Vezi Rezultate Sondaj: Ati folosi un motor de cautare romanesc?

Alegători
41. Nu puteţi vota în acest sondaj
  • DA, mereu, daca s-ar ridica la un nivel superior

8 19,51%
  • Din cand in cand.

8 19,51%
  • NU. Caut doar pe Google

25 60,98%
Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul
Rezultate 11 la 20 din 38

Subiect: Ce ati dori de la un motor de cautare romanesc?

Netul este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    47
    Data înscrierii
    5th January 2006
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    46
    Posturi
    1.065
    Putere Rep
    47

Implicit

Multumesc, in sfarsit o parere favorabila
    Intr-adevar, au fost ceva proiecte in trecut dar au fost lasate balta, si recunosc ca am avut si eu acelasi proiect in trecut, insa l-am abandonat ... acum lucrez de ceva timp la el si e destul de avansat.. asa ca nu mai e cale de intoarcere sau de abandonare
    Cat despre murfi... am avut destule critici in trecut, dar sincer ar prinde bine sa continue si el aceasta "batalie romaneasca", cu cati mai multi competitori, cu atat rezultatele vor fi mai bune.

Krumel este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    70
    Data înscrierii
    15th November 2004
    Locaţie
    Iasi
    Vârstă
    47
    Posturi
    6.261
    Putere Rep
    70

Implicit

Citat Postat în original de tataraseni Vezi Post
    Totusi Krumel, te rog nu condamna initiativele romanesti... sunt un simpatizant murfi.ro si nu ma sfiesc sa o declar public... a avut un start excelent dar s-a oprit dezvoltarea sa numai din motive cunoscute de dezvoltator (@toto parca)... am mai declarat si in alte posturi adeziunea mea fata de Murfi si alte pareri considerate aberante de altii...

Dar oricum relevanta cautarilor este atu-ul oricarui motor de cautare indiferent ca e romanesc, european sau martian...
    tataraseni, deacord cu Murfi. Cred ca am fost printre primi care au incercat sa sustina motorul asta de cautare. Si am sa o mai fac.

In general, motoarele de cautare au o problema cu relevanta. Faci o cautare in domeniul "articole sportive", "articole seo", "articole pescuit" si rezultatele sin irelevante. Apar rezulte care doar contin cuvantul respectiv si sint relevante neaprat ptr o cautare. Trebuie definit un algoritm ceva.

Sint multe utilitate pe care un motor de cautare romanesc ar tutea oferi web-ului .ro

Toto stie.
    Krumel - apeleaza la serviciile oferite de mine prin formularul de pe blog.

Toto este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Desi, dupa cum ati observat probabil, in ultima vreme am evitat sa mai aduc vorba de Murfi, sa anunt noutati legate de el, sau macar sa raspund la topicurile ce il priveau, pentru evitarea dicutiilor de contra, sau a acuzelor ca il promovez agresiv pe Seopedia, o sa intervin acum cu cateva... lamuriri, daca vreti ...

In primul rand multumesc celor care simpatizeaza si poate din cand in cand il mai si folosesc pe Murfi... sau vin cu cate o idee, etc ...

Spunea cineva mai sus ca "a fost lasat in paragina" sau "a fost abandonat" ... Ei bine nu, nu este in paragina, nu este abandonat... In fiecare zi se inscriu siteuri pentru indexare, in fiecare zi se indexeaza continut nou, si mai ales, sunt 4 proiecte ce privesc Murfi-ul dezvoltate, in stadiu beta de testare, care am ales sa nu le mai fac publice cat timp sunt inca in teste. Multi au spus "Eu nu folosesc nimic daca este in beta" ... Ei bine, am ales sa testam privat...

Plus, ca se reindexeaza continutul deja existent, in paralel cu indexarea celor noi...

Inca un aspect care am impresia ca va scapa este acela ca un motor de cautare, oricare ar fi el, are mai multe componente... Unii ati spus de importanta relevantei, altii de numarul de rezultate returnate, etc ...

Baza de date cu pagini web este una, crawlerul care indexeaza este alta, partea de returnare a rezultatelor este alta.

