Buna seara,
Am si eu o intrebare, pentru ca eu cel putin nu am gasit asa ceva, exista vreo optiune la google analytics sa iti arate vizitatorii/afisarile zilnice? De exemplu cum arata la GTOP.
Multumesc.
Versiune printabilă
Buna seara,
Am si eu o intrebare, pentru ca eu cel putin nu am gasit asa ceva, exista vreo optiune la google analytics sa iti arate vizitatorii/afisarile zilnice? De exemplu cum arata la GTOP.
Multumesc.
La ce te referi? Sa iti arate vizitatorii dupa IP sau ce altceva ca acesta este scopul principal al google analytics sa iti ofere statistici despre trafic. In primul caz nu stiu sa faca acest lucru, iar in al doilea trebuie sa inserezi pe site-ul tau codul de la ei.
Am inserat codul, ma intereseaza sa imi arate niste detalii mai detaliate - vizitatori/afisari / zilnice, saptamanale, chiar si de unde provin acele vizite, asemanator cum e la GTOP.
Cum adica "exista vreo optiune la google analytics sa iti arate vizitatorii/afisarile zilnice?"? Punand asfel intrebarea nu inteleg de ce ti-ai bagat codul pe site.
Sigur ca gasesti tot felul de statistici, mult mai detaliate decat in Gtop. Sunt vreo 70-80 de statistici disponibile in analytics, trebuie doar sa te joci putin prin acel meniu din stanga unde vezi rapoarte in Timp Real, audienta, etc
How to Read Google Analytics Reports: The Basics - YouTube
De acord cu catalin. Gasesti destule info pe net despre asta daca ti se pare ca nu este intuitiv (desi mi se pare foarte simplu).
Nu e tocmai intuitiv, asta e adevarul. Pentru categoriile de interese trebuie schimbat codul...
Am nevoie de un raport pentru link-urile de iesire. Nu stiu cum sa-l obtin...
Pentru ceea ce doreste Catalin este mai mult decat intuitiv.
Pe partea dreapta, sus, exista un "calendar", cu perioada in care iti arata vizitatorii, chiar direct in dashboard. Daca acolo setezi perioada de timp pentru o saptamana, iti arata datele (inclusiv vizitatorii, de unde au venit, ce browser au folosit, aproape si ce au mancat pentru mic dejun :D ) pentru perioada respectiva.
Am scris mai demult pe blog (pe vremea cand ma ocupam de asta) un articol despre cum sa faci asta, cu custom events
Tutorial: Cum sa folosesti Event-urile in Google Analytics
De exemplu, ca sa vad afisarile zilnice pe zi unde dau sa vad? :)
La ce te referi exact?
Exact cand intri in analytics pe site-ul tau, vezi acolo un graf care-ti arata cate vizite zilnice ai avut. Ce altceva vrei, ca nu pricep (si cred ca nimeni de aci nu pricepe ce intrebi tu de fapt)?
N-as folosi Analytics nici sa ma bati.
Cred ca se refera la rubrica "afisari in timp real"
In cazul in care ai mai multe siteuri din Pagina principala, alegi siteul si mergi la panoul din stanga pe Public -> Prezentare generala, aici sub acel grafic al vizitelor iti sunt afisate diferite date precum: Vizitatori diferiti, vizite, afisari de pagina, pagini/vizita, durata medie a vizitei etc. Toate acestea raportate la perioada de timp aleasa din calendarul dreapta sus(de deasupra graficului). Daca vrei sa vezi afisarile din fiecare zi va trebui sa selectezi pe rand fiecare zi a saptamanii care te intereseaza si sa te uiti la cifrele de sub grafic.
Mai explicit de atat nu cred ca se poate. :)
Cam asta vroiam sa vad afisarile :).
Multumesc frumos.
am si eu o intrebare si nu as vrea sa mai deschid alt topic: observa cineva ceva probleme cu histats?(din cei care il folosesc). traficul de acolo a scazut foarte mult dar ce trimit catre clienti e la fel.
@Dascalescu
De ce nu ai folosi Analytics?
Foloseste statcounter, este perfect pentru ceea ce doresti.