Imi poate recomanda cineva un site cu oferte CPA? Detin un magazin online si as dori sa platesc doar pentru vizitatorii care efectueaza o comanda pe site.
Versiune printabilă
Imi poate recomanda cineva un site cu oferte CPA? Detin un magazin online si as dori sa platesc doar pentru vizitatorii care efectueaza o comanda pe site.
2parale.ro. E de fapt u program de afiliere. CPA are si Google Adwords, dar trebuie sa ai o campanie cat de cat consistenta initial si apoi poti trece pe CPA.
2 Parale cred ca sunt cea mai buna optiune, pentru conditiile ce trebuiesc indeplinite si costuri poti citi articolul asta
Mi se par putin cam scumpe serviciile oferite de ei dar probabil o sa-i incerc si eu la un moment dat.
2parale au fost ok, dar se pare ca s-au halosit.
Recent au bagat o clauza cam stupida... trebe sa strangi comisioane de minim 1000 ron + TVA /luna, asta in cazul unui comision de 10%/vanzare inseamna vanzari de 10000 ron +TVA lucru care la magazine mai micute sau cu produse mai ieftine nu se prea intampla.
Tinand cont ca cel putin 50% e si din cauza lor(clar nu e vina magazinului daca 2parale nu are destul de multi afiliati interesati de acea nisa, sau au multi afiliati cu site-uri foarte mici) ca nu se atinge acea suma mi se pare cam stupida conditia.
Pe langa asta au mai bagat si taxa de instalare in conditile in care ei nu pun la dispozitie un programator care macar sa ajute la implementare (intelegeam daca bagau doar taxa, dar acel minim de 200 ron +TVA pentru comisionul lor e inacceptabil).
Pe mine m-au pierdut (eram pe punctul de a trimite contractul a 2-a zi cand am primit anuntul) si de atunci au mai iesit cel putin 2-3 magazine si presimt ca o sa mai iasa si altele.
Din cate stiu Krumel colaboreaza cu 2parale, poate ii trage de maneca si se trezesc si ei la realitate...dar putin probabil :)
Edit: Nu ma intelegeti gresit, eu imi doresc sa fac vanzari chiar si de 50000 ron /luna prin 2parale, problema e ca acest lucru nu depinde deloc de mine (in afara de pus la dispozitie de bannere si produse pe stoc) si realitatea e ca acest lucru nu se intampla.
Da este adevarat, acum 2 saptamani au suspendat campaniile 2 magazine.
Sa-ti dau un raspuns de partea cealalta a baricadei:
Lucrez cu 2 parale. De 3 saptamani sunt blocat la un comision total de 100 ron strans cu greutate in 3 luni. In fine, e clar, nu ma pricep la aranjat bannnere si nici super trafic nu am dar nu asta este problema (sau poate e:P ).
Din punctul meu de vedere, vanzarile minime pe care trebuie sa le faca un magazin au un scop foarte bine definit si am sa-ti explic cat mai pe scurt:
Sunt cateva magazine de IT care refuza comisioane una dupa alta pe motiv ca nu au produsele in stoc(mie mi s-a intamplat). Probabil cei de la 2parale s-au prins ca defapt vanzarea s-a facut si de asta au pus o limita minima de comenzi(parere mea). Sa mancam si noi aceshtia(afiliatii) o paine alba cu mac. Din punctul meu de vedere, am pus niste bannere si am adaugat produsele in lista mea, ce pot face mai mult?:)
Ce cred ca ar trebui facut? Sa va dea o perioada de gratie de 3-6 luni in care sa vindeti ceva si in functie de comisioanele refuzate, sa va impuna un minim de vanzari.
offtopic: Seerkan, vinerea asta voi face un update pe shopspot si vei primi linkul in interfata beta. (Acuma ca am facut anuntul, chiar trebuie sa ma pun pe treaba!)
SeerKan, te asigur ca "halosenia" isi are un rost atat pentru noi cat si pentru celelalte parti implicate. Intr-o anumita forma ibaldazar a explicat bine, dar mai sint si alte motive obiective.
2parale are destul de multi afiliati interesati de mai orice nise, dar de cele mai multe ori furnizorii fac CPC sau CPM in loc de CPA. Taxa respectiva ne asigura ca odata platita furnizorii vor fi interesati sa performeze si nu doar sa promoveze.
Implementarea o controlam noi, dar lucrul efectiv trebuie sa o faca furnizorii.
