Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul
Rezultate 1 la 10 din 28

Subiect: „furtul” s-a mutat pe internet

Ionel.Vacarescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

2 out of 2 members found this post helpful.

Implicit „furtul” s-a mutat pe internet

Traim in realitatea in care din ce in ce mai multe lucruri se muta pe internet: afacerile, cumparaturile si… „infractiunile”.

Sa ne imaginam urmatoarea situatie, prin care unii dintre dumneavoastra deja au trecut.

Aveti un site pe care postati diverse informatii, atat de bine concepute si prezentate incat si altii le vor prezente pe site-ul lor.

In primul rand trebuie sa aflati daca cineva va fura contentul site-ului. Acest lucru este foarte usor de realizat, metodele fiind diverse. Eu va voi da doua modalitati:

- copiati o fraza din continutul site-ului dumneavoastra, adaugati ghilimelele de rigoare si dati-i search pe google. In cazul in care fraza se regaseste si in continutul altor site-uri, care nu va apartin, google-ul va descoperi instant;

- folosirea unor platforme online similare copyscape.

In urma cercetarii realizate conform celor de mai sus descoperiti, ca pe un alt site este postat exact textul care va apartine, site-ul respectiv folosindu-se de textul dumneavoastra ca si cum i-ar apartine, fara precizarea sursei.

Desi legislatia din Romania este la inceput in acest domeniu si aparent nu ati avea parghii sa actionati si sa opriti „furtul”, exista totusi actiuni pe care le puteti intreprinde.

Primul pas, dupa indentificarea „hotului”, este sa-i trimiteti acestuia o notificare cerandu-i sa inceteze insusirea fara drept a contentului dumneavoastra, precizarea sursei textului sau adaugarea unui back link. De asemenea, il puteti convoca la conciliere.

In cazul in care diferendul nu poate fi solutionat in etapa amiabila, puteti trece la urmatoarea faza, anume cea judecatoreasca, prin introducerea unei cereri de chemare in judecata impotriva celui care va copiaza contentul site-ului pentru a-l posta pe propiul site.

Voi v-ati aflat vreodata intr-o astfel de situatie?

Serban Cristian este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    81
    Data înscrierii
    1st November 2007
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    47
    Posturi
    4.328
    Putere Rep
    81

Implicit

Citat Postat în original de Ionel.Vacarescu Vezi Post
    puteti trece la urmatoarea faza, anume cea judecatoreasca, prin introducerea unei cereri de chemare in judecata impotriva celui care va copiaza contentul site-ului pentru a-l posta pe propiul site.
    Asta e fraza interesanta pe care te astept sa o dezvolti, restul textului e stiut si discutat in x variante.

sergiuliano este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    38

Thumbs up

La mine notificarile scrise au fost mai mult decat suficiente. Dpdv tehnic mai sunt cateva variante recomandate de Google in cazul in care site-urile rankeaza pe primele pozitii inaintea site-ului tau:

- adaugare rel="author" ( in cazul blogurilor )
    - Google Fat-Ping
    si in ultima instanta daca cele doua variante de mai sus nu dau rezultate
    - Google DMCA Complain - Removing Content From Google - Google Help
    GeoRanker - Local SEO Reverse Engineering Platform

Ionel.Vacarescu este deconectat Junior SeoPedia
    Reputatie:
    0
    Data înscrierii
    12th July 2012
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    6
    Putere Rep
    0

Implicit

Sunt multe de spus aici. Daca ai un caz concret ne putem auzi sa-l discutam -skype id. ionel.vacarescu . Daca nu ai, oricum voi reveni eu cu cateva sugestii in urma comentariilor facute.

