De unde rezulta ca google, inclusiv la 17 august nu stie/vede cine utilizeaza
Keyword stuffing,
Invisible text,
Tiny text,
Page redirects,
Meta tags stuffing, and
Link-based manipulation.
cu tot cu panda si pinguini.
Versiune printabilă
Sa zicem ca incearca sa ghiceasca spammerii in functie de reactiile noastre la schimbarea pozitionarilor generate random.
Asa parca e mai corect. De cateva zile bantui pe un forum de prestashop, f documentat pe module si programare.
Mai putin insa pe seo.
Din cate am discutat cu multi oameni ok, ei fac neste minuni (pe care noi in mod cert le numim spam) din inertie, pt ca nu s-au gandit vreodata la google sau alt motor de cautare.
Cred ca Google greseste major cu cele 7 rezultate pentru NON Brand. Cautam astazi "what the font" si supriza primesc 7 rezultate!
Nu exista "brand", dovada fac cele 7 rezultate, toate domenii diferite, iar primul rezultat, asa zis "brand" e o pagina interioara. Sunt 745.000.000 rezultate, si tu dai 7 in prima pagina?
Tipul asta de afisare e extins si pentru cuvinte generice cu competitie mare unde keywordul nu e brandul dar brandul activeaza. Cred ca e posibil acolo unde Google considera ca un anume site e de incredere si extrem de bun, restul neaducand un mare plus in cautari fata de brand.
Sa fim fericiti cu 7 rezultate, pe masura ce vor aparea branduri mai multe e posibil sa avem doar 5 pe pagina. Google in conditiile astea considera siteurile respective extrem de autoritare in functie de anumiti factori ai lor.
In exemplul observat de mine, siteul care le exclude pe celelalte apartine unui portal cu peste 40 de milioane de vizitatori unici pe luna.
Indraznesc sa cred (cu o mare posibilitate de a gresi) ca pentru lucrul acesta folosesc o baza de date proprie realizata mai putin in urma aplicarii vreunui algoritm propriu. Poate a preluat de la niste biblioteci liste de titluri si autori de carti, de la vreun site gen imdb liste de filme, actori, regizori samd
Am testat pe cateva exemple si pana acum mi s-a verificat teoria; am cautat dupa numele cartii si am obtinut respectivul element suplimentar. Eliminand un cuvant mai lung din titlul cartii acesta nu mai apare.
Exemplu: "cel mai iubit dintre pamanteni" versus "cel mai iubit pamanteni".
Restul rezultatelor din SERP se aseamana foarte mult, ceea ce arata ca google a identificat foarte clar ce am dorit (de fapt asta stim cu toti ca face). Dar daca nu a fost "exact match"...
M-am saturat de tot cautat contraexemple, in masura in care cineva gaseste...
PS: sistemul (destul de simplu deocamdata sau poate doar extrem de prudent) "avantajeaza" uneori pe unii precum pe un autor din exemplul din imagine atasata.
Daca marea majoritate (sa zicem ca peste 90%) din vizitatori au dat click pe ea si nu au mai "cerut" ulterior si altceva (si-au rezolvat problema) atunci acest lucru ii cam sugereaza lui Google ca pagina respectiva trebuie tratata ca si un brand. Nu trebuie sa ne cramponam intr-o analogie rigida cu conceptul de brand pe care il stie toata lumea.
Intamplarea face ca loc 2 sa fie redirect la loc 1, eu sa caut defapt loc 3 ( what font is, mult mai bun decat loc 1,2) iar linkul cu chrome sa primeasca peste 50% din clik-uri fiind un addon util. Era doar un exemplu pe care eu il consider o erroare a lui google. Ma cramponez in niste teste acum.
Am prins si eu de cateva ori sinippetul respectiv. Informatia o preia de pe Wikipedia. Daca esti mai atent data viitoare o sa vezi ca da si link catre WiKipedia. Practic orice personalitate sportiva , politica sau de orice natura daca are pagina pe wikipedia va aparea in acel snippet.
Apropo cand ai observat ultima data fenomenul. Eu l-am vazut prima si ultima data acum vreo 2-3 saptamani si de atunci nimic. N-a mai aparut la mine in cautari