-
Windows VPS
Am un site de 1500-2000 useri unici pe zi - sunt in cautare de un VPS cu Windows 2003/2008 care sa aiba si MSSQL2005/2008. Sunt destul de nou in domeniul VPS - am avut numai conturi shared pana acum. Intrebarile mele sunt urmatoarele:
- un 512MB decicat ajunge pentru un Windows Server Standard (2003 sau 2008) cu Plesk instalat? - mie mi se pare putin tare - nu inteleg daca din acestea 512MB, windows-ul imi ocupa 300... ce mai imi ramane pentru IIS ?:)
- pentru cei cu experienta in VPS: de obicei SQL Server-ul e instalat pe acelasi VPS -> ocupa memorie, procesor din contul meu? Mi se pare nasol rau sa ai SQLServerul pe acelasi server, iar la un 512MB nu iti ajunge pentru asa ceva.
-
Salut,
Probabil ca serverul pe windows are nevoie de mai multe resurse, eu cu 256 MB tineam 180.000 afisari pe luna (nu e relevant cati unici ai pentru ca nu e acelasi lucru 2 afisari/vizitator cu 8).
Nu stiu ce tip de site e si daca se preteaza, dar ai incercat un sistem de cache care sa serveasca pagini statice?
-
Cred ca vorbeste despre site-ul din semnatura (editiaspeciala.com). La 1500-2000unici/zi cred ca iti va face fata. Puneti problema ce vei face cand va creste mult mai mult.
-
Totusi as dori sa tin mai multe site-uri pe hosting-ul respectiv - dar mi se pare putina memorie - eu gandesc in termen de server, nu cunosc prea multe despre VPS. Deci SO-ul imi ocupa din cei 512MB?
-
Nu te pot ajuta in privinta hostingului pe windows/IIS, poate e cineva care foloseste si stie mai multe.
Prin diferite sisteme de cache, 768MB imi tin cca 1,5 mil afisari/luna (linux/Cpanel). Memoria ocupata este de cca 50%, dar trebuie sa tinem seama ca serverul trebuie sa duca mai multi vizitatori in anumite perioade:
- sunt momente ale zilei cand sunt mai multi vizitatori conectati
- sunt zile ale saptamanii mai pline
- sunt varfuri de trafic neprevazute (un eveniment ce atrage vizitatori)
Eu in locul tau as comanda un pachet mai mic, firmele de hosting sunt foarte rapide in a iti face upgrade daca e nevoie.
-
uita-te pe AICI
baietii sunt foarte cooperanti.
au si livechat daca ai ceva intrebari pt ei .
-
Am de ales intre livehosting, edomenii, simpliq si elvsoft pentru un VPS. Sa vedem ce aflu de pe net mai multe despre ei.
-
edomenii.. exclude-l din start. simpliq.. recomand. :)