-
.htaccess - html
am linkuri de genul hffp://wuw.numesite.com/paginea-mea.html vreau sa dispara .html ce trebuie scris in .htaccess sau se poate face cu .htaccess?
------
You are only allowed to post URLs to other sites after you have made 15 posts or more. - in curand fac yo 15 posturi
-
Rescrie toate linkurile din pagina, in loc sa te trimita catre nume_pagina.html sa te trimita catre nume_pagina.extensie_noua.
Apoi scrii in .htaccess ceva de genul asta:
Cod:
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
RewriteRule ^(.*).php$ $1.html [nc]
In cazul asta oricine va cere index.php (de exemplu) va vedea pagina index.html.
Desi... nelamurirea mea e: La ce bun ? Majoritatea folosesc mod_rewrite ca sa ascunda paginile dinamice pentru ca vizitatorii si crawlerele sa creada ca siteul e static facut, doar din pagini .html nu invers.
-
nah boon, atunci pt optimizare cum e mai bine sa am dintre astea doua linkuri:
hffp://wuw.numesite.com/articol/paginea-mea.html
hffp://wuw.numesite.com/articol/paginea-mea
???
-
Interesant e modul tau de a gandi, mai intai ceri si dupa aia te intrebi daca e bine.
Cauta pe forum, s-a mai vb pe subiectul asta
-
nah, pai eu stiam ca fara .html e mai bine si acu tis imi spune altceva :D deci, ben tu cum folosesti, 'cu sau fara'? :p
-
Daca folosesti continut dinamic, apar linkurile de forma pagina?variabila1=valoare1&variabila2=valoare2 etc. Majoritatea crawlerelor nu "vad" chestia asta cu ochi buni si nu analizeaza toate paginile date sub forma asta. In schimb daca rescrii totul cu mod_rewrite poti face sa iti apara pagini de genul pagina-valoare1-valoare2.html care va fi indexata de crawlere fara comentarii :D
-
Atata timp cat e link static e bine. In toate site-urile mele am si extensia de .html, nu are nici o importanta la lungimea linkului
-
nu cred ca mai e valabila treaba cu crawlerele care nu trec de ? si daca mai sunt.. fii sigur ca sunt nesimnificative..
@tis botul daca "vede" bine daca nu nu..
acuma.. tine de aspect daca vrei sa-l lucrezi (link-ul) cu htacces sau nu..