-
.htaccess
Salutare.Am o problema in legatura cu fisierul .htaccess .Am facut un site nou, unde nu folosesc ID, adica calea catre o pagina interna este site.ro/pagina-detalii.html, iar pentru asta am folosit in htaccess codul:
Cod PHP:
RewriteRule (.*)\.html index.php?m=detalii&url=$1
Problema mea este urmatoarea.Eu creez o pagina noua site.ro/contact.html de exemplu, iar cand acces link-ul ma duce spre pagina site.ro/pagina-detalii.html, fara nici un rezultat, in loc sa ma duca spre pagina cu contact.Pentru pagina cu, contact de exemplu am folosit
Cod PHP:
RewriteRule contact\.html index.php?m=contact
Cum pot sa fac, sa nu se suprapuna link-urile? fiecare sa aiba calea lui?Multumesc.
-
Nu ma pricep foarte bine la htaccess, dar cred ca exista un conflict intre reguli si daca pui in calea catre contact un nume de folder fictiv gen site.ro/nume_folder_unic/contact.html site.ro/nume_folder_unic/termeni-si-conditii.html va merge.
-
nu am inteles foarte bine ce vrei sa faci (probabil din cauza oboselii), dar cred ca ai putea incerca sa pui intai regula mai explicita cu modificatorul L, iar cea mai generala, ultima.
Cod:
RewriteEngine On
RewriteRule contact\.html index.php?m=contact [L]
RewriteRule (.*)\.html index.php?m=detalii&url=$1
-
[L] la final inseamna ca daca se indeplineste regula, se opreste acolo si nu mai verifica celelalte reguli.
deci exemplu d-soarei de mai sus e-n regula
-
Am reusit.Va multumesc mult si imi pare rau daca m-am facut neinteles.