-
Acest topic: apropos de acei SEO-isti care frecventeaza forumurile de specialitate...
- este, dupa parerea mea, o "neconcordanta" cel putin intre a fi membrul unui forum SEO (ca acesta, de exemplu..) si a inscrie in site-ul propriu (indiferent de tematica/gen/public/bani primiti,etc) site-uri care fac spam zadravan de destul timp...; chestia este total aiurea si nu o inteleg deloc (exceptand cazul in care una din cele 2 ipostaze este intr-un fel falsa sau, cel mai bine cred, necunoscuta);
- ca prim exemplu, vorbesc acum concret de @mircea13 (fara suparare, sper), al carui site l-am vizitat daunazi
(unde, la o categorie anume, la loc fruntas, este site-ul pe care l-am postat mai inainte la "seo spam"...)
- sper ca ceva se va intampla: ori aceia care dau link (in site-ul propriu) catre spamm-eri o sa isi revizuiasca
politica, ori, poate, pe nivel de forum care nu apreciaza spam-ul, de asemenea se va intampla ceva...
- sunt doar pareri personale, cele de mai sus; astept si pareri ale "oficialilor" SeoPedia si nu numai, in aceasta
privinta...
- cu riscul de a ma repeta, cele de mai sus si acest subiect in sine, sunt din punctul meu de vedere o problema
generala, lasand la o parte exemplul concret dat.
-
E o neconcordanta, normal...dar poti sa ai inclinatii SEO corecte fata de site-ul tau si fata de ceea ce faci...si poti la fel de bine..ca prin site-urile cu care ai afiliieri sa accepti SEO Spamm-ul.
In general cei care fac Spam (de orice fel) sint fara etica. Multi probabil ca nu sint interesati de etica, ci mai degraba de rezultate. E un fix prost faza asta cu SEO. Daca faci SEO trebuie sa fii pe prima pagina la un motor de cautare..si se uita defapt de faptul ca, mai important e ca acel vizitator ajuns pe propriul site Web, sa stea si sa citeasca sau sa isi arate interesul fata de continut. Vizitatorul fara interes fata de site (evident site-ul trebuie sa aduca si sa atraga spre a "stationa") e un numar la categoria "Unique visitors, Number of visits, Hits". Potentialul cumparator e cel care sta pe site...nu cel care te gaseste pe prima pagina la un motor si te alege pe tine ca fiind relevant.
Dar interesul poarta fesul. (Durex)
Erwin a punctat foarte bine un punct de vedere mai putin interesant pentru unii dintre noi. - Relativ simplu...
Ideia ta e foarte buna, dar ma indoiesc sa aibe vreun efect. Din pacate. Dar se poate incerca.
Concluzie: nu sint primii si nici ultimii. Foarte bine ca au aparut oameni din .ro care au inceput sa nu accepte Spamul de orice fel. O intentie asemanatoare pe un alt forum.
-
Krumel, atat timp cat:
- admin. unui site nu refuza inscrierea spamm-erilor in directorul propriu, ba din contra chiar ii promoveaza;
- mergand pana la extrema fericita ca acei spamm-eri sa fie exclusi din rezultatele motoarelor de cautare (he-heeee.....);
- si, de ce nu, conditii restrictive impuse de forumurile de specialitate (cel putin) membrilor (in sensul de a nu accepta spamm-eri sau pe aceia care accepta/tolereaza/promoveaza etc. practicantii de spamm,
- si multe alte metode, sunt convins ca exista, insa de oameni care vor asta si pot sa faca ceva concret in aceasta privinta este nevoie,
pana atunci nu cred ca va exista vreo schimbare in bine la capitolul asta, pentru ca in cazul lor sigur nu va da roade "batutul obrazului", "aratatul cu degetul" si alte tehnici nedureroase pentru ei, din considerente foarte simple: caracterul si etica de care vorbeai.
-
Pai poate e bine sa dezvoltam un proiect romanesc (ca multe altele incepute si lasate de izbeliste) pe tema asta, cu diferite informatii despre site-urile respective si modalitatile prin care acestea au "rezultate".
Dar ti-am zis..interesul poarta fesul. Din pacate.
Oricum atitudinea e de apreciat. Sa vedem ce iese de aici. ..Probabil nimic...
-
Subiectul asta:
3 zile: 2 persoane
1 zi si 4h: nici o parere.
Krumel, asa este: