Cam destula reclama faci nu crezi ?
Sa fim seriosi ... :rolleyes:Citat:
... proiectul reprezentand cel mai mare site e-commerce din industria IT ca numar de produse (peste 90.000) ...
Versiune printabilă
Sa fim seriosi ... :rolleyes:Citat:
... proiectul reprezentand cel mai mare site e-commerce din industria IT ca numar de produse (peste 90.000) ...
pe ce te bazezi cand spui asta?Citat:
Postat în original de Cristian Mezei @ Mar 21 2006, 02:14 PM) [post=12578
reclama nu imi fac pe forumul acesta pt ca nu vad nici o potentiala persoana juridica care sa cumpere peste 15.000.000, si nu vad topicuri legate de hardware. am evitat pe cat putinta sa pun link catre site. eu am considerat ca acel comunicat ar rezolva ceva din intrebarile p]
Sa fim seriosi ... :rolleyes:
[/QUOTE]
pe ce te bazezi cand spui asta?
reclama nu imi fac pe forumul acesta pt ca nu vad nici o potentiala persoana juridica care sa cumpere peste 15.000.000, si nu vad topicuri legate de hardware. am evitat pe cat putinta sa pun link catre site. eu am considerat ca acel comunicat ar rezolva ceva din intrebarile puse pe aici, sau nepuse inca.
Serban, 90.000 de produse IT&C nu gasesti la toti distribuitorii din Bucuresti. Fiecare are in medie o oferta de aproximativ 1.000 de produse. Tornado din cate stiu eu are cea mai diversificata gama, dar nu cred ca mai mult de 2000-3000.
Din cate vad eu pe site ai aproximativ 30 de categorii. Ca sa ai 90.000 produse ar trebui o medie de 3.000 de produse per categorie... ceea ce nu se intampla in realitate. De exemplu categoriile Camere foto si Camere video au 150 si respectiv 70 de produse. E clar ca faza cu 90.000 de produse a picat. :)
Si mai e ceva... nu conteaza atata de mult oferta cat promptitudinea cu care tu poti aduce produsele. Daca ai 90.000 de produse inseamna ca ai aprox. 70 de furnizori. Nici nu vreau sa ma gandesc la partea de logistica in cazul asta... tinand cont ca mai faceti livrari la domiciliul clientului.
Revenind la site: este un proiect gresit pus in practica, cel putin asa il vad eu. Trebuie sa tii minte ca te adresezi oamenilor si nu altor fiinte. Oamenii apreciaza frumosul, culorile, etc. Site-ul tau este monocrom, sters si il uiti imediat dupa ce l-ai vizitat. Categoriile nu sunt bine definite, continutul este ba in romana ba in engleza.
O sa revin cu alte comentarii.
Uite ca Razvan a spus mai b]pe ce te bazezi cand spui asta?Citat:
Postat în original de Serban @ Mar 21 2006, 11:52 PM) [post=12588
[/QUOTE]
Uite ca Razvan a spus mai bine ceea ce vroiam eu sa zic.
salut
multumesc pt reply.
citesc direct din baza de date, 91684 produse. ideea de produse pe itpromo este ca nu toate au poza si descriere, la noi numai promotiile au asemenea features.
sunt sigur ca nu s-au observat si restul produselor din cauza politicii mele de backlink-uri care nu a fost prea fericita pt versiunea de fata (am una nou on the way).
ex vezi pagina: hxxp://www.itpromo.ro/public/oc/52/cisco_gpl.aspx care are 1600 de pagini si mai sunt si altele
nu aveam cum sa dam un comunicat aiurea cu 90000 de produse,era total aiurea asa ceva. site-ul este mai mare, dar trebuie browsat sau cautat.
partea cu purchase->logistica, pe mine ca om de web nu prea ma intereseaza, insa stiu ca este aspectul cel mai dificil din aceasta afacere, cu toate acestea lumea se plimba pe aici cu masinile dintr-o parte in alta.
mai e ceva, luati in calcul ca pe site se vand produse pt persoane juridice cu o valoare mai mare decat 1500 ron. la aspectul asta noi ne bazam pe experienta acumulata cu verasys.ro
probabil ca pe masura trecerii timpului vom trece si la facilitati pt persoane fizice, dar iti dai seama ca e dureros ca sa vina 1 persoana si sa comande 5 coolere de la 5 producatori diferiti. nu prea ai cum sa livrezi in timp util, tocmai din cauza asta avem alt target.
