Am citit un articol pe net,poate va intereseaza.
10 Million hits a day with Wordpress using a $15 server - Ewan's Blog on IT and stuff
Versiune printabilă
Am citit un articol pe net,poate va intereseaza.
10 Million hits a day with Wordpress using a $15 server - Ewan's Blog on IT and stuff
Foarte, foarte interesant. O sa testez in curand.
Chiar sunt in cautare de server nou si daca ar functiona metoda aia, ar insemna sa platesc in 5 ani cat plateam intr-o luna :)
Este o multumire a mea ca te-am putut ajuta ! :D
Sa vedem cat de real e, mai ales cu cateva pluginuri si modificari in tema.
Eu nu prea cred.
O pagina alba cu 10 randuri de text pare plauzibil dar un site complet nu
Uite-te despre ce site este vorba.
Aveti idee daca se poate face ceva de genul pe un VPS?
@Cristian D despre un VPS se discuta in articolul ala :)
E gazduire cloud, pe un VPS poti face acelasi lucru explicat in articol (cu mici modificati).
Acolo e vorba de ceva mai slab decât orice vps de pe piața. Dacă nu mă înșel, are doar 256mb ram și un procesor foarte slab.
Andrei S iti multumesc pentru rating ! Sper sa va mai aduc lucruri folositoare :)
Observ ca foloseste Nginx ... e peste apache ca performanta . Care ati folosit si stiti?
Tip server: VPS XEN 256 MB RAM cu 256 SWAP
SO: Ubuntu 11.10 32 biti
Cost server: 4 EUR
Test site: Test | Just another WordPress site
Rezultate test blitz (tot din SUA, 250 de useri):
http://uploadimage.ro/images/65549311766486391855.jpg
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Am incarcat putin prima pagina (pluginuri neoptimizate, imagini):
http://uploadimage.ro/images/35585547529303504237.jpg
Rezultate test pingdom: Pingdom Tools
Multumim pentru informatie :)
Nu va entuziasmati prea tare, a exagerat prea mult cu alea 10 milioane hits per day. In lumea reala nu exista site cu o singura pagina care sa fie vizitat de 10 milioane de ori.
Varnish este un tool de cache pt continut static, adica mai pe intelesul vostru, daca se apuca cineva si cauta diferiti termeni in formul de cautare de pe wordpress , nu o sa fie deloc atat de performant:)
Cu nginx , da e performant insa daca aveti situri mai complexe , sa stiti ca veti avea probleme cu el. Nu recunoaste multe variabile din PHP.
Daca e sa ai o baza de date mysql de 1gb pe acel wordpress si ai 100 000 hits pe zi random, asa cum fac utilizatorii normali, sigur sigur nu ar face face serveru ala de 15$, in primul rand din cauza HDD-ului si a ramului.
oare Seopedia cum se prezintă într-un test de la blitz.io ?
nginx raspunde asincron si se poate configura pentru performanta in situatii de multe cereri concurente;
out of the box nu bate apache, insa un administrator priceput il poate face sa raspunda bine in situatia mentionata;
noi l-am avut la un proiect mai mare cu drupal si s-a comportat foarte bine;
difera putin fata de apache, dar n-au fost probleme / limitari de nerezolvat;
concluzia.. pentru un proiect suficient de mare in cat sa necesite server dedicat sau macar un vps serios.. e posibil si uneori probabil sa ai nevoie de nginx (aici sunt multi factori de considerat inainte de a lua decizia);
O sa fac un test pe un server dedicat in care o sa folosesc varnish si apache ..... sa vad poate e mai bun ca sistem de cache decat apc sau xcache. revin.
Am efectuat ceva teste.... pentru apache, varnish probabil nu e o solutie viabila in acest moment cresterea fiind infima... in schimb o solutie mai buna ar fi apc + mecached unde am observat o crestere de 10-15 % a vitezei de incarcare a paginii. Sper ca v-am fost de folos.
Eu am tinut la Amazon o aplicatie care avea in jur de 12 milioane pe luna. Dar in momentele de varf aveam si 4000-5000 in acelasi timp.
2 servere micro + load balancer + baza de date pe alt server(xeround) + CDN pentru fisierele statice costurile se duc undeva la $200/luna
Eu am atins 12mil dar configuratia cred ca duce mult mai mult fara probleme. + scalarea se face in 2min manual sau se pot configura si scalari automate
PS. Ce in post nu e chiar adevarat nu include si costurile de trafic + stocarea + CDN care se platesc separat al AWS