Scriu niste articole despre niste muzee (unele nu au website cu poze). Dar nu pot ajunge eu la acele muzee sa fac poze .
Pot lua poze de la altii si sa citez sursa ?
Pot folosi poze de pe Widipedia ?
Voi cum procedati ?
Scriu niste articole despre niste muzee (unele nu au website cu poze). Dar nu pot ajunge eu la acele muzee sa fac poze .
Pot lua poze de la altii si sa citez sursa ?
Pot folosi poze de pe Widipedia ?
Voi cum procedati ?
Citezi sursa, asta e pasul 1. Poate chiar cel mai important.
Ar mai fi o varianta: cauta poze cu licenta Creative Commons sau poze pe pagini cu imagini free gen sxc.hu
Wikipedia parca se incadreaza la Creative Commons
Producător de content SEO în engleză. SEO de voie, de nevoie.
Aici e o problema de copyright. Faptul ca indici sursa nu te scuteste de obligatii.
Eu m-am interesat si am inteles ca in domeniul pozelor in format electronic este suficient sa schimbi un pxl ca ajungi la altceva.
Legislatia in domeniu din Romania nu e prea bine pusa la punct.
Adica daca poza este luata pxl cu pxl poti plati despagubiri.
Ia o poza, mai tai un pic din stanga sau din dreapta si ajungi la altceva.
Asa fac toti care copiaza imagini cu telefoane mobile etc.
Este vorba de un site in engleza , pe com.
Cine este proprietarul?
Cam asta e cadrul legal (Legea 8/1996):
CAPITOLUL III: Obiectul dreptului de autor
Art. 7
Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creaţie intelectuală în domeniul literar, artistic sau ştiinţific, oricare ar fi modalitatea de creaţie, modul sau forma de exprimare şi independent de valoarea şi destinaţia lor, cum sunt:
(la data 19-Sep-2005 Art. 7 din titlul I, partea I, capitolul III modificat de Art. I, punctul 1. din Ordonanta urgenta 123/2005 )
a)scrierile literare şi publicistice, conferinţele, predicile, pledoariile, prelegerile şi orice alte opere scrise sau orale, precum şi programele pentru calculator;
b)operele ştiinţifice, scrise sau orale, cum ar fi: comunicările, studiile, cursurile universitare, manualele şcolare, proiectele şi documentaţiile ştiinţifice;
c)compoziţiile muzicale cu sau fără text;
d)operele dramatice, dramatico-muzicale, operele coregrafice şi pantomimele;
e)operele cinematografice, precum şi orice alte opere audiovizuale;
f)operele fotografice, precum şi orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei;
Art. 15
(1)Se consideră comunicare publică orice comunicare a unei opere, realizată direct sau prin orice mijloace tehnice, făcută într-un loc deschis publicului sau în orice loc în care se adună un număr de persoane care depăşeşte cercul normal al membrilor unei familii şi al cunoştinţelor acesteia, inclusiv reprezentarea scenică, recitarea sau orice altă modalitate publică de execuţie ori de prezentare directă a operei, expunerea publică a operelor de artă plastică, de artă aplicată, fotografică şi de arhitectură, proiecţia publică a operelor cinematografice şi a altor opere audiovizuale, inclusiv a operelor de artă digitală, prezentarea într-un loc public, prin intermediul înregistrărilor sonore sau audiovizuale, precum şi prezentarea într-un loc public, prin intermediul oricăror mijloace, a unei opere radiodifuzate. De asemenea, se consideră publică orice comunicare a unei opere, prin mijloace cu fir sau fără fir, realizată prin punerea la dispoziţie publicului, inclusiv prin internet sau alte reţele de calculatoare, astfel încât oricare dintre membrii publicului să poată avea acces la aceasta din orice loc sau în orice moment ales în mod individual.
(la data 03-Aug-2006 Art. 15, alin. (1) din titlul I, partea I, capitolul IV modificat de Art. 1, punctul 6. din Legea 329/2006 )
Art. 139
Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 4 ani sau cu amendă punerea la dispoziţia publicului, inclusiv prin internet sau prin alte reţele de calculatoare, fără consimţământul titularilor de drepturi, a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe ori de drepturi sui-generis ale fabricanţilor de baze de date ori a copiilor acestora, indiferent de suport, astfel încât publicul să le poată accesa în orice loc sau în orice moment ales în mod individual.
(la data 03-Aug-2006 Art. 139^8 din titlul III, capitolul III, sectiunea II modificat de Art. 1, punctul 54. din Legea 329/2006 )
Ultima modificare făcută de Hobart; 10th June 2009 la 18:23.
Cel mai usor pui un link in subsolul articolelor si gata treaba. Gen [Photos from: ] sau [Pics via: blabla]
Hobart cadrul legal se aplica in cazul unui furt. Daca nu ai furat nimic, n-ai ce sa patesti.
Poti folosi imaginile si e bune sa specifici sursa (cu sau fara link).
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)