-
Backup cu R1soft
Salut,
Am intrat pe unul din hostinguri sa ma joc cu R1soft. Am facut cateva restaurari pe un wordpress si am observat:
- fisierele se schimba
- articolele raman aceleasi, indiferent de backupul rescris.
Adica de ce raman articolele din luna martie daca eu restaurez un backup din februarie sau ianuarie. Nu ar fi normal ca articolele afisate sa fie ultimele adaugate pentru acel backup? Adica, mai clar: daca fac backup de pe 10 februarie, nu e normal ca ultimele articole sa fie si ele cele publicate pana pe data de 10 februarie?
-
backupul facut de r1soft e doar pentru fisiere, articolele sunt tinute in baza de date
-
Aha, deci R1soft restaureaza doar fisierele, nu si baza de date cu articolele si celelalte setari. Ok, multumesc.
-
poate restaura si baza de date, depinde de ce soliciti
-
Am pus toate bifele pentru backupul dintr-o anumita zi. Schimbarea: doar fisierele. Intrucat articolele erau toate inclusiv cele din martie, inseamna ca nu a schimbat si db. Adica eu asa inteleg. Desi avea toate bifele. Asta am vrut sa clarific, pentru ca normal asa intelegeam si eu.
-
daca baza de date este pe alt server (majoritatea au asa), probabil trebuie sa ceri back-up printr-un tiket sau din alta parte. Tu in cpanel ai back-up doar la ce este strict in contul tau de hosting
-
Aha. Am inteles. E ok asa. In mod normal imi fac si eu cateva backupuri. Doar vroiam sa vad cum e cu R1soft si ceva nu se lega.
Va multumesc.
-
Bazele de date sunt pe o alta partite decat /home ; tu ai acces doar la /home prin interfata de restore , pentru restore la mysql trebuie sa ceri la suportul tehnic acest lucru.