Hai sa preluam continut de la altii, ca e mai usor - www.softpageinternet.ro
Cei de la SOFT PAGE INTERNET au considerat ca e ok sa preia o pagina, de pe site-ul meu, si sa o publice integral la ei. Ma rog, au avut bunul simt sa posteze si sursa. Totusi, nu mi-au cerut acordul, desi ei avertizeaza ca "Copyright ©2003 - 2007 Softpage Internet. Toate drepturile rezervate. Reproducerea neautorizata va fi urmarita si sanctionata conform legilor in vigoare.". Au logo copyscape pe site, etc.
I-am sunat, si se pare ca au scos / vor scoate pagina cu princina.
Nu as fi mentionat nimic despre toate astea, insa un aspect mi-a atras atentia. Am introdus site-ul lor in Copyscape, si foarte multe site-uri par a avea continut preluat de la ei (or NOT). Saracii, ma mir cum pot scrie atat de mult continut autentic si sa lase pe altii sa-l preia fara acordul lor. Sau cine stie, poate si-au dat acordul.
Ia vedeti si voi daca nu aveti cumva site-urile listate printre cele de acolo. Site-ul are si continut autentic, no doubt about that, insa e mai bine sa verificati sa nu aveti surprize. :)
Inainte de a acuza, propunem un excurs semantic...
... care poate debuta foarte bine cu re-insusirea sensului conceptului de plagiat, a carui definitie ar fi, conform DEX:
"PLAGIĮ, plagiez, vb. I. Tranz. A-şi īnsuşi, a copia total sau parţial ideile, operele etc. cuiva, prezentāndu-le drept creaţii personale; a comite un furt literar, artistic sau ştiinţific."
Citarea de catre noi a unui articol cu mentionarea explicita, vizibila, a sursei nu este, pur si simplu, plagiat.
Echipa noastra cunoaste foarte bine continutul notiunii de plagiat, intrucat lupta cu ea de multa vreme, cu un succes destul de relativ.
Pe cale de consecinta consideram complet nepotrivita aparitia acestui post intr-un loc unde se discuta despre furturi intelectuale.
Intrucat autorul articolului se arata nemultumit de faptul ca a starnit, iata, interesul macar al unui cititor avizat, il asiguram ca motivele nemultumirii sale au disparut.