-
Asa m-am si gandit sa fac, trebuie sa gasesc si o metoda buna sa tin un registru, cu toate companiile si firmele cu care voi lucra.
Deci am inteles, ca nu are ce cauta acelasi cont analytics, wmt, adsense... dar acelasi cont de afiliere? Ar putea sa-si dea seama Mr. Google dupa codul de afiliat din bannerele de pe site-uri? :)
-
Foloseste Excel. Eu folosesc urmatorul capul de tabel:
Host | Valabilitate |Pret /an ($) | dom.max| URL Client Area | user Client Area | pass Client Area | URL cPanel | user cPanel | pass cPanel| NS-uri | Domeniu 1 | Domeniu 2 etc
Clar niciun cont de wmt/adsense nimic de la google. Am zis de 4 ani ca folosirea adsense e o politica proasta, ii dai lui google pe tava informatii pe care le va folosi ulterior sa vanda in adwords, cum ar veni tu ii spui clar care sunt money -keywordurile si ulterior toata lumea le afla din adwords si te faultezi intr-un final singur.
Cat priveste codul de afiliat pe la unii si altii, nu mi-as face probleme ca oricum ai posibilitati de a genera mai multe de cele mai multe ori sau oricum le pui in servicii de redirect si tot e ok si asa.
-
Mutumesc de raspunsuri, mai am o intrebare :) cum se face linkbuilding-ul intre site-urile din retea? Un link daca se poate... in limbar romana, limba engleza, italiana sau germana, oricare... caut si nu gasesc, ori nu mai stiu eu folosii google :D
P.s: D. Dascalescu vi-am trimis un pm.
-
Iti raspund aici, nu pe pm..
Tot ceea ce ai nevoie sa stii gasesti aici : How To Build Your Own Private Blog Network
Punctual la intrebarea ta, nu se face linkbuilding intre site-urile din retea, le lasi asa cum sunt.
Cat priveste Excel-ul de care iti povesteam, cred ca nu m-am facut bine inteles, e un simplu centralizator de hosting-uri cumparate de tine, eu ti-am propus un cap de table cum il folosesc eu, ca sa fiu ordonat, mai mult n-as avea ce sa-ti trimit decat un excel gol cu capul de tabel amintit in postul anterior.
-
Pe .ro cum se pot gasi domenii expirate care mai au autoritate si pr? Incerc metodele de pe .com dar nu prea reusesc sau poate nu gasesc pe nisa care caut eu?
Cum adica nu se face linkbuilding intre site-uri, care e scopul atunci? Nu sa-ti produci singur link-urile si sa ai controlul asupra lor? :)
-
@michelle: nu se interlinkeaza siteurile din PBN intre ele, dar se linkeaza catre money site folosind diferite anchore, url, etc.
cum expira alea .ro daca sunt inregistrate pe viata?
merg si metodele de pe.com, eu le aplic pe tld-uri diverse si se gasesc domenii
-
Ideea e sa cumperi domenii care au deja linkuri catre ele a.i. sa aiba destula forta/link juice sa dea mai departe la money-site-urile tale, fara sa fii nevoit sa le faci linkbuilding.
Fie le cumperi de la licitatii , fie gasesti domenii expirate care sa aiba inca linkuri catre ele.
Pe .ro e si scump e si greu sa gasesti pentru ca sunt inregistrate pe viata multe din ele si taxele de la rotld sunt exorbitante.
Daca vrei sa faci backorder la un domeniu bun pe care l-ai gasit si urmeaza sa expire in curand, foloseste unul din cele 3 site-uri:
1. snapnames.com
2. namejet.com
3. pool.com
Fa-ti cont la toate 3 ca sa iti cresti sansele sa-l castigi.
Te avertizez ca e o practica scumpa pentru ca fiecare iti cere ~70$ pentru fiecare domeniu. Nu iti iau banii decat daca au avut succes in prinderea lor dar oricum trebuie sa blochezi >200$ pentru fiecare domeniu. Este totodata si un sport de anduranta pentru ca sunt multi altii care fac acelasi lucru si batalia este acerba.
Mult succes !
-
Ma intereseaza o parere pentru o retea, nu stiu cum sa le grupez cel mai ok.
Siteuri sunt pe mai multe nivele de ip-uri unice tip graf, IP1, IP2, IP3, IP4, ...etc
Site-uri IP1 trimit catre IP2, I2 catre IP3, IP3 catre IP4..etc, niciodata in sens invers.
Ma intereseaza mai multe variante de organizare a lor.
1. Tip piramida.
Intrebare. Cum credeti ca e mai ok, ca cel din varf, sa primeasca doar de la inferior lui (Ex IP4 de la IP3 ) sau de la toate nivelurile inferioare IP4 de la IP1, IP2, IP3..etc
Avantaj: In acest fel fiecare nivel ar beneficia de mai multe ip-uri.
2. Tip satelit
Un Ip central, ex IP4, iar restul sateliti IP1, Ip2, IP3 nelegate intre ele
Avantaj: IP4 ia totul
Dezavantaj. Mai greu de construit, sacrific IP1, IP2, IP3
3. Combinatie intre cele 2.
4. Alta idee?
-
Iti recomand sa citesti si articolul asta cu informatii de actualitate despre PBN-uri; Why I’ll Keep Growing My Private Link Network After Google’s “Crackdown”
-
In timp achizitionarea sau inchirirea unui vps cu mai multe ipuri unice credeti ca este o alegere buna pentru PBN? Eu cred ca ar usura mai mult munca si costurile, dar nu stiu cat de safe este pentru politicile "masogogului" :)