Si linkurile le faci doar spre prima pagina ?
/blog nu-l folosesti pentru seo pe long tailuri ? Sau doar pentru a avea mereu continut fresh ?
Versiune printabilă
Pentru ambele.. content fresh si long-tail, pentru ca titlurile se fac in combinatie cu titlul site-ului.
Link-urile nu le fac numai pentru prima pagina, le fac si catre tag-uri si categorii. Sunt indexate incredibil de bine.
Oricum, acum apar dupa cuvintele cheie alese pe pagina 15 cu pagina principala si pe pagina 33 cu doua secundare
Pai si de ce mai "schimbi" prima pagina o data la cateva zile ?
II adaug continut nou in primul rand, in al doilea rand urmaresc cuvinte cheie in plus. Respectiv cele cu cautari multe generate de google keyword tool.
Intelegi tu, pentru google, sa vada ca si contextul e foarte potrivit, nu am numai un set de cuvinte cheie si gata.
Ataşament 1732
Uite, pozitia de azi.
Cat trafic are keywordul din imagine conform g keyword tool ?
33 / zi. Cu tot cu variatii si typo (care intorc aceleasi rezultate) se apropie de 100/zi. Profilul cautatorului dupa acese cuvinte este insa diferit de cel obisnuit, deci cele 33/zi nu le iau numai pozitiile 1 si 2 din google. Pana si pagina 2 ia un procent semnificativ din ei.
update: pozitia 102 in google (pagina 11)
update: pozitia 75.
Ca si experiment e aiurea rau treaba pentru ca momentan nu am ramas decat cu link-urile de care am spus mai devreme, astea vor fi niste zile de doliu in istoria spammerilor incepatori. Nimic nu merge cum trebuie.
Azi nu am adaugat decat cateva link-uri .edu si .gov.. manuale si inca ne-aprobate.
Cum reusesc sa pun programele pe roti cum incep treaba aia "agresiva"
Ataşament 1737
Pentru moment... Prima pagina in yahoo si bing, pagina 9 in google.com
Pe toate celelalte extensii google (fr, co.uk, etc) pagina 3
Undeva prin 2007 sau 2008 parca am facut un asemenea experiment oarecum similar cu cel de acum. Dar nu cu un wordpress. Pur si simplu doar cu indexul unui site pe un tld.ro
Domeniul avea vechime atunci vreo 5 ani parca. Am dat o gramada de bani pe el numai sa fac experimentul asta:D
In fine . Ce s-a intamplat. Pe index ( un html chior ) am facut un keyword stuffing dupa "camere foto" cu o densitate de vreo 5 % in pagina.
Am postat numai pe forumuri ne-related manual , in semnaturi cu aceeasi ancora . Nu am folosit Xrumer. Nici un forum nu avea legatura cu industria IT.
Am ajuns intr-o luna pe locul 3 dupa "camere foto" plus multe alte long tailuri
A stat ce a stat pe acolo dupa care a fost penalizat. Nu ma mai regaseam nici macar in coada clasamentelor dupa nimic.
Acum nu stiu cum a fost luata mai repede penalizarea . Ori din cauza unor rapoarte la Google pentru ca pozitia ocupata de un site spammy incepuse sa deranjeze , ori Google singur s-a prins.
Cert e ca dupa vreun an jumate domeniului i-a fost ridicata penalizarea si a inceput sa rankeze iarasi dupa camere foto.
Numai ca schimbasem complet continutul si instalasem un agregator de stiri politice. Ma amuzam cand vedeam ca sant pe prima pagina dupa "camere foto" cand la mine in text nu se regasea nicaieri expresia asta. Aveam de fapt camera deputatilor dar el reusea sa rankeze in continuare. Cert e ca ridicarea penalizarii s-a datorat probabil disparitiei acelor linkuri de pe forumuri.
Daca te gandesti insa sa spamezi bloguri de exemplu si peste noapte vei avea 10.000 de linkuri binenteles ca te vei lega la cap cu o foarte rapida penalizare.