altceva:
am facut o varianta a site-ului numai cu div si css. daca inainte eram super incantat de asemenea perspective, acum nu prea vad rostul. observa ca IE mananca cam multe resurse cand randeaza o pagina, am fost nevoit sa pun hackuri pt ca sa se vada corect in anumite browsere (chestie care ma cam dispera). avantajele sunt reducerea raportului html/txt, arata la fel pe win/linux, template mai atractiv, codul pot sa-l validez muuuuuult mai simplu acum. indoiala mea este la modul in care incarca pagina, mi se pare ca pe un calculator mai slab s-ar simti la procesor.
http://news.softpedia.com/news/iT-PROMO-ce...-ro-20033.shtml
Se pare ca au inceput si alte site-uri sa-l promoveze :D. Pana la urma are 90.000 de produse.
Pe mine titlurile astea chiar ma fac sa cred ca ce scriu ei acolo e adavarat.Citat:
iT PROMO, cel mai mare magazin online din Romania
"Cel mai mare", "cel mai tare", "cea mai buna"..etc.
Cine zice lucrul asta? Sau cine ar trebui sa zica asta?
:huh:
asa si news softpedia.
E doar un comunicat de presa/publicitate..lucru care probabil ca toate firmele le fac; sa vb la superlativ de ei!
propun sa browsati site-ul inainte, si dupa aia sa discutam.
comunicatul zice: "iT PROMO ofera un numar de peste 90.000 de produse, fiind din acest punct de vedere cel mai mare magazin online din Romania pina in prezent. "
repet pe site se pot browsa peste 90.000 de produse. gama de produse este larga deoarece ne adresam persoanelor juridice ce vor si solutii profesionale gen cisco sau veritas.
pe mine m-ar interesa un raspuns la treaba cu div si css, daca se poate.
de obicei cei ce fac studii pe e-comert ar trebui sa zica treaba asta. am vazut un site www.underclick.ro care incepuse asa ceva.Citat:
Pe mine titlurile astea chiar ma fac sa cred ca ce scriu ei acolo e adavarat.
"Cel mai mare", "cel mai tare", "cea mai buna"..etc.
Cine zice lucrul asta? Sau cine ar trebui sa zica asta?
:huh:
Ok. O sa scriu in postul asta despre grafica sau ce as fi facut eu daca ma ocupam de site.
Sa o luam de la inceput. Rezolutia. Nu-mi plac site-urile care au width 100%. Eu am o rezolutie de 1280x1024 si site-ul tau arata cam incarcat cu atatea produse vizibile. Majoritatea webdesignerilor nici nu-si mai bat capul cu 800*600, de aceea ar fi recomandat sa folosesti un width de 980 aliniat pe mijloc (pana la 1024 e fain sa fie putin spatiu ).
Organizarea in pagina. E mult de lucru la ea.
Incep cu meniul - trebuie impartit in categorii si subcategorii - mi-e greu sa gasesc o categorie anume acolo. Sau sa imparti linkurile dupa anumite criterii.
In partea centrala, sau mai pe scurt in partea inghesuita.
La: INREGISTRARE - tot ce e scris acolo se subintelege de pe orice site, sunt informatii puse eronat asa sus pe o pagina de e-shop.
La: Cautare in site - ai in partea stanga aceasi functie si zi ca ajunge, pt cautari avansate sau etc, exista linkul ala de sub cautare stanga.
In locul la cele 2 de sus as incerca sa pun un banner cu una din ofertele magazinului, ceva colorat, care sa relazeze si sa deie viata paginii.
Dupa care as incerca un sistem de 2 coloane cu produse, 4 e prea incarcat. Ce e in plus as muta in astea 2 coloane. Un height prea mare al paginii nu e o problema.
Posibil si o a treia coloana mare, unde sa pui partea de autentificare, alte oferte, loc pt banner reclame, etc.
Revenint la partea de sus, as incerca sa maresc logo-ul - sa crez un brand din el. E prea mic acolo, deabia se vede. Un top margin nu ar strica, un pic de spatiu alb e bun acolo.
Cam atata pe moment in legatura cu designul de pe prima pagina. Prima impresie conteaza.