Backup Manual MySQL ( Wordpress website)
Salutare oameni!
De cativa ani citesc forumul asta si intr-un final m-a ajutat cu ceva... sa ma angajez intr-un domeniu care sunt pasionat ( online marketing).
Am de 2 zile o problema... mare: nu stiu sa fac un backup manual la baza de date.
Ar fi fost floare la ureche daca as avea acces la control pannel de la hosting provider...stiu. Dar nu am, tot ce am este id/parola FTP si id/parola la baza de date MySQL.
Fiind la inceput, desi am cunostintele necesare sa-mi fac treaba, vreau sa ma asigur ca am un backup in cazul in care se intampla ceva.
Si atunci intrebarea mea este:
- Puteti sau aveti ceva link-uri cu tutoriale care sa-mi arate cum sa fac un server mysql, sa accesez baza de date din host si sa-mi fac un backup propriu zis ? Din Filezilla nu cred ca e prea sigur... asa ca as prefera sa invat treaba asta pentru ca sunt sigur ca o sa ma ajute si pe viitor. Am instalat mysql dar am dat fail cu el si va trebui sa-l reinstalez.
- Dupa ce fac backup si creapa website-ul din motivul x, cum il urc inapoi pe host ? Din nou... manual, ca eu nu am acces la control pannel.
Daca aveti alte sfaturi sunt deschis la sugestii. Deci eu nu am acces la control pannel-u de hostare si nici nu am voie sa modific/instalez pe WP pluginguri.
Va multumesc din timp, eu am un prieten developer si nu m-a lamurit inca XD.