Matt Cutts ofera detalii intr-un video postat recent pe youtube despre link-urile cumparate - https://www.youtube.com/watch?v=zupIbMyMfBI
Versiune printabilă
Matt Cutts ofera detalii intr-un video postat recent pe youtube despre link-urile cumparate - https://www.youtube.com/watch?v=zupIbMyMfBI
Sunt curious cine face acele analize ale posturile pentru a detecta " inclinatia " catre bani sau calitate . Factorul de analiza umana conteaza foarte mult aici si vad ca cei de la Google vor sa se transforme intr-un fel de detectvi care sa intuiasca daca linkurile au fost platite.. Sunt curious cate din site-urile mari ( care primesc des cadouri ) vor fi afectate ..
Din punctul meu de vedere acest video este facut pentru a manipula intreaga masa de SEO-isti pentru a ii face sa nu mai plateasca pentru link-uri. De ce ? Ca sa nu mai fie manipulate rezultatele cautarii. Chiar Matt Cutts a mentionat intr-un filmulet de pe Youtube ca ei au o varianta pe "localhost" a motorului de cautare Google care nu se bazeaza pe backlink-uri dar rezultatele oferite nu sunt bune - Is there a version of Google that excludes backlinks as a ranking factor?
Ca sa citez din clasici "Matt Cutts is full of shit".
Poti sa ma contrazici si fara video, nu e bai:)
Ideea este ca e a zis asa: NIMIC si dupa nimic, urmat de: exista mai multe tipuri de a cumpara un link, blablablala, dar nimic despre faptul ca ei pot realiza daca e cumparat sau nu, pentru ca nu poate spune asa ceva:) Daca ajung sa detecteze link cumparat (nu cred ca au cum) si pun automat nofollow la articole cu (P), atunci e cam gata cu SEO ieftin, o sa coste un link cat un panou stradal:)
Eu intelesesem tocmai invers: ca isi poate da seama relativ usor daca un link este cumparat sau nu; dupa aia a inceput sa enumere tipurile de link-uri cu exemple de link cumparat si link natural si chiar nu puteam sa cred ca... chiar poate sa se laude ca detecteaza link-urile cumparate :confused: (lucru aproape imposibil de facut dupa parerea mea). Bine, cand faci asa ceva de exemplu ai toate sansele sa te detecteze :)