26th November 2012, 14:41
#1
2 out of 2 members found this post helpful.
„furtul” s-a mutat pe internet
Traim in realitatea in care din ce in ce mai multe lucruri se muta pe internet: afacerile, cumparaturile si… „infractiunile”.
Sa ne imaginam urmatoarea situatie, prin care unii dintre dumneavoastra deja au trecut.
Aveti un site pe care postati diverse informatii, atat de bine concepute si prezentate incat si altii le vor prezente pe site-ul lor.
In primul rand trebuie sa aflati daca cineva va fura contentul site-ului. Acest lucru este foarte usor de realizat, metodele fiind diverse. Eu va voi da doua modalitati:
- copiati o fraza din continutul site-ului dumneavoastra, adaugati ghilimelele de rigoare si dati-i search pe google. In cazul in care fraza se regaseste si in continutul altor site-uri, care nu va apartin, google-ul va descoperi instant;
- folosirea unor platforme online similare copyscape.
In urma cercetarii realizate conform celor de mai sus descoperiti, ca pe un alt site este postat exact textul care va apartine, site-ul respectiv folosindu-se de textul dumneavoastra ca si cum i-ar apartine, fara precizarea sursei.
Desi legislatia din Romania este la inceput in acest domeniu si aparent nu ati avea parghii sa actionati si sa opriti „furtul”, exista totusi actiuni pe care le puteti intreprinde.
Primul pas, dupa indentificarea „hotului”, este sa-i trimiteti acestuia o notificare cerandu-i sa inceteze insusirea fara drept a contentului dumneavoastra, precizarea sursei textului sau adaugarea unui back link. De asemenea, il puteti convoca la conciliere.
In cazul in care diferendul nu poate fi solutionat in etapa amiabila, puteti trece la urmatoarea faza, anume cea judecatoreasca, prin introducerea unei cereri de chemare in judecata impotriva celui care va copiaza contentul site-ului pentru a-l posta pe propiul site.
Voi v-ati aflat vreodata intr-o astfel de situatie?
26th November 2012, 15:11
#5
1 out of 1 members found this post helpful.
Ma aflu zilnic in aceasta situatie, cand am timp trimit notificari. De cele mai multe ori functioneaza, uneori nu dau de proprietarul siteului, alteori cel ce copie este ori antena1, ori protv ori vreun alt site din trusturile lor. Cu astia e mai greu, degeaba sterg continutul tau, dupa ce a fost publicat si vazut de sute de mii de persoane si preluat de alte zeci de siteuri ce pun in pagina "Sursa: protv"
Si ca sa nu vorbim fara exemple, spune-mi ce le pot face astora: http://bit.ly/U78ReM
26th November 2012, 15:22
#7
1 out of 1 members found this post helpful.
@Rares - la cat de apetisanta e imaginea, e de inteles 
Intoteauna exista o metoda ca sa gassesti proprietarul site-ului , whois-ul este doar una dintre ele, insa sunt altele mult mai eficiente
Can vine vorba de Pro-TV spre ex cred ca cel mai corect este sa apelezi la serviciile unei case de avocatura.
GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform