-
Merita transformarea?
Salut.
Am un site cu o structura de linkuri ceva de genu :
site.com/categorie/
site.com/categorie/produs.html
Ma gandeam sa schimb un pic ierharhia si sa o fac ceva de genu:
site.com/2cuvinte-cheie/categorie/
site.com/2cuvinte-cheie/categorie/produs.html
Cele 2 cuvinte cheie vor fi aceleasi pe tot siteul, indiferent de categorie sau produs (sunt principalele cuvinte cheie pe care ma axez)
Merita?
De asemenea mentionez ca desi o sa schimb din scripturi ierarhia in noul mod o sa fac si un redirect 301 de la site.com/categorie/ la site.com/2cuvinte-cheie/categorie/ (la fel si pt produse) din .htaccess
Ajuta catusi de putin in serps?
Va multumesc
-
correct me if I'm wrong: desi te va ajuta putin acest lucru, este e o practica nasoala (nu-mi vine un termen corect in minte)
-
NU stiu cat de corect este sau daca este considerat spam. Dar mie asa imi pare.
-
Se practica tehnici de genul acesta... Nu-ti recomand.
Structura de link-uri pe care o ai este ok.
In loc sa pui cuvinte cheie in structura link-urilor, mai bine ai pune in meta si in anchor + ai putea sa introduci continut pe paginile alea, keyword related.
-
Am facut asa ceva la unul din site-uri. Nu pot sa zic ca am crescut in SERP datorita acestei schimbari. A fost o incercare pentru ca numele domeniului nu prea spunea nimic(nu aveam cuvinte cheie in numele domeniului). Daca ar fi sa o fac din nou, sincer, nu as mai face-o. Concentreaza-te pe optimizarea on page si off page mai bine.
-
Va multumesc mult pt raspunsuri....
Fix din acelasi motiv ma gandeam si eu sa pun alea...ca numele domeniului nu spune mai nimic
O sa las asa...si ma ocup de restul
Mersi inca odata
-
Resahc, asta ar insemna sa trebuiasca sa faci redirect la noile URL-uri, ca sa nu pierzi tot ce ai construit pana acum dpdv al PR/trust-ului. Cred ca e prea multa bataie de cap pentru un detaliu totusi mic. Ai putea face un link building sau niste continut in tiimpul care il pierzi cu schimbatul de url-uri, redirect-uri, etc.
-
Nu era vorba de multa bataie de cap sau timp pierdut ca dureaza maxim 30 de min sa schimb ierarhia in scripturi si sa fac cele 2 rewrite-uri in .htaccess dar problema era daca ma ajuta cu ceva acele 2 "cuvinte-cheie" in pozitionari si daca e o tehnica permisa.
-
sfatul meu e sa lasi exact cum e acum, e f bine; multi cred ca keywords in url ajuta enorm, dar nu e chiar asa. Plus ca, precum a zis Tudi tre sa faci redirects etc. Eu zic sa pui acele keywords in titles, fara sa exagerezi, te ajuta mult mai mult.