27th June 2012, 17:58
1 out of 1 members found this post helpful.
Trebuie musai cont in valuta respectiva, in codul IBAN este inclusa cifrat si valuta, iar cand banca platitoare vrea sa faca tranzactia intr-un cont cu o valuta diferita se opreste tranzactia, e ca si cum ai introduce un IBAN gresit.
La fel se intampla si in tranzactiile ro-ro daca valuta este diferita.
Nu ma pricep la SEO dar ma bag in seama
29th June 2012, 01:23
1 out of 1 members found this post helpful.
Trebuie sa trimiti si adresa bancii si numele si codul iban COMPLET si numele tau al beneficiarului si , uneori si adresa ta.
Fac plati peste tot prin lume la furnizori si tine foarte mult de traseul banilor, uneori sunt rutati si aici intervin reguli locale.
De regula ..in China cea mai habotnica transferurile au durat intre 7 si 11 zile !! Cu rutare pe la o banca corespondenta din SUA.
Daca ai gresit ceva tu sau operatorul banii sunt blocati intre conturi in asteptare. Daca nu te sesizezi tu sau cel ce face plata cam stau acolo. cel ce face plata are dreptul si posibilitatea de a verifica starea lor si sa primeasca dovezi ale stadiului si a confirmarii platii. Tu nu prea ai cum..doar sa soliciti de la cel ce a trimis confirmarea din partea bancii lui cum ca suma a fost procesata corect si stadiul platii. Daca americanos nu iti da inseamna ca e de rea credinta si intramin situatia 2 : NU A PLATIT COHONESII
Daca chiar se blocheaza suma incepe o procedura de corespondenta intre banci care poate dura si o luna, in functie de situatie , motive.
Cu raiff ul nu am lucrat (dar am si la ei cont ) , insa cu alte banci am avut nevoie de cont similar cu valuta primita..
off topic : A...o recomandare. Azi am ramas uimit sa aflu o banca care are doar 1 leu pe abonament internet bancking si nimic taxe pe conturile deschise, indiferent de cate ai ..In rest te jumulesc undeva la un euro+ pe luna/ cont deschis. E vb de Transilvania. Pentru cei ce trebuie sa aiba deschise multe conturi , in multe valute ..merita sa o incercati.
Ultima modificare făcută de diasomie; 29th June 2012 la 01:30.