-
Analiza SEO
Salutare,
Am si eu nevoie de un coleg sau mai multi de aici de pe forum care sa imi spuna unde gresesc cu proiectul actual. In cazul in care sfaturile sunt contra cost as dori sa imi trimiteti oferta voastra pe PM.
Detalii despre proiect
- lansat in martie 2015
- platforma custom
- IP dedicat
- peste 350 articole unice publicate
Am nevoie de sfaturi si directii clare si la obiect atat onsite cat si offsite. NU am nevoie de generalitati de genul trebuie sa faci rost de backlink-uri. Daca aveti nevoie de mai multe informatii, let me know. Site-ul despre care vorbesc este cel din semnatura.
Multumesc
-
Ok nu-ti spun generalitati cum ca trebuie sa faci rost de backlink-uri.
Dar iti spun altceva: macar nu pierde linkurile pe care le-ai avut in trecut.
Cele mai importante 3 linkuri catre tine pe care le-ai avut in trecut ti-au disparut din portofoliul tau de backlinkuri. Ma refer la : meritacitit*ro, parenting2009*ro si abraline*ro
Unui portal cu multe articole ca al tau ii trebuie multe linkuri catre root ca sa poata ranka in pozitii decente paginile din adancime fara sa aiba ele insele backlinkuri.
De asemenea as adauga faptul ca articolelor tale le lipseste "tractiunea" , nu sunt scrise intr-un mod in care m-ar face pe mine sa dau Share/Like/etc. Sunt prea simpliste. Este continut unic intr-adevar dar asta nu inseamna ca aduci plus-valoare de vreun fel cu articolele tale. As schimba scriitorul. As prefera sa platesc 20¤/articol dar sa aduca plus-valoare.
Iti dau un exemplu: pentru un site feminin de-al meu colaborez cu un doctor ginecolog care-mi scrie 1 articol/saptamana. Nu o platesc efectiv cu bani pentru ca ii apare numarul de telefon al cabinetului ei. Faza e ca ea scrie din realitate cu ce probleme se confrunta zilnic/saptamanal la cabinetul ei, motiv pentru care articolele ei au "tractiunea" de care-ti vorbeam mai devreme.
Concluzionand, directiile de lucru sunt urmatoarele:
- imbunatateste calitatea articolelor - (gandeste-te daca tu te-ai duce pe site-ul tau sau ti-ai trimite copilul tau sa citeasca de pe site-ul tau atunci cand vrea sa se informeze)
- sparge pusculita si adu-ti linkuri catre root. Linkuri puternice si de durata nu ca cele efemere pe care le-ai procurat pana acum.
Sugestia mea e sa incepi sa-ti construiesti un PBN cu care sa te ridici dar plateste si alte surse de backlinkuri pentru varietate.
PS: In 2015 nu e mai greu sa faci SEO decat in 2005, doar ca e muult mai scump :)
-
Salut Dascalescu,
In primul rand tin sa iti multumesc pentru raspunsul detaliat. Cat despre cele spuse de tine, criticile sunt cele mai constructive. Intradevar articolele am incercat sa le mentin simpliste pentru a fi usor de citit de oricine indiferent de gradul de pregatire. Din pacate nu stiu ce este un PBN, cat despre aducerea de noi surse, va urma o campanie de genul.
Iti multumesc inca odata pentru raspunsul tau si cu siguranta o sa tin cont de sfaturile tale.
Astept si alte pareri.
-
@costy, PBN vine de la private blog network (aici s-ar putea sa ma insel, chiar nu mai tin minte exact) insa stiu sigur ca reprezinta o retea de bloguri. Iti faci mai multe bloguri, le cresti si de pe ele aduci linkuri la propriile tale proiecte.
-
1 Ataşament(e)
Eu zic ca nu numai pe partea de Seo trebuie sa faci imbunatatiri, ci si la user experience; caci la orice dau click la incarcarea paginii imi apare ceva ciudat ceva cu euro 2016 (am atasat si poza). Am mai vazut templatet-u asta care schimba culoarea pe categorii (cred ca era joomla), dar pentru mine e enervant. Si ca sa ajung intr-o subcategorie tre sa dau click pe categorie-> apar subcategoriile si asa... Dar eu vrau sa citesc tot ce e sub imobiliar de ex... Stiu sterg carnatul de la sfarsit si merge.
Lucreaza si la partea: cei care iti acceseaza pagina sa le si mai citeasca, si poate mai revin. Ataşament 3821
-
Multumesc pentru noile raspunsuri!
@alarma: In imaginea care ai atasat-o tu nu s-a incarcat CSS-ul deloc, de aia arata extrem de dubios. Problema asta e generala pe toate paginile sau a dat rateu doar odata (posibil conexiune slaba la net? mobile? rateu la server?). Intradevar nu poti sa ajungi in sectiune din top menu. Initial era un mega menu cu sectiuni - categorii - subcategorii. Dar la un asa volum cum sa evit sa nu am 200 link-uri pe o pagina ? Din acest considerent am lasat doar categoriile in meniu. Schimbarea de culoare am gandit-o pentru a retine mai usor, mai vizual sectiunile mari ale site-ului.