Din cate stiu (poate gresesc) validarea conteaza doar pt Google. Mai exact spiderii parcurg ma usor siteurile care au putine/deloc erori.
Aici e vorba mai mult de altceva. Daca ai niste erori grave, spiderii (nu doar cel de la Google) ar putea fi "aspru" pacalit, in sensul ca tu poate nu ai inchide unele taguri bine, etc. Spiderul citeste cod html si daca codul html este scris incorect, logic spiderul poate avea probleme. Insa daca sunt erori minuscule, nu ar trebui sa te afecteze in niciun fel.
Am inteles ce ai vrut sa spui si chiar ai dreptate, insa eu prefer ca eroarea s-o percep ca eroare (ceva care trebuie cat mai repede rezolvat), iar warningul pe plan secund (chiar daca siteul are cateva warninguri este ok din punctul meu de vedere desi nu cred sa fi vazut vreun site doar cu warninguri). Principiul pe care merg eu este ca daca ai erori ai probleme (indiferent de gradele lor).
Multumesc frumos tuturor, m am apucat deja sa corectez din erori :)
Am reusit sa corectez majoritatea erorilor (cu ajutorul unui membru) insa mi au mai ramas 8 erori legate de pluginul de facebook. Am gasit cateva solutii pe net dar nu am reusit sa le aplic. S-a mai confruntat cineva cu aceasta problema ? Imi puteti da niste sfaturi/sugestii ?!
Sugestii gasesti la linkul pe care l-ai lasat. Iti explica acolo tot.