detine cineva o marca inregistrata?
care o fi pretul de consultanta and stuff complet... idei?
Versiune printabilă
detine cineva o marca inregistrata?
care o fi pretul de consultanta and stuff complet... idei?
Am inregistrat anul trecut marca "Continental" cu sigla, pentru Bucuresti in domeniul imobiliar. Ne-am dus direct la OSIM, fara consultanta, si ne-a costat cam 1,5 milioane. A durat vreo 3 luni.
Poate te ajuta asa ceva:
http://www.osim.ro/marci/calc_taxe.html
(in ff nu merge, in IE e OK)
Ce reprezinta numarul de clase?
Later edit: am gasit :)
Later Later Edit: Inregistrarea unei marci in domeniul imobiliar: 1970 EURO, Inregistrarea unei marci in domeniul Software : 2270 EURO. Un pic cam mult.
Si este cel mai lowest type.
Daca vrei pe mai multe field-uri, sau mai multe tipuri de marca (vizuala, auditiva etc), te duce la zeci de mii de euro.
1907 de E este inregistrarea in 36 de domenii nu in domeniul imobiliar! WTF vreti sa va scanez factura de la OSIM? E drept ca preturile au crescut de cand am inregistrat eu dar nici chiar asa!
1.5 mil ?
Tu esti sigur de treaba asta ?
Ai certificat de inregistrare a marcii ?
Mai gandeste-te un pic si revino cu detalii, ca din ce ai spus mai devreme risti sa dezinformezi lumea.
Marca a fost inregistrata la sf anului 2004 - inceputul lui 2005. Am certificat de inregistrare a marcii (o hartie cu scame). Nu stiu toate detaliile de pe el ca acum este la sediul central si mi-e jena sa-l cer ca sa raspund pe un forum, dar daca-i musai o sa incerc.
Banii i-am platit cu manuta mea la casieria OSIM. Poate intre timp lucrurile s-au mai schimbat, nu sunt in domeniu si nu stiu asta. Intrebarea initiala era daca a inregistrat cineva o marca si cred ca am raspuns corespunzator.
Repet nu stiu mai multe detalii. Incercati sa intrebati la OSIM.
Later edit: m-am uitat in socoteli si marca a fost platita la 09.05.2005 si a costat 42 de E.
Din sursele mele pentru a inregistra o marca trebuie sa scoti pe putin 1.000 de lei noi din buzunar. Acum intrebarea se pune cand este optim sa inregistrezi o marca (de exemplu un posibil yahoo mioritic :) ) ?
:)
Doar taxa de examinare de fond la marca verbala, pentru 1-2 clase costa 400 RON.
Plus taxa cerere, publicarea, plus cetificatul de inregistrare (180 RON).
Ca sa nu mai zic de eventualele respingeri.
Eu am inregistrat numele "MXHOST" si a costat in total aproximativ 1500 RON , cu toata taxele pana la emiterea certificatului care l-am primit zilele trecute, a durat cam 18 luni pana l-am primit de la depunerera cererii si am platit in acest timp suma de 1500 RON sub forma de mai multe taxe.
@mxhost ca nu te mai prind niciodata "face-to-face" am o rugaminte publica : terminati o data cu toate modificarile alea pe serverele de gazduire ca nu e zi in care sa n-am probleme cu site-urile gazduite la voi.
Am vazut noul vostru look, n-am inteles exact daca se migreaza spre PHP 5 dar in numele compatibilitatii pastrati si PHP 4 pana vedem si noi end-userii cum rezolvam problemele de cod.
Multumesc anticipat !
PS : Cei care cititi asta nu o luati ca pe o reclama negativa, baietii de la MXHOST sunt "the best" dovada si faptul ca in primul an de hosting la ei n-am avut nici macar o secunda probleme... acum insa se intampla ceva...
Pe ce clase si tari ai protectie ?
Ca eu vreau sa folosesc MXHOST pentru servicii in turism. :)
Glumesc.
Imi pare rau sa aud asta, nu stiu cum observi problemele, insa nu se intampla zilnic cum zici, azi pe la ce ora au fost probleme?
Noi nu garantam 100% insa in 99,5 % ne incadram, dovada aici:
siteuptime.com/prem_statistics.php?Id=7138&UserId=18510
Asa a fost de anul trecut si acum, se vede pe graficul de statistica.
In legatura cu clasele o sa ma uit pe certificat cand sunt la firma si iti spun.
nu prea inteleg cum unii au intrat in posesia marcii inregistrate dupa 3 luni si cam exagerat 18 luni...in mod normal, daca urmezi toti pasii certificatul trebuie sa ajunga la tine in 12 luni.. cat despre cat costa, pretul variaza in functie de cate clase iti alegi, modul marcii (doar text, desen sau text sau desen(logo) simplu), natioanala sau internatioanala..
@adrian vad la voi pe site: Mxhost™ si logo-ul Mxhost™ sunt marci inregistrate, intrebarea este e TM sau R?