16th August 2007, 05:39
1 out of 1 members found this post helpful.
Metode gratuite de promovare a unui site
Am vazut ca s-a mai intrebat pe aici pe colo cum se poate promova un site gratuit (in afara de seo si spam) si am zis sa imi dau si eu cu parerea.
1.Videouri pe youtube
Metoda functioneaza extrem de bine pentru anumite nise, in general divertisment, filme, sport (fotbal in special), muzica si videoclipuri , dating, trucuri "magice" (street magic cum ii zice), celebritati, masini de lux, funny si comedie, jocuri etc.
Traficul obtinut urmeaza in general urmatoarea distributie
50% USA
20 % UK
10 % Canada
10 % Australia
10% restul
daca videoclipul tau e targetat catre vorbitorii de limba engleza.
(Statistica e luata de pe siteurile mele, dar e facuta pe un sample de mai mult de 20 000 vizitatori proveniti pe o perioada destul de lunga de timp.)
Ideea e cunoscuta de toti, nu mai trebuie explicata, consta in personalizarea videourilor cu url unor siteuri.
Acum multi prefera sa downloadeze videouri le personalizeaza si le re uploadeaza. Metoda asta nu e recomandata pentru ca nu da rezultate bune, oamenii nu vor intra pe pagina.
Este mult mai eficient sa creeati videouri in stil spoturi publicitare pentru siteul vostru. Aveti sanse mult mai mare sa fiti vizitati.
In general exista siteuri care ofera gratuit royalty free videouri, dar cu o calitate scazuta, de ex http://www.freestockfootage.com/ . (in caz ca va faceti propriul videoclip) Pentru variantele high quality trebuie sa platiti.
Ma rog ca idee recent am inceput sa calculez si un ctr estimativ, aka cate dintre persoanele care au vizionat videoul au venit pe pagina.
Pe o sample de 6000 de vizualizari s-a obtinut un ctr de 2.8 %. Asta inseamna ca din 100 de vizualizari , 3 persoane au accesat siteul.
Daca tot v-ati chinuit si ati creeat un video, atunci ar fi pacat sa il uploadati numai la youtube.
Gasiti aici o lista a celor mai populare 25 de video sharing siteuri - ma rog parerile sunt impartite.
Din experienta proprie cred ca singurele siteuri la care merita sa uploadezi sunt youtube, metacafe, dailymotion si yahoo videos.
Daca vreti sa sumbit-eti un video in acelasi timp mai multor siteuri puteti lua gratuit (de fapt nu e chiar gratuit, se da in schimbul unei adrese de email) un program de aici.
Nu uitati in descrierea videoului sa atasati si url siteului, trebuie sa il scrieti in genul http://www... pentru a putea fi accesat usor. Daca il scrieti doar de genul www... userul va trebui sa dea copy-paste in browser si pierdeti din vizitatori.
2. Wikipedia
Wikipedia inca reprezinta o sursa extrem de buna de trafic, daca se foloseste cu grija.
Toata lumea stie cum sa faca, si sa isi puna un link acolo, problema e ca linkul de obicei va fi sters imediat.
Daca vreti sa va mareasca sansele de a ramane linkul acolo, atunci creeati o pagina special pe siteul vostru fara aduri, banare sau alte chestii "enervante" si inscrieti linkul asta in wikipedia. De obicei editorii cand dau peste un link catre o pagina cu aduri o sterg imediat,asa ca daca aveti o pagina ads free va puteti atrage vizitatori care mai apoi vor vizita probabil si continutul siteului, unde eventual aveti si aduri.
Foarte folositor este sa gasiti un anumit keyword pe google in care un articol wikipedia ocupa prima pozitie. Dupa care va duceti si adaugati ceva nou/editati articolul respectiv. Asa aveti sanse sa primit trafic semnificativ si targetat.
Wikipedia pune tagul no follow. Daca vreti sa incercati un site asemanator, authority si cu pagerank 8 pe prima pagina incercati aici: http://open-site.org/
Tipii inca mai accepta editori voluntari , page rankul pe paginile interioare e destul de bun, si in special nu au tagul nofollow.
Cele doua siteuri descrise mai sus au un dezavantaj, nu iti permit sa postezi affiliate links. Daca ai de gand sa postezi asa ceva iti poti incerca norocul la lentilele squidoo : http://www.squidoo.com/ Din cate stiu, iti poti creea o pagina despre un anumit subiect si poti posta si linkuri affiliate, etc..., intelegeti restul.
3. Yahoo answers
Scurt si la obiect, este o piata care a cunoscut un succes enorm, si care iti poate trimite un trafic targetat in special pe nise mici; traficul se converteste mult mai bine cu programe afiliate de gen cj, clickbank, paydotcom, adsense refferal decat cu adsense cpc.
S-au creeat boti care spameaza yahoo answers, s-au creeat boti care preiau continutul si autoposteaza pe forumuri, sunt exploatati la maximum.
Ce trebuie retinut este ca exista un sistem de votare al celui mai bun raspuns, si daca vreti sa vedeti ceva trafic atunci ar trebui sa fiti votat cu cel mai bun raspuns.
Raspunsul trebuie sa nu fie prea scurt si un link, pentru a nu fi considerat spam, dar nici prea lung si prea detaliat si un link, pentru ca atunci nu ar mai intra lumea pe link (daca au aflat deja raspunsul). Undeva pe la mijloc e perfect.
Daca sunt folosite corect, nici una din metodele de mai sus nu este spam, in opinia mea. Youtube nu interzice publicarea clipurilor publicitare, wikipedia a fost creata pentru a fi de folos cititorului si sectiunea de linkuri de la final e creeata special pentru siteuri cu continut relevant, iar in yahoo answers, uneori cel mai bun raspuns la o intrebare e un simplu link. Cineva mi-a spus ca metodele astea sunt de fapt niste forme mai sofisticate de spam,acum fiecare cu parerea lui.
Metode de a obtine trafic sunt mai multe, daca stiti ceva care chiar s-a dovedit successful pentru voi nu ezitati sa lasati un mesaj sa completam threadul.
Ultima modificare făcută de Nic; 16th August 2007 la 06:03.
Motiv: Greseli de ortografie