-
Problema hosting
Salut am un site pe csm joomla cu un trafic de 2500 unici pe zi , si as vrea sa schimb hostul sa trec al un semi dedicat, am gasit vreo 2 oferte si nu stiu asupra careia sa ma decid :
Diferenta dintre ele ar cam fi viteza internationala la primul care este mai ieftin si cu un procesor putin mai puternic si cu dublu rami este de 5 mbs iar la al doiea 10mbs care este si mai scump.
Pe mine in principiu ma intereseaza ca site'ul sa se incarce repede si sa nu foloseasca multe resurse.
-
Nu prea inteleg care este diferenta dintre cele 2 oferte...
-
De ce nu incerci si tu sa fii mai explicit ? Iti spun sincer ca n-am inteles mare lucru despre ofertele gasite de tine, dar iti dau 2 sfaturi care sa te ajute sa alegi:
1. Daca site-ul este destinat romanilor.. atunci alege un hosting romanesc, iar daca este destinat strainilor.. atunci alege un hosting din strainatate (asta daca vrei sa se incarce repede).
2. La partea cu resursele folosite sa stii ca nu tine de hosting (degeaba au servere puternice, daca aplicatia ta e neoptimizata), ci de CMS-ul folosit de tine, iar Joomla papa destule resurse atunci are ceva mai multe vizite (incearca o extensie pentru cache).
-
Trebuie aleasa oferta cea mai compatibila cu joomla. Trebuie sa te gandesti la imaginea de ansamblu: viteza de incarcare, siguranta, functii, compatibilitate.
-
Diferenta, din cate am inteles eu, ar fi intre latimea de banda externa alocata serverului respectiv. La unul este de 5Mbps iar la celalalt de 10 Mbps. Daca sunt managed, este ok oricare dintre ele. Ia in calcul si costul panoului de control. Pot fi si unmanaged insa trebuie sa te pregatesti pentru un razboi
-
Joomla e jalnic la partea de cache, iar daca ai si utilizatori logati e mort.
Pt site in engleza iti recomand wiredtree (vps 1024MB sau un hybrid).
Pt site in romana nu stiu :| .
-
Poti la unele companii de gazduire sa ceri o perioada de test, vezi cum se incarca siteul, ce resurse consuma si in final se poate merge pe un pachet personalizat in functie de cerintele siteului.
-
multumesc tuturor celor care au raspuns....
-
Pana la urma pe ce varianta ai mers?