Iti dai seama cate conturi trebuie sa accesam, cate clauze si acte de confidentialitate trebuie sa facem pentru fiecare cont in care ar trebui sa lucram... Nu e convenabil. Nu iti mai spun ca furnizorii se intind cu implementarea luni intregi, lucru care nu e in profitul nimanui si deci trebuie platit acest efort.
A avea un magazin online necesita minime cunostinte despre acea platforma cu care lucrezi sau detinerea unui programator care sa faca treaba. :)
Da, taxa a triat dintre furnizorii care necesita mult timp pentru implementare sau care nu performeaza. Au ramas doar cei care vor sa vanda. Ceea ce ptr noi e perfect, pentru ca noi vrem sa vindem si in nici un caz sa promovam.
Sint uimit cum oameni care au magazine online gandesc ca MA e un CPC sau CPM, nu isi asigura pe stoc produsele (dar le promoveaza, apoi resping comisioane pe acest motiv), nu platesc comisioanele la timp (dar vor cati mai multi afiliati care sa le vanda produsele) si care se plang zilnic de criza si ca online-ul romanesc nu merge.
Eu sint sigur ca si tu ca furnizor ai o responsabilitate si daca m-as uita pe site-ul tau as crea o lista de neajunsuri care duc spre lipsa de performanta. N-as fi asa de sigur ca afiliatii sau noi am fi singura problema.
Totusi, noi trebuie sa ne asiguram ca afiliatii isi primesc banii pentru conversiile facute si evident sa ne primim si noi partea. Conceptul de profit share in Romania nu exista inca, de asta atat de multe discutii despre MA.
Uite si niste statistici pe 5 luni, sint sigur ca pe unii dintre voi o sa va ajute.
Ok ok ... unii sunt nesimtit si refuza comisioane pe nedrept sau pentru ca nu sunt pe stoc, penalizati acei furnizori sau chiar scosi din program, nu "pedepsiti" toti furnizorii inclusiv cei care chiar incearca sa faca vanzari.
Probabil magazinul meu nu e 100% cum ar trebui, dar tot timpul lucrez sa il fac cat mai ok si micile probleme semnalate de 2parale cand m-am inscris au fost reparate in sub 24h.
Problema cu taxa de instalare: Ok, este ceva de lucru, dar partea cu actele, in afara de cateva modificari sunt contracte standard.
E ok ca fiecare magazin sa implementeze scriptul, nu am zis asta, problema e in momentul in care ceva anume nu merge, 2parale nu a pus la dispozitie 10-20 minute un programator care cunoaste platforma 2parale sa dea un sfat in legatura cu acea problema, asta mie nu imi pare ok, poate e doar parerea mea.
Stau prea mult pana implementeaza magazinele ? Se rezolva usor. Din momentul in care a primit magazinul detaliile necesare implementarii au x zile sa implementeze, daca nu, x ron "amenda" si asa nu sunt "pedepsiti" si cei care implementeaza in 2-3 zile.
Poate eram chiar de acord cu un comision minim, dar comision de 1000 ron/luna DOAR prin 2parale e o suma FOARTE mare pentru magazinele mici/mijlocii sau pentru magazine cu produse de nisa.
Adica hai sa facem un experiment:
Eu dau 15% comision la ochelari de soare, va pun la dispozitie cate bannere doriti facute de cine doriti, modific ce e nevoie pe magazin sa fie cat mai optim dupa parerea voastra. Asigur stocuri la toate produsele de pe site.
Daca voi produceti vanzari de minim 60.000 ron (care e mai putin decat trebuie pentru acel comision de 200 ron pt 2 parale) eu va platesc 500 ron comisionul vostru si daca nici macar nu va apropiati de acea suma (garantat 100%) am acces in 2parale fara nici un comision pe viata :)
Din punctul meu de vedere produsele pe care le oferi tu sint perfecte pentru sezonul asta si iti pot spune ca avem nevoie de un astfel de furnizor.
Si te asigur ca putem trece de vanzari minime de 60.000 ron, dovada ca furnizori din zona fashion vand cel mai bine la noi.
Problema apare in momentul in care tu ramai fara produse pe stoc si nu platesti comisioanele pentru ca nu poti tine pasul. Poate pare fortata afirmatia mea, dar am vazut la multi furnizori mici si mijlocii faza asta. Iar tu te-ai catalogat ca fiind din categoria asta...
