-
Optimizare CTR
Am nevoie de o parere. Eventual din experiente proprii. Cum e mai bine sa pun Google ads blended in:
1. Pe fundal inchis cu link-ul de title alb (sau ceva deschis)
2. Pe fundal deschis cu link-ul negru/Albastru inchis
Am incercat doar varianta 2 pana acuma la site-uri pt ca erau construite site-urile de asa natura incat numai asa se potriveau. As vrea sa stiu daca ati incercat ambele variante si daca a fost vreo diferenta in CTR. Care contrast vi se pare mai bun?
-
Cea mai buna varianta e fondul alb cu titlurile albastre, standard. Textul si url-ul in gri 66, ca sa evidentieze titlurile. Binenteles site-ul pe fond alb, ca sa fie blend, nu stand-out (stand-out-ul nu merge, e evident reclama).
Cel mai bun format e large rentagle-ul pus fix in mijlocul paginii, unde e de obicei continutul. Userii or sa te iubeasca pt asta :D
Conteaza mult si formatul continutului, si al site-ului in general, pana le cele mai mici detalii.
De ex la mine, pe o pagina mare, dupa ce am adaugat o imagine de "ad to favorites" de 25x25 pe coloana dreapta mi-a scazut ctr-ul. De ce credeti: pagina fiind mare se incarca greu si ultimul lucru care se incarca era steluta aia amarata. E si cand aparea steluta asa din nimic, atragea imediat atentia in coltul ei, luand "focusul" de la reclame. Am scos-o si totul a revenit la normal.
-
In cazul meu CTR-ul mai mare il am la site-urile deschise la culoare - albe. Valabil si pentru reclame text si pentru reclame imagine de la Google.
-
Lol bun experimentul cu steluta Big.
Site-ul pe care il construiesc si la care acuma ma gandesc cum sa formatez reclamele e:
Untitled Document
Ca design imi place albastrul ala, dar cred ca o sa schimb in ceva deschis sa pot blendui reclamele cu link-uri albastru inchis.
Edit: e under construction, nu va speriati de Untitled Document, poze care zboara si alte alea ^^