-
Cum scapam de SPAM?
mai precis de ceva timp am inceput sa primesc tot felul de mesaje spam, dar care sunt trimise de pe adresa mea, ca si cand mi-as fi trimis singur, metoda simpla cu blocarea adresei nu merge, o idee ar fi depistarea ip-ului si blocarea lui .....poate face cineva un mic ghid pentru asta?
-
O metoda mai simpla ar fi sa implementezi un filtru anti-spam, fie pe statia de lucru, fie pe server. Orice antivirus din ziua de azi are un pachet de tipul "Internet security" care include ce vrei tu. Pentru cei mai dibaci, se implementeaza pe server liste de tib rbl. Baietii de la abuse.ro au facut deja astfel de ghiduri: http://www.abuse.ro/howto
Metoda 2 ar fi sa migrezi pe google apps, filtrul lor de spam e foarte eficient.
Ideea cu blocarea IP-ului e slaba, nu vin mereu de pe acelasi IP. Daca totusi vrei un ghid, zi-mi ce program de mail folosesti ca sa te invat cum se face un fitru :-)
-
mail si thunderbird ambele de mac
am folosit spamassassin dar pe langa mailurile nedorite imi oprea si 2-3% din cele bune
-
Cred ca indiferent de solutiile gasite ... nu vom scapa niciodata de spam. :rolleyes: