Mersi de sfaturi! O sa le am in vedere!
Am gandit asa:
Fac un tabel cu link-uri, care are inregistrari unice (sef_link) iar fiecare inregistrare din tabelele "rubrica", "categorie", "anunt", am un link_id ca foreign key care se leaga de link_id din tabelul "links". E bine asa?
Acum am 2 dileme:
1. Daca intr-o pagina listez rubricile (rubrica.php), in alta categoriile (categorie.php) si in alta anunturile (anunt.php), de unde "stie" aplicatia ce pagina sa acceseze, daca link-ul va fi site.com/vanzari-garsoniere (care ar trebui sa duca pe categorii.php) sau site.com/inchiriez-casa-la-munte (care ar trebui sa duca pe anunt.php) sau site.com/afaceri (care ar trebui sa duca pe rubrica.php)? Sa pun in tabelul de link-uri si tipul paginii in care trebuie sa duca acel link?
2. Cum imi fac link-urile? Las pe mod_rewrite sa le rescrie iar eu sa le pun in cod cu "rubrica.php?rubrica=animale", sau le scriu direct in cod cu "site.com/animale"? Daca e valabila a doua varianta, ajung la intrebarea 1 de mai sus.
Multumesc!
Da, e cel mai bine asa.Fac un tabel cu link-uri, care are inregistrari unice (sef_link) iar fiecare inregistrare din tabelele "rubrica", "categorie", "anunt", am un link_id ca foreign key care se leaga de link_id din tabelul "links". E bine asa?
Parerea mea este ca ar trebui sa-ti faci url-urile in forma1. Daca intr-o pagina listez rubricile (rubrica.php), in alta categoriile (categorie.php) si in alta anunturile (anunt.php), de unde "stie" aplicatia ce pagina sa acceseze, daca link-ul va fi site.com/vanzari-garsoniere (care ar trebui sa duca pe categorii.php) sau site.com/inchiriez-casa-la-munte (care ar trebui sa duca pe anunt.php) sau site.com/afaceri (care ar trebui sa duca pe rubrica.php)? Sa pun in tabelul de link-uri si tipul paginii in care trebuie sa duca acel link?
2. Cum imi fac link-urile? Las pe mod_rewrite sa le rescrie iar eu sa le pun in cod cu "rubrica.php?rubrica=animale", sau le scriu direct in cod cu "site.com/animale"? Daca e valabila a doua varianta, ajung la intrebarea 1 de mai sus.
www.site.com/1/vanzari-garsoniere si www.site.com/2/inchiriez-casa-la-munte
sau
www.site.com/vanzari-garsoniere-1 si www.site.com/inchiriez-casa-la-munte-2
unde 1, 2 si 3 vor fi interpretate de htaccess si inlocuite cu rubrica.php, categorie.php, respectiv anunt.php
In tabela links ai nevoie doar de 2 campuri (id si links):
In link vei insera link-urile alese mai sus:Cod:create table links ( `id` int (10) NOT NULL AUTO_INCREMENT , `link` varchar (250) , PRIMARY KEY ( `id`))
vanzari-garsoniere-1
inchiriez-casa-la-munte-2
iar in cod vei scrie ceva de genul:
Cod PHP:
$row = mysql_fetch_array(mysql_query('select link from links where id=CeVreiSaAfisezi'));
echo 'http://www.site.com/'.$row["link"];
Am pus cate un numar (asa cum a spus CristiC) pt fiecare tip de link in parte.
As dori sa ma mai ajutati cu un lucru pe tema asta, daca se poate
Am facut asa:
- la toate link-urile de tip "rubrica" am pus _1 in coada link-ului
- la toate link-urile de tip "categorie" am pus _2 in coada link-ului
- la toate link-urile de tip "judet" am pus _3 in coada link-ului
- la toate link-urile de tip "anunt" am pus _4 in coada link-ului
Exemplu de link:
site.com/anunturi-computere_2 (e OK dpdv SEO?)
Ce nu stiu e sa fac directive pt .htacces care sa duca link-ul care se termina in:
_1 sa duca in rubrica.php?q=nume-link_1
_2 sa duca in categorie.php?q=nume-link_2
_3 sa duca in judet.php?q=nume-link_3
_4 sa duca in anunt.php?q=nume-link_4
Cred ca e de ajuns sa imi dati un exemplu. Va multumesc inca o data!
(scuze pentru post dublu).
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)