-
PFA - Procent impozitare
Am o firma (micro, platitoare impozit profit) pe care incasez platile de la adsense si mi se pare ca platesc cam multe impozite catre stat..
Ma gandesc ca daca trec la PFA impozitul este mai mic..
In momentul de fata platesc 16% impozit pe profit (profitul este aprox. 80% din venituri)+impozit 16% pe dividende..
Va rog sa-mi spuneti daca pot face PFA, care sunt impozitele pt. PFA si daca exista un plafon maxim sub care trebuie sa am veniturile pt. a putea fi PFA
Multumesc
-
daca esti microintreprindere, nu mai exista posibilitatea de a plati un anumit procent (2,5-3%) din cifra de afaceri ? Cred ca ar fi mult mai avantajos
-
Micro inseamna minim un angajat, vreo 200 RON taxe la stat pentru angajat cu salariu minim si om de stat lunar de declaratii la contributii (pensie, somaj, sanatate, etc). Plus contabil. De 16% pe dividende nu scapi iar daca te prind aia la Finante ca-ti bagi imbracamintea si mancarea pe firma sa reduci profitul, te-ai ars, deci ... de 16% pe dividende nu scapi.
Din ce stiu, PFA e doar 16% la profit si contabilitate mult mai simpla.
-
in primul rand as vrea sa inteleg care e situatia actuala. din cate se intelege ar fi 16% impozit pe profit si apoi impozit pe dividende ? e greu sa fie mai rau decat atata...