-
Aplicatie de vot in PHP
Se da urmatoarea situatie: am de facut o mica (la prima vedere) aplicatie in PHP care sa ii permita utilizatorului sa voteze ceva de genul: Va placere berea? - Da - Nu).
Chestia asta trebuie facuta in asa fel incat un singur utilizator sa nu poata vota de doua ori, de doua ori insemnand de la 2 calculatoare diferite, de pe 2 ipuri diferite.
Are cineva vreo idee cam care ar fi logica unei asemenea aplicatii?
-
Sugestii:
- faci validare de cookie
+ validare de ip
+ validare adresa de email unica si verificata (prin confirmare)
-
Testarea se va face de pe 2 calculatoare diferite cu ip-uri diferite, deci validarea de ip si cookie pica.
Si validarea dupa email pica deoarece oricine ar putea introduce o a 2a adresa de email.
Era prea frumos sa fie atat de usor :D
-
Utilizatorul e utilizator inregistrat? Adica se logheaza cu user/pass inainte sa voteze?
-
Logare cu FB, sau facut aplicatia chiar acolo. Daca e cont nou creat stergi votul.
-
Nu este logat si nici logarea cu FB-ul nu este o solutie.
Sa reformulez putin enuntul: un utilizator X intra pe pagina de acasa de la el si voteaza precum ca ii place berea. Acelasi utilizator daca merge la o sala de net nu ar trebui sa poata vota. Utilizatorul X nu va introduce alte date decat votul care este DA sau NU.
Este o sugestie aplicatie data de un profesor de la facultate. Desi pare o aiureala imposibila este realizabila.
Am postat aici pentru niste puncte de reper deoarece am vazut in trecut ca sunt cateva persoane cu ceva experienta in algoritmica.
-
Imposibil. Indiferent ce zice vreun profesor de la facultate.
-
Singura solutie pentru ce ai tu nevoie este amprentarea, desi chiar si aia poate fi fentata.
E adevarat, un om poate avea mai multe adrese de email, poate avea mai multe conturi de facebook, poate introduce un cnp fals sau cnp-ul unui prieten/rude, etc. Orice solutie ai alege, ea poate fi fentata intr-un anume fel.
PS: Sa nu uitam de testele ADN :)
-
Poate nu e complet enuntul tau, dar in forma actuala raspunsul e evident: imposibil.
-
Exact asa mi-a fost data.
I-am trimis acum un email in care am cerut mai multe detalii si clarificari. Revin cu completari sau confirmare pentru enuntul meu.
@alecs, sunt la facultatea de info. Profesorii (majoritatea) nu prea obisnuiesc sa vorbeasca aiurea cand este vorba de chestii de genul.
Wayne, cam la raspunsul asta am ajuns si eu dupa ore bune in care am incercat sa aplic diverse teorii.