Este foarte posibil sa-ti iei PR dar atat. Cel putin in cazul testelor efectuate de mine in trecut cam asta se intampla.
Intr-o saptamana aveam sute de mii de linkuri in Google . Penalizarea urma firesc dupa care la primul update de pr ma trezeam ca am 4-5 chiar si 6 intr-un caz cand aveam foarte multe linkuri pe situri .jp . Nu stiu daca o fi fost vreo concidenta.
Cate backlinkuri apar in yahoo?
Hai ca vreau si eu sa particip fac eu linkurile cu auto bloguri sau profile fara probleme am o lista de autoaprobate de 130.000 si pot sa fac cu un sincron de 2mb up/down cam 90 de mii intr-o ora (pot si mai putine ma refer cu time delay) .Referitor la domenii am mutat si eu un domeniu tare de pe 15 pe pag 2, cand o sa am posibilitatea sa postez linkuri pe forum o sa dau un exemplu
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Daca le-ai facut manual nu cred ca ar fii fost vro problema,dar daca le-ai facut automat trebuie sa le lasi sa se indexeze natural nu sa dai ping in ele. Teoretic daca era un domeniu vechi si avea linkuri facute mergea facute linkuri si automat . O sa fac si eu un experiment in scurt timp pe keyword "'radio"" ca vad ca este perfect pt un demo, ma (refer ca toata lumea are cate minim 200.000 de linkuri si domeniul care vreau sa il folosec nu are keyword in el, vreau sa fac ceva gen branding sa vad cat de sus poate sa urce,linkurile o sa le fac toate automat cate 3000 pe zii forumuri si profile pe un domeniu de 8 luni indexare nauturala.
salut,sunt nou pe aici ,puteti sa imi spuneti cum pot obtine o indexare mai rapida a paginilor postate la un site de anunturi? nu am sitemap nici feed la el.Astept mai multe detalii sunt nou ,siteul este anunturi66 ro
Dan, ceva noutati despre site?
Cum mai merge treaba?
Sa intelegem din tacerea ta ca experimentul a esuat cu succes?
:))
Experimentul nu a esuat deloc.
Dar a urmat un alt curs.
Asa cum am spus mai demult, i-am pus link-uri in mod agresiv, dar nu suficient de mult cum mi-as fi dorit.
In momentul de fata a ramas asa, nu i-am mai adaugat link-uri de vreo doua saptamani, dar au fost indexate multe din urma.
In momentul de fata este pe pozitia 2 in bing si yahoo si pe pozitia 24 in google.com / positia 9 (prima pagina!!) pe restul extensiilor
Ce am facut:
seNuke + un serviciu de profile pe forumuri (NU xrumer) + commenturi manuale pe ceva bloguri (vreo 10 probabil) + profile pe forumuri facute semi-automat (bine.. am o extensie chrome care umple formularul cnd deschid pagina, nu mare inginerie) + voltrank (credite stranse de la alte site-uri)
Doar 2 saptamani, dupa care am taiat tot, nici un singur link nu am mai adaugat.
Din pacate jobul meu offline incepe sa imi manance tot mai mult timp, asa ca va trebui sa las pe mana altcuiva promovarea agresiva
Sau sa cumpar pur si simplu 10.000 link-uri xrumer/zi ca nu e o avere sa vad daca reusesc sa bat primele pozitii.
Ataşament 1777
un grafic cu evolutia pozitiei pentru cuvantul cheie ales.
mentionez ca pe restul extensiilor google (.ro .co.uk etc) pozitia este 7, nu 15
Concluzia:
Numele domeniului conteaza mult.
De aia am si votat ca este cel mai important factor in SEO. daca numele domeniului este format strict din cuvintele cheie vizate, chiar si cu o extensie de calitate proasta (.info in cazul meu) reuseste sa bata multe pagini cu vechime, cu multe backlink-uri, etc.
Backlinkurile conteaza chiar daca sunt de calitate proasta.