Cantitatea paginilor are legatura cu crawlerul, tehnologia folosita, si cat de rapid si bine se misca...
    Pe de alta parte, relevanta, este data de sistemul de cautare si algoritmul folosit, si nu are nici o legatura cu indexarea paginilor...

Pot fi de acord ca, in acest moment, Murfi nu returneaza rezultate relevante pentru orice cautare, dar in majoritatea cazurilor eu cred ca este ok ... Se poate si mai bine, evident...

@Netul, ce sa spun, desi am avut ... divergente in trecut, eu nu port pica si nici nu tin supararea mult timp... Iti urez succes cu noul proiect... si sa stii ca nu iau acest lucru ca pe "o batalie" ... Eu nu ma bat cu nimeni, eu ma bat doar cu mine... Nu am de demonstrat nimanui nimic, nu sunt intr-o competitie... Si in momentul cand eu o sa fiu multumit de Murfi, fac pariu ca multi altii o sa fie si ei multumiti...

tataraseni este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

Intrebare semi-offtopic : un director web secondat de un motor de cautare ar fi binevenit ? Ma refer la ideea de a indexa site-urile inscrise in director cu un crawler propriu si cautarea sa fie integrata... cred ca nu ma exprim prea clar...
    Ultima modificare făcută de tataraseni; 13th April 2007 la 12:50.

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Ba da, pentru mine cel putin te-ai exprimat foarte clar... Exact asta este si ideea pentru cuplul Murfi. Mai exact, pana acum se indexau siteuri inscrise din murfi.ro, doar in motorul de cautare. Acum, murfi.ro - motorul de cautare - isi va lua "noile achizitii" din directorul murfi.com, care va deveni punct de referinta si de o importanta semnificativa pentru noile indexari... Daca vrei, va fi o relatie gen Google - Dmoz ...

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

Eu ma gandeam la acest tandem gazduit pe un singur domeniu... si unitar ca soft...

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Citat Postat în original de tataraseni Vezi Post
    Eu ma gandeam la acest tandem gazduit pe un singur domeniu... si unitar ca soft...
    Cred ca dpdv SEO si promvare a clientilor, este mai bine pe doua domenii... ambele cu PR cat mai mare, astfel incat clientul care se inscrie in Director, capata inca un link si din motorul de cautare, de pe alt IP, etc ...

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

Uite ceva oarecum asemanator ca ceea ce gandesc eu dar saracut in multe privinte : www.astanda.com ruleaza pe www.astanda.com/adp

Reputatie:
    46
    Data înscrierii
    14th June 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Posturi
    1.905
    Putere Rep
    46

Implicit

Da, e o posibilitate, insa eu am incetat de mult sa mai folosesc scripturi de genul asta. Poate este mai bun, poate nu, insa nu doresc sa mai incerc astfel de sisteme... Poate fi un bun inceput pentru oricine altcineva...

Reputatie:
    41
    Data înscrierii
    15th July 2005
    Locaţie
    Brasov
    Posturi
    1.482
    Putere Rep
    41

Implicit

Te inteleg perfect... insa astanda asta merita studiat, am facut un test pe el si este demn de invidiat la capitolul viteza de indexare... mult mai rapid decat celebrul sphider folosit de multi...

Pagina 2 din 4 PrimulPrimul 1234 UltimulUltimul

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. Zuzuka - motor de cautare romanesc
    De Marius Mailat în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 16
    Ultimul Post: 11th January 2009, 16:36
  2. Murfi - motor de cautare romanesc
    De Marius Mailat în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 2
    Ultimul Post: 22nd December 2008, 16:36
  3. Ce nu as dori de la un motor de cautare !
    De ntws în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 19
    Ultimul Post: 30th October 2008, 19:14
  4. Cel mai bun motor de cautare romanesc
    De radupaco în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 27
    Ultimul Post: 4th May 2008, 10:19
  5. Un nou motor de cautare romanesc
    De aricius2000 în forumul Motoare de cautare romanesti
    Răspunsuri: 5
    Ultimul Post: 15th November 2006, 03:15

Permisiuni postare