-Rares- este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    14th May 2009
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    39
    Posturi
    1.620
    Putere Rep
    51

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

Ma aflu zilnic in aceasta situatie, cand am timp trimit notificari. De cele mai multe ori functioneaza, uneori nu dau de proprietarul siteului, alteori cel ce copie este ori antena1, ori protv ori vreun alt site din trusturile lor. Cu astia e mai greu, degeaba sterg continutul tau, dupa ce a fost publicat si vazut de sute de mii de persoane si preluat de alte zeci de siteuri ce pun in pagina "Sursa: protv"

Si ca sa nu vorbim fara exemple, spune-mi ce le pot face astora: http://bit.ly/U78ReM

crt
    crt este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    37
    Data înscrierii
    9th March 2011
    Locaţie
    Targu Jiu
    Posturi
    466
    Putere Rep
    37

Implicit

Pe baza carei (caror) legi putem chema pe cineva in judecata pt. furt de continut? Cam cum ar trebui formulata o astfel de chemare? Ar fi bine ca aceste informatii sa le postam pe forum pt. a fi accesibile tuturor.

Multumesc

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    38

1 out of 1 members found this post helpful.

Implicit

@Rares - la cat de apetisanta e imaginea, e de inteles

Intoteauna exista o metoda ca sa gassesti proprietarul site-ului , whois-ul este doar una dintre ele, insa sunt altele mult mai eficiente

Can vine vorba de Pro-TV spre ex cred ca cel mai corect este sa apelezi la serviciile unei case de avocatura.

scoopo este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    30
    Data înscrierii
    25th November 2010
    Locaţie
    constanta
    Vârstă
    39
    Posturi
    409
    Putere Rep
    30

Implicit

Din cate stiu eu nu prea se stiu multi prorietari de site-uri ex.vplay.ro de pe site-urile de filme nu mai zic ca nu se stiu proprietari...
    Protv) ti-ar da notificare sa spuna ca tu ai copiat de la ei si nu invers .Mai urmeaza sa faca scutece online si detin tot internetul astia..articoel de genu senzational,extramega ordinari,exclusiv si tot asa...si cand citesti are 5 randuri articolul si numai porcarii
    scriu gramatical prost :D:D:D:D

Reputatie:
    38
    Data înscrierii
    15th October 2010
    Vârstă
    43
    Posturi
    499
    Putere Rep
    38

Implicit

identificarea proprietarului unui site e doar o chestiune de timp si de imaginatie - restul e cancan

alias74 este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    28th November 2010
    Locaţie
    Rome
    Vârstă
    51
    Posturi
    616
    Putere Rep
    34

Implicit

Ca sa trecem la partea de combatere a lor:
    1. inserarea in articol a unor linkuri cu trimitere catre alte posturi de de pe siteul tau - varianta folosita cu succes. Depinde aici de tipul preluari de continut.
    2. am intalnit situatia cand se prelua feed-ul rss cu tot, am reusit inserarea unui feed "prono" in locul feedului meu prin redirect, atunci cand intra cu ip-ul incriminat

Sunt curios ce legi se pot folosi in aceste situatii cand eu ca proprietar de blog (presupunem) nu detin drepturile de autor al unui articole scris de mine integral. Google stie ca eu am publicat primul articolul dar.....

Pagina 1 din 3 123 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. cat de dificila este promovarea pe cuvantul ”pariuri sportive”
    De broski în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 33
    Ultimul Post: 28th May 2012, 00:01
  2. Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 30th April 2012, 23:07
  3. Răspunsuri: 6
    Ultimul Post: 4th March 2012, 00:51
  4. Discutii privind furtul Bing Google
    De Cristian Mezei în forumul Discutii generale privind optimizarea si motoarele de cautare
    Răspunsuri: 59
    Ultimul Post: 2nd February 2011, 22:00
  5. Ne-am mutat
    De Razvan Pop în forumul Discutii administrative
    Răspunsuri: 10
    Ultimul Post: 27th July 2005, 16:31

Permisiuni postare

• Nu puteţi posta subiecte noi.
  • Nu puteţi răspunde la subiecte
  • Nu puteţi adăuga ataşamente
  • Nu puteţi modifica posturile proprii
  •