Inca mai dau roade procesele automate si semi-automate. Dupa parerea voastra daca ma apuc sa il inscriu in directoare o sa mai creasca? Urmeaza pagina 1 pe toate extensiile google, intr-o saptamana maxim o sa fie pagina 1 si pe google.com / en.
Continutul nou (fresh) conteaza! In fiecare zi continut nou... chiar daca pe prima pagina se schimba doar 3 titluri, google stie ca este continut nou si il apreciaza.
Dan, ce program folosesti in poza pentru monitorizare?
market samurai
Dan, sa nu tragem totusi concluzii pripite. Sa asteptam inca cateva saptamani si sa vedem daca au crescut/mentinut rezultate in serps.
Nu inteleg sensul propozitiei, scuze.
Vrei sa asteptam sa vedem daca se va mentine pozitia?
Asteptam, ce sa facem :)
Putem face si pariuri.
Eu cred că se menține pentru o perioadă, poate încă n-au fost indexate toate backlinkurile.
Directoarele... eu merg după principiul că orice link e bun dacă ai timp, fie el cât de neînsemnat. Zic asta pentru că încă nu-mi dau seama care ajută mai mult, adică concret algoritmul care face diferența între importanța backlinkului în funție de un site, domeniu sau altul.
Poate vor contribui și cei ce au testat direct pe siteul lor spam agresiv, există și pe .ro dar se pare că nu vor să vorbească sau nu sunt prin zonă.
Dar nu e chiar un mare secret, prefer doar sa nu il scriu in clar sa il vada oricine.
Nu's secretos de fel, dar intelegeti si voi motivele.
Ceva imbunatatiri in serps ?
ce finalitate a avut toata povestea? :)
ce finalitate a avut toata povestea?
Din punctul meu de vedere s afaci experimente cu domenii .info este o mare pierdere de timp, bani si alte resurse. In general Google nu prea pupa domeniile .info iar experimentul sunt convins ca a fost facut sa se traga anumite invataminte din el. Nu poti face spam pe un domeniu care este suspectat din start de spam. Cred ca mai indicat ar fi fost sa se foloseasca un domeniu .net
Parerea mea ...
Domeniul este inca pe prim pagina pe toate extensiile google dupa cateva cautari cu concurenta mare. Are PR3 la ultimul update.
@karismasand - cine ti-a spus ca domeniile .info nu sunt bine vazute de google n-are treaba cu optimizarea. Sau ai inteles tu gresit.
Ca sa ies din confuzie te rog sa-mi trimiti in PM site-ul sa-l pot verifica si pe urma revin cu un post, merci
@Dan
1. Din ce arii au fost obtinute linkurile? ( bloguri, forumuri, directore... )
2. Ai pierdut din linkuri de la inceput si pana acum? ( ma refer la pierderi masive ).
3. Ai continuat sa obtii linkuri?
(Si) Eu sunt de parere ca nici un TLD nu este vazut din start mai bine sau mai rau decat un alt TLD.
Toate sunt tratate la fel.
@Andrei
1. initial din profile pe forumuri, ulterior din bloguri WP (nu comentarii, linkuri in blogroll, widgeturi, etc)
2. nu m-am uitat si nici nu ma intereseaza (probabil ca da). intr-un alt experiment am pus vreo 5000 link-uri intr-o zi, peste maxim o saptamana site-ul respctiv a urcat de pe pag 4 pe pag 1, ulterior a pierdut TOATE link-urile (la alea 5000 ma refer) - dar nu a mai coborat niciodata mai jos de pagina 2.
3. am continuat sa obtin link-uri, dar nu in cantitati masive, ci in jur de cateva sute pe zi. Si mai ulterior, adica acum o luna cred.. am sters toate link-urile. (nu ma intreba cum am controlul, ca e secret)
In prezent, in siteexplorer mai apar aproximativ 120 link-uri catre domeniu, dar el e in continuare pe pozitia 10 pe majoritatea extensiilor google pentru expresia urmarita de mine