-
Redirect 301 in htaccess
Vreau sa fac redirect permanent de la un link vechi, la un link nou. Si am gasit ca ar trebui sa fac asa in htaccess:
Redirect 301 /vechi.html /nou.html
Bun, se face redirectul, numai ca, din cauza ca am url rewrite si o gramada de rewrite cond, cand dau click pe linkul vechi se duce la:
nou.html?id_product=55 (de ex.)
Cum fac sa scap de ce e dupa html?
Daca nu e clar ce am vrut sa zic, vin si cu exemple concrete.
-
Am rezolvat problema de mai sus, dar scriu tot aici ca sa nu mai deschid un nou subiect.
Am un site care formeaza linkurile friendly ale produselor de genul: /numeprodus-codprodus
Problema apare in momentul in care ownerul modifica codurile produselor si atunci apare /numeprodus-codnou
Dar vad ca se incarca si linkul /numeprodus-codvechi, aparand pe chestia asta continut si meta-uri duplicate.
Cum fac redirect permanent de la /numeprodus-codvechi la /numeprodus-codnou in htaccess? Ca am facut cu redirect 301 si nu merge, linkul vechi se incarca bine mersi.
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Mentionez ca url-ul vechi nu este/nu mai este indexat in google, totusi in WT imi arata cele 2 linkuri la Duplicate title tags, si la click pe ele functioneaza amandoua. Merita sa-mi mai bat capul? Sau avand in vedere ca in sitemap apar url-urile noi, o sa dispara din WT alea vechi?
-
Categoric vor disparea daca spui ca nu mai sunt indexate. Big G face updateuri in wmt cu mare intarziere.
-
ar fi bine sa indepartezi url-urile duplicate.
nu ai cum din htaccess ... iti trebuie o logica de detectare a duplicatelor si care sa faca un redirect cu header 301 fie la nivel de url mappings fie prin ceva decorator de view.
-
sau din cod sa apara canonical tot timpul catre prima varianta