Trecand peste, in mesajul tau am observat ca recomazi "amenzi" ptr cei care nu sint responsabili in privinta implementarii...dar totusi nu esti de acord cu o taxa care sa garanteze afiliatilor comisioanele... ceea ce nu e chiar ok.
"pe viata" nu e optiune pe care ca furnizor o sa o poti indeplini, 2parale vine bine ..unii chiar nu tin pasul, ceea ce pentru noi si afiliati nu e ok.
N-am vrut sa am ultimul cuvant in discutia asta, dar am vazut un mesaj mai mult in gluma decat in serios.
Mesajul meu final e ca incercam sa protejam efortul afiliatilor, lipsurile furnizorilor si sa platim eforturile pe care noi le facem pentru a avea conversii.
krum are dreptate, majoritatea comisioanelor pe care le am sunt din fashion (si graficul spune acelasi lucru).
Problema implementarii feedului cred ca se poate rezolva foarte usor:
2parale poate sa faca o lista cu liberi profesionisti verificati care se pot ocupa de chestia asta si nu cred ca e greu de gasit 4-5 oameni seriosi care ar vrea sa faca un ban in plus.
1000/ron nu este o suma exorbitanta (Daca era zibari.. aveati toti problema). In felul acesta nu se vor inscrie magazine fantoma care vor primi reclama si nu vor plati facturile catre 2parale abandonand serviciul dupa o luna. Din punct de vedere tehnic, la 4 milioane de clickuri cu o rata de conversie de 2% de cate impresii este nevoie (trafic/banda)?
@Krumel
"Problema apare in momentul in care tu ramai fara produse pe stoc si nu platesti comisioanele pentru ca nu poti tine pasul. Poate pare fortata afirmatia mea, dar am vazut la multi furnizori mici si mijlocii faza asta. Iar tu te-ai catalogat ca fiind din categoria asta..."
Asta, cel putin in cazul meu nu se poate intampla. Importatorul unic al ochelarilor Haga este in Timisoara, si in mica probabilitate sa nu mai am pe stoc un produs il iau de la importator in maxim 1-2 ore, iar daca nu mai are importatorul atunci acel produs nu mai exista in Romania in acel an => vine scos de pe site (toata marfa se aducce la incepu de sezon pentru tot anul).
Esti increzator ca se ajunge la vanzari de 60.000 ron, si daca nu trece nici de 10-20 de mii ce fac, vin sa te trag pe tine de urechi ? :)
Adica ... mi se pare ca 2parale a aruncat absolut toata responsabilitatea si toate grijile in carca furnizorilor, ceea ce nu e foarte ok, acestea trebuie impartite intr-un mod oarecum egal intre cele 3 parti.
E admirabil ca se vrea protejarea afiliatilor, dar asta se facea intr-o oarecare masura si inainte cu acea garantie de 200 euro (care mai creste daca ai vanzari mari) care este in continuare. Dupa gandirea mea (buna sau rea) 2parale cu acel comision minim nu a facut altceva decat sa isi asigure un cashflow lunar minim garantat.
@ibaldazar
1000 ron nu e mult ? Sper ca stii ca vorbim strict despre comisioanele platite, nu vanzarile generate.
Si legat de neplata si plecat dupa o luna, exista acea garantie de 200 euro, sau 850 ron cat am vazut ca e acum care protejeaza atat 2parale cat si afiliatii).
vezi poate gasesti ceva aici affiliatecpa.blogspot.com
Iti propun marketnet, daca esti interesat da-mi un pm. Si iti pot trimite prin email sa vezi despre ce e vorba, si cum functioneaza marketnet.
Pentru folosirea ofertelor CPA e indicat sa ai trafic din SUA, UK, DK... Daca vrei mai multe informatii despre o retea CPA trimite-um MP si te ajut cu ce pot...
Nu inteleg care e problema... Si ce daca e vechi de 3 anii si am postat in el ? Topic-urile sunt ca sa postezi in ele nu conteaza vechimea...etc.(sincer nu m-am uitat nici eu de cat timp e pentru ca eram la scoala...) De ce nu este inchis ? Am postat si deaja "2 members found this post helpful" . Ce am facut ?
Problema este ca nu ai citit topicul. Nu vroia sa castige bani din CPA, vroia sa ofere bani prin CPA. Nu vroia trafic din "SUA, UK, DK", vroia clienti din "RO".