-
Sondaj de opinie
Fac un mic sondaj de optinie in materie de hosting si toate serviciile legate de aceasta industrie.
Ma intereseaza top 3 lucruri care apreciati/va doriti de la firma cu care colaborati (tipuri de servicii, tip de suport, o anumita calitate. pret etc, practic orice va determina sa alegeti o firma si nu alta).
Si o intrebare "bonus" : Preferati sa cumparati toate serviciile (hosting, domenii, ssl etc) de la aceasi firma sau cautati tot timpul cel mai mic pret chiar daca va imprastiati serviciile la mai multe firme ?
Mersi.
-
Inainte ma uitam la preturi, insa de la un timp ma intereseaza uptime-ul, timpul de suport, legaturi internet datacenter.
Da, intotdeauna cumpar hosting, domenii, etc de la aceiasi firma.
-
Ma intereseaza calitatea mai mult decat pretul la hosting, si am doar cateva firme de la care cumpar domenii, de la una domenii.ro de la alta .com (net. org, info, .eu) si nu pretul face diferenta ci mangementul afacerii, cel putin la cel .com platesc cu 20 -30 % mai mult decat in alta parte, dar nu ma deranjeaza
-
Backup, support, viteza. (in ordinea asta)
Poate ar fi important uptime-ul, dar nu am cumparat niciodata de la firme fantoma asa ca nu au fost probleme.
Conteaza si pretul, in ideea in care nu ar trebui sa fie exagerat de mare. Cum a spus si lovelife, un 20-30% este acceptabil.
-
Optez in prima faza pentru uptime-ul acela de 99% ce-l gasesti la fiecare host (pe alocuri il gasesti in scris si-atat), calitatea si suportul. Acum, legat de "cumparaturi", e ca la piata, unde-i mai ieftin, acol` ma duc. Desigur, nu ma indrept catre vanzatori fantoma.
-
1. Uptime - este crucial ca vizitatorii sa poata accesa site-urile fara sincope
2. Performanta - este foarte important atat pentru utilizatori cat si pentru Google ca paginile site-ului sa se incarce rapid
3. Functionalitate - sa nu fie dezactivate diverse servicii, cum ar fi: salvarea fisierelor de log, fread() pe url extern etc. - macar sa fie prezentate inca de la inceput aceste limitari iar astfel clientii sa poata alege in cunostinta de cauza
Domeniile direct de la registrari (ex: Name, GoDaddy).
Hostingul de la provideri diversi (chiar daca astfel e necesara gestionarea mai multor conturi), pentru:
- diversificarea IP-urilor;
- situatia in care unele site-uri se adreseaza US iar, altele se adreseaza utilizatorilor din RO, fiind de preferat hosting in aceeasi tara/zona cu vizitatorii site-ului;
- a nu pune toate ouale intr-un singur cos.
SSL separat
-
Uptime , vecinatate site-uri gazduite, suport.
-
La pret nu ma mai uit pt. ca este destul de convenabil chiar si in Romania.
Ma intereseaza ca site-ul sa se incarce rapid si sa nu existe intreruperi ale serviciului. Deoarece am administrat mult timp propriul vps nu prea mai apelez la suport decat atunci cand e o problema cu serviciul oferit.
Colaborez sau am colaborat cu mai multe firme pt. gazduire, domenii sau certificate ssl. Nu tin sa le am toate la o singura firma.
-
uptime
support
raport calitate/pret
-
O sa raspund si eu prin prisma unui client care nu are cunostinte tehnice (in acest domeniu) foarte avansate, insa care foloseste genul acesta de servicii de ani de zile (si am testat cateva firme mari din RO).
Pentru mine conteaza foarte mult:
1. suportul tehnic (rapiditate, rezolvare probleme).
2. calitatea serviciilor (ok, inteleg ca fiecare firma de acest gen se poate confrunta cu diverse situatii neprevazute, si accept acest lucru. Totul e sa nu devina obicei). Altfel spus, uptime, respectarea conditiilor contractuale etc.
3. Pretul este si el important, dar nu pe primul loc. Colaborez de ani buni cu o firma care tine cont de primele doua puncte de mai sus, astfel ca accept sa platesc (cu buna stiinta) un pret ceva mai mare decat la multe alte firme din domeniu. Pana la urma, calitatea are si ea pretul ei.
Referitor la domenii, foarte multe le-am inregistrat tot prin firma respectiva. Am evitat situatii de genul acesta (unde nici pana acum nu am primit raspuns). Iar daca pe viitor voi avea nevoie de alte servicii (certificate SSL etc), tot la ei apelez. Motivele le-am expus mai sus.
-
Eu de obicei achizitionez de la mai multe firme serviciile care am nevoie, dar in general hostingul il iau de la firme serioase si inainte de asta caut despre acea firma pe internet sa vad daca este buna sau nu.La pret, ma uit sa nu fie nici prea mare pentru serviciile oferite dar nici prea mic.
Eu caut de cele mai multe ori servicii de hosting unde pot sa adaug domenii multe si un spatiu de 5 Gb.
-
La hosting ma intereseaza:
1. uptime - sa fie online, 99.98%, nu sa ma rog de ei;
2. viteza - e din ce in ce mai importanta si se vad efectele direct in SERP pt vitezele bune;
3. IP-uri - pe unele hosturi cu IP-uri ce hosteaza ciudatenii se poate ajunge la o luna distanta intre indexari, in timp ce pe un IP bun se indexeaza la cateva secunde sau un minut;
4. suport - apar probleme si e bine sa le rezolvam decent si cat mai rapid;
5. pret - prefer cel mai mic pret pentru cel care le are pe toate 4 de mai sus.
Domeniile le cumpar separat, in functie de pret si oferte direct de la Godaddy, Namecheap, Domain.com. Nu cumpar domeniile de la providerii de hosting.