-
As vrea sa aflu in acest topic cam care sunt tendintele pietii de publicitate online de la noi din Romania in sistemul CPC - cost per click.
Majoritatea stiti despre Neogen care ofera asociatilor 2,5 centi/click si primeste 5 eurocenti/click de la clientii de publicitate. Mai este si TextAd Trafic dublu care ofera asociatilor la fel ca Neogen 2,5 centi/click si primeste de la clienti 4 eurocenti/click.
In cazul ambelor retele de publicitate reclama nu este targetata. Ma gandesc ca un public tinta bine definit implica costuri mai mari pentru clienti (dar cu rezultate mai bune pentru o campanie targetata) si castiguri mai consistente pentru proprietarii de site-uri.
Daca unii dintre dvs. ar vinde spatiu publicitar pe site-ul propriu care ar fi tarifele pentru reclama cu public tinta bine definit, cat si pentru reclama non-target ?
Daca ar fi sa platiti o astfel de campanie pentru promovarea site-ului dvs. cat sunteti dispusi sa cheltuiti pentru o campanie non-target, respectiv pentru una cu public tinta bine definit ?
In ceea ce ma priveste as cere mai putin de 2,5 euocenti pentru reclama non-target, 5 euro pentru reclama cu public tinta bine definit. Nu stiu cat as fi dispus sa platesc pentru o campanie de promovare a site-ului propriu dar va pot spune ca pentru o campanie targetata mi s-a solicitat 20 eurocenti/click, ajungand in urma negocierilor la 15 eurocenti/click.
Va rog sa precizati cum ati votat in sondaj !
-
Nu am votat. Nu as vinde reclama in regim CPC. :)
-
Am votat ultima varianta!
Dar depinde mult de target(cat de specializat este el, ca una e sa ai vizitatori intre 18-30ani, pasionati de masini si alta medici stomatologi).
De exemplu, un site dedicat medicilor stomatologi, cu un trafic acceptabil, poate sa ceara mult mai mult de 0.15$ pentru un CPC. Daca e vorba de bannere preturile ar fi, dupa mine, de la 1$ in sus.
-
Vorbeam despre un public tinta bine definit si aceasta include diverse moduri de a defini un public : varsta, sex, religie, studii, venituri, profesie, dupa cat de des acceseaza internetul, dupa locul de unde acceseaza netul, dupa zone geografice, dupa interese, etc.
Cristian de ce nu ai vine in sistemul CPC ? Reclama furnizata aici pe form de Google in ce sistem functioneaza ?