Ce părere aveți de web.dev? V-ați testat website-urile cu această unealtă?
Ce părere aveți de web.dev? V-ați testat website-urile cu această unealtă?
atat webdev cat si pagespeed insight calculeaza speddscore-ul pe baza datelor colectate de lighthouse. Aceeasi marie cu alta palarie.
Da, e o jucarie ok, care te poate ajuta sa corectezi deficientele.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
PageSpeed Insights și Lighthouse sunt două instrumente Google, pentru măsurarea performanței paginilor web. Încercarea de a decide cu care ar trebui să vă auditați website-ul poate fi confuză.
Ar trebui să cunoaștem fondul ambelor instrumente, diferențele dintre ele și momentul în care ar trebuie să le folosești.
Principalele diferențe sunt că PageSpeed Insights, se concentrează pe metricele de performanță. Lighthouse măsoară lucruri suplimentare în ceea ce privește performanțele unui website, pentru a corela rezultatele.
PageSpeed Insights, a folosit un motor de analiză diferit de alte instrumente furnizate de Google. Acest lucru a dus la rezultate inconsistente, deoarece scorurile din PageSpeed Insights vs Lighthouse și TestMySite, au fost întotdeauna diferite.
Lighthouse este un instrument automat pentru sursele deschise pentru analizarea diferitelor aspecte ale unei pagini web precum performanța, dar și elemente suplimentare precum SEO și accesibilitatea.
Pe măsură ce Lighthouse verifică performanța, Google a decis să facă din Lighthouse motorul de analiză a performanței pentru PageSpeed Insights.
Aceasta înseamnă că dezvoltatorii pot primi aceleași recomandări de la toate instrumentele Google, pe care le folosesc și sunt mai bine informați pentru a optimiza elementele care încetinesc un website.
Google establishes metrics for building fast sites, releases ‘Core Web Vitals’ Chrome extension. de aici
Eu sunt de părere că ar trebui să ne ocupăm de eliminarea erorilor care apar la testele cu aceste instrumente Google. Analizând evoluția instrumentelor de testare Google, începând cu PageSpeed Insights și finalizând cu instrumentul de pe web.dev, înclin să cred că se va face o triere a website-urilor, datorită performanței.
În ultimul an, am modificat majoritatea website-urilor pe care le dețin și am încercat să am un procent de optimizare bun, sau foarte bun. Am observat că website-urile noi, au o indexare mult mai rapidă dacă sunt bine optimizate la nivel tehnic.
90%, din website-urile pe care le dețin sunt dezvoltate pe platformă WordPress și uneori, din cauza temelor proaste este aproape imposibil să optimizezi un website.
Eu cred că ar trebui să respectăm cerințele Google, pentru că este posibil ca unii dintre noi cu website-urile neoptimizate, să aibă de suferit din cauza poziționării în organic.
Astăzi am găsit ceva foarte curios! Am văzut în decursul anilor foarte multe website-uri slab optimizate și este normal pentru că nu poți rezolva problemele la orice model de website. Astăzi însă am găsit cel mai prost website din România! Grav este că website-ul respectiv este activ în domeniul SEO și asta dă foarte rău, chiar foarte rău. Compania asta are o grămadă de "experți", în SEO.
OK, unii vor spune că dacă ai un website slab optimizat nu prea contează dar să arate în halul acesta, este jenant! Așa website slab nu am mai întâlnit!! Chiar 2 la performanță?
optimizare-slaba.jpg
Am testat cu webdev, dar probabil preia datele de la Google, pagespeed insights. Obtin acelasi scor.
web.dev.JPG
Depinde si ce are pe site, de exemplu adsense sau alte reclame scad mult scorul.Chiar 2 la performanță?
Este o companie SEO. Scriam mai sus că pentru un website care nu prezintă servicii de optimizare SEO, să aibă un procent mai slab. Nu toată lumea pune accent pe asta cu toate că este greșit. Nu trebuie să ai 100% dar totuși, compania respectivă vinde SEO! Este imposibil să nu poți optimiza un website, să fie cât de cât acceptabil.
PhoeniXman, nu cred că ai website mai slab decât ăla. Poate la performanță, dar restul?
Mihai_Is, indiferent de câte imagini, reclame, etc., ai pe website, există modalități de optimizare. Mai ales dacă folosești WordPress. Grav este când folosești Elementor. Plugin-ul ăsta este un dezastru și o companie care vinde SEO, ar trebui să știe.
Guys, serios acum, care este rostul sa aratam cu degetul la ce fac concurentii? Nu mai bine se concentreaza fiecare pe ce stie sa faca mai bine, fara a aduce in discutie ce slab este x sau y? Pe bune acum, daca vine la mine un provider care infiereaza concurenta in loc sa imi explice care sunt avantajele mele daca as lucra cu el, in secunda doi am incheiat discutia. My 2 cents.
Daca te pot ajuta cu un sfat sau daca doresti o oferta de optimizare pentru siteul tau, da-mi un mesaj!
Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)