Se da o mutare de magazin de pe o platforma pe alta.
Cu ocazia asta se refac si linkurile intr-o forma mai buna.
Ce s-a putut automatiza s-a facut, am deja o lista de peste 300 de redirecturi in .htacces.
E vreun numar maxim recomandat?
Tks
Versiune printabilă
Se da o mutare de magazin de pe o platforma pe alta.
Cu ocazia asta se refac si linkurile intr-o forma mai buna.
Ce s-a putut automatiza s-a facut, am deja o lista de peste 300 de redirecturi in .htacces.
E vreun numar maxim recomandat?
Tks
un numar foarte mare de redirecturi in htaccess are in teorie efect asupra vitezei serverului http, insa 300 ar trebui sa fie un numar mai mult decat decent;
am avut o situatie cu mai mult de 300 de reguli htaccess intr-un site cu cateva mii de vizite zilnic si nu era nici o problema;
Salut
Nu este nici o problema dar tine cont ca un fisier .htaccess mare incarca serverul web si automat foloseste mult mai multe resurse.
Multumiri. Pe moment peste 400. Magazinul rezista.
Eu am vreo 3.000, mai poti baga.
Daca folosesti flagul "L" (last), se va opri la prima regula pentru care face match si in caz ca paginile mai des accesate au matching mai la inceputul .htaccess-ului, incarcarea va fi minima pt ca nu fi procesat tot fisierul.
Poti sa pui cate reguli vrei atat timp cat iti permite sistemul. Daca ai 80 giga ram, poti sa pui si milionul de reguli :)
Insa, mai smart, mai elegant si mai profi, este sa faci o singura regula prin care preiei orice url si-l parsezi cu PHP, asa cum face Wordpress care redirectioneaza totul spre index.php. Si atunci ai reguli nelimitate.
Pe moment a sarit de 700, magazinul rezista.
Nu s-au putut face reguli, la actuala versiune fiind vorba si de optimizare categorii, alte linkuri interne.
Cei interesati: Navigatii gps cu dvd si accesorii multimedia auto - EDOTEC.RO
Am pierdut eu ceva pe drum, sau nu inteleg de ce sunt 700 redirects?
Discutam de nr de redirects si pierdem ce e mai important. Pentru ce sunt acele redirects?
Site-ul vechi avea link-urile gresit create. Asa si?
Site-ul are (avea) linkuri destul de slabe, asa ca redirectul este inutil. De ce as face redirect la linkuri slabe?
Nu mai bine, prefer sa las pagina 404, ca sa scap de acele linkuri, care oricum sunt inutile sau trebuie sa le scoti la un moment dat?
Vb de 2-3 root pe cateva pagini (3-4) si in rest cate 1 link pe anumite pagini, de calitate foarte slaba. Majoritatea paginilor cu 1 link, sunt forum posts din vara lui 2013:)
Daca asta este motivul si am inteles corect, este o mare pierdere de timp si poate bani (daca este o munca platita).
.................................................. ......
Daca este site-ul tau 1nesco, de ce nu intrebi si tu prin sat?
Daca e al unui client, spunei sa-l refaca si sa lase redirecturile, ca nu are nevoie de ele. El nu are shop, are un fel de blog de 50 euro pe o solutie ecommerce :)
Dar dupa logo, structura, content si design, este sigur varianta veche, cu link-urile noi care nu cred ca trebuia indexata. Nici acele 700 de redirects nu le inteleg (daca sunt pt seo).
..................................
Cateva sfaturi rapide, daca este site-ul tau:
- scapa de thema asta, nu te ajuta. De ex 50% din romani au 1024 x 768, site-ul nu "incape"(obligatoriu grid de 960). Usability e 0, design basic, trebuie sa modifici prea multe la ea, fata de alta thema noua:)
- scapa de structura de pe stanga, e super complicat pt user si te incurca la seo intern. Foloseste un bloc simplu de make-model, e mult mai util pt user.
- scapa de textele la mouse over (title) din partea staga si meniuri, sunt spam si oricum nu le indexeaza. La raport ti-o trage, iar la seo pt produse te incurca. Da si tu un view source la un produs, sa vezi cat content inutil ai in pagina. Si ghici ce? Textul ori NU este indexat, ori apare haotic pe diverse pagini. E spam, scapa de el.
- scapa de formatul textelor de genul asta: Produse Caraudio-Systems - EDOTEC.RO
- scapa de caracteristici, daca nu folosesti pentru filtre (iti creste baza de date inutil), punele simplu html
- scapa de copy paste la descrieri sau adauga paste from word(notepad). Ai textele pline de cod. Uitate de curiozitate aici : Pachet LOW Citroen NG4 GPS/TV/USB/SD/DVD/CAM - EDOTEC.RO la textul din descriere. Plangi:) Shopul are tipografy, editorul are functii, voi cum ati pus textele?
- editeaza logo-urile de la producatori. Din cate stiu eu nu ai voie sa le folosesti "cum sunt default", trebuie sa le editezi.
- muta pozele pe subdomeniu sau in alta parte, iar acele "icons" pentru caracteristici fa-le sprite.
- schimba textele de genul asta: Livrare - EDOTEC.RO sunt la misto:) Cum sa-l pui pe client sa se ocupe de livrare? Pai ai modul de shipping, iar in cazul tau ai modul live cu urgent curier. Clientul isi adauga adresa, site-ul calculeaza pretul, asta inseamna ecommerce. Banuiesc ca sunt textele de acum 5-10 ani:)
- schimba structura si foloseste filtre. Poti optimiza o singura pagina pentru mai multe modele (cautari), e o tampenie sa pui acelasi produs in asa zisele 10 categorii:) E spam si inutil.
- pe site-ul nou, poate repari si tu cosul si checkout:)
- cauta limba romana tradusa corect si nu pune texte la "caterinca" pe un shop live.
Dupa te apuci de seo si usability.
Am uitat: fa-ti si tu un logo:)
Da-mi si mie link de la versiunea noua, daca vrei sa te ajut cu sfaturi.