Rezultate 1 la 5 din 5

Subiect: Furtul de content”, “Plagiatul pe internet”. Il putem actiona in judecata?

Ionel.Vacarescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit Furtul de content”, “Plagiatul pe internet”. Il putem actiona in judecata?

Multumesc tuturor pentru comentariile voastre asupra articolului “Furtul s-a mutat pe internet”.
    Asa cum mi-a fost solicitat revin cu acest articol prin care dezvolt cum putem actiona in judecata plagiatul pe internet.
    In Romania nu avem o legislatie special creata pentru mediu on-line, precum in SUA (Digital Millennium Copyright Act). Legea care sanctioneaza un astfel de comportament este Legea dreptului de autor 8/1996.
    Continutul web site-urilor, blogurilor fie ca sunt articole, fotografii....si lista poate continua, pot fi incadrate de judecator in art.7 lit.a din legea mai sus mentionata care enumera ca obiect al dreptului de autor: operele literare si publicistice, conferintele, predicile, pledoariile, prelegerile si orice alte opere scrise sau orale, precum si programele de calculator.

Nu avem insa o practica judiciara dezvoltata in acest sens, ceea ce inseamna ca nu s-au ingramadit creatorii de continut on-line sa se judece pentru ca le-a fost munca furata.
    Ca se merita sau nu sa te pui cu “sistemul”, cu “hotii de continut” fie ca sunt ei concurenti mai mici in piata ori “trusturi media” este o intrebare la care numai voi veti gasi raspunsul? Este o decizie de a lua pozitia corecta fata de cel care va fura munca.

Legea da dreptul judecatorilor de a acorda despagubiri cu echivalent in:
    Castigul nerealizat de catre creatorul online;
    Castigul realizat de cel care a plagiat, iar in cazul in care aceste doua criterii nu pot fi aplicate - Triplul sumelor ce ar fi trebuit platite pentru utilizarea contentului.
    Pe langa despagubiri materiale pot fi solicitate si daune morale.
    Puteti veni voi aici cu completari va rog?
    Care este miza jocului? Castigul nerealizat de autor ori realizat de “hot”?
    Il putem cuantifica in bani de fiecare data?
    Cum poate fi afectata imaginea unui autor de continut online caruia ii este furata munca?

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    52
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    52

Implicit

Cuantificarea in bani e cam dificila in marea majoritate a cazurilor (siteurile necomerciale). Dar ma gandesc ca s-ar putea gasi solutii.
    Daca am un site necomercial (pe care nu vand nimic in mod expres) si creez o pagina (sau poate chiar in pagina de termeni si conditii) in care specific ca fiecare articol/fotografie poate fi preluat contra unei anumite sume de bani, pot fi acoperit din acest punct de vedere? Urmatoarele materiale plagiate vor intra la "Castigul nerealizat de catre creatorul online"?

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Ionel: mi-ar placea ca pentru o anumita suma de bani, cabinetul tau de avocatura sa instinteze "oficial" ( in numele meu ) faptuitorul, punandu-i in vedere ce se poate intampla ( penal si civil-despagubiri ) , daca nu renunta la continutul copiat ( furat ). Personal cred ca ar fi de mare efect si as rezolva cu o suma mica problema.

Ionel.Vacarescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Rares, da, poate fi incercata si modalitatea asta. Sigur nu vom sti decat atunci cand cineva va achita in urma notificarii suma ceruta ori avem o hotarare luata de judecator in acest sens.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Sigur Serban. Putem discuta in privat chestiunea asta.

--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")

Lucram deja pentru un client pentru care trimitem asemenea notificari si pana acum au fost 100% rezultate. Asadar, merge.

Marius Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th January 2007
    Locaţie
    Bucuresti, Romania
    Posturi
    1.519
    Putere Rep
    51

Implicit

Citat Postat în original de -Rares- Vezi Post
    Cuantificarea in bani e cam dificila in marea majoritate a cazurilor (siteurile necomerciale). Dar ma gandesc ca s-ar putea gasi solutii.
    Daca am un site necomercial (pe care nu vand nimic in mod expres) si creez o pagina (sau poate chiar in pagina de termeni si conditii) in care specific ca fiecare articol/fotografie poate fi preluat contra unei anumite sume de bani, pot fi acoperit din acest punct de vedere? Urmatoarele materiale plagiate vor intra la "Castigul nerealizat de catre creatorul online"?
    Va trebui sa dovedesti ca aceea este valoarea reala si ca ea nu a fost stabilita arbitrar. Faptul ca ai mai vandut ceva similar la acele preturi este un mare atu, in caz contrar... Oricum, daca tarifele stabilite sunt decente (sarirea calului la preturi poate ca ii descurajeaza pe unii, dar ii ajuta pe ceilalti la un eventula litigiu), cred ca totul poate fi ok.
    La continut se poate veni cu o statistica a mediei tarifelor per 100 de cuvinte, sa zicem, practicat pe seopedia, dar si aici daca te copie 20.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. „furtul” s-a mutat pe internet
    De Ionel.Vacarescu în forumul Plagiat
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 29th November 2012, 16:35
  2. cat de dificila este promovarea pe cuvantul ”pariuri sportive”
    De broski în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 27th May 2012, 23:01
  3. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 30th April 2012, 22:07
  4. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 3rd March 2012, 23:51
  5. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 25th February 2011, 16:59

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente