Da, ptr ca unii considera reclama negativa tot pozitiva. Si nu e chiar asa. Daca eu critic sau ma plang de niste servicii nu inseamna ca fac reclama.
Versiune printabilă
Da, ptr ca unii considera reclama negativa tot pozitiva. Si nu e chiar asa. Daca eu critic sau ma plang de niste servicii nu inseamna ca fac reclama.
Din pacate am ajuns la o concluzie... google.ro/.com etc/ e taraba lor, nu-ti convine mergi mai departe, singura solutie ar fi un motor de cautare local si interzicerea google in romania, mergem pe modelul chinezesc dar apoi toata lumea va striga comunism... dar totusi pe viitor asta va fi solutia sau vom ajunge sa fim sclavi google sau mai stiu eu ce companii americane...Citat:
Si uite cum iar se discuta despre google Ziarele si tv vor prelua asta ca stire bomba si .... iar cresc actiunile.
In realitate vor trece ani de "poate".
Daca vor continua asa, vor sfarsi mai repede decat imi imaginez.
o campanie imptriva lor si ...aia e! Se duce era google.
PhoeniXman, e vorba de bani. Nu poti opri accesul la un produs bun. Trebuie sa recunoastem ca Google e un produs bun, e greu sa il intreci acum. Mai ales ca e all in one.
Problema e mentalitatea, faptul ca acceptam sa facem totul in curtea lui Google. Alternative sint, dar ele sint separate.
Daca Google ar fi avut personalitatea unui patron roman ar fi zis: "Nu-ti convine? nici o problema, vine altul, nici un "webmaster" nu e de neinlocuit."
Ce e al cezarului e al cezarului. Iar cezarul e Google. Fara cezar nu exista afaceri online serioase.
Bineinteles, ziceam cu un ironie si tristete, 7 rezultate, din care 4 publicitate, mai raman 3 din care unu e al lor pe prima pagina, intamplarea face sa fie si primul.
Tehnologia evolueaza din ce in ce mai repede si inovatiile odata cu ea, google nu e omnipotent si are slabiciuni, inclusiv asta e una din ele, o sa apara la un moment dat ceva care sa il puna jos si pe el. Se pare ca asta e evolutia predestinata a ”Cezarului”, gloria, iluzia omnipotentei duce inevitabil la decadere, fie esuand el insusi fie invins de altii.
Google nu are nicio obligatie fata de webmasteri, oricare in locul lor ati proceda la fel. Ne-am bucurat cand erau usor sa obtii trafic moca de pe urma lui Google si am luat asta ca un drept innascut si natural cand in realitate nu era deloc asa, era o favoare a lui Google. Azi se strange surubul si sarim de fund in sus uitand ca suntem doar niste "tolerati" pe care Google ii poate scufunda oricand cu 2 miscari de coada.
Poate ar trebui sa ne regandim strategia de promovare si sa intelegem ca internetul nu inseamna doar Google si SEO....
Ori ne adaptam, ori disparem, parerea mea.
Nu suntem sclavi nici pe departe.
Personal folosesc pt cautari MetaCrawler unde google e doar o optiune. Pentru clienti, ca asta vor: Free Monitor for Google.
Google poate sa faca ce vrea la el in casa? NU cred.
Faptul ca Google se "lanseaza" pe multe nise, fara sa investeasca nimic in promovare, folosinduse de "brand" si "curtea lui", e concurenta neloiala.
Ii e greu sa concureze ca restul afacerilor? Sa se "bata" cu portalurile de turism, imobiliare, oferte, ..... asigurari? DA, foarte greu.
E mult mai simplu sa te bagi in fata, decat sa stai la coada. Si exact asta face, se "baga" in fata. Daca google lanseaza un serviciu, foarte bine, dar sa stea la coada, nu sa se bage in "fata", asta ma deranjeaza cel mai tare.
Piata din US, NU detine afilaiti in asigurari! Cea mai mare piata din lume, este UK. 300 mil usd pe an, nu e o suma mica pentru nimeni, iar pe baza legilor ce urmeaza sa intre in vigoare 2013-2015, piata de asigurari online poate exploda, si cifra de afaceri sa ajunga la 30 miliarde in europa (venituri din afilliere).
Moneysupermarket nu vinde asigurari, e affiliat! Cei 300 mil usd, sunt din afiliere:) 95% asigurari! Da, nu traiesc doar din online, dar online e baza, atat pt brand cat si pentru afacere. Fara online, e greu, intr-o tara precum UK. Google tocmai le-a zis ca locul 1 e al lor, fara nici o alta optiune.
Investitia in tv si outdoor, era o strategie pt multi ani, ce fac acum? O sa continue publicitatea offline (model emag), pentru brand, ca altfel daca omu intra pe google sa caute, sa compare, nu mai vand nimic (gen emag).
In cazul de fata, pretul nu conteaza, conteaza online pozitia si brandul. Google le are pe ambele:)
Oare care a fost reactia angajatilor, azi dimineata cand au venit la munca? O sa mai duca 1 an pe clienti vechi, si pe cei care intra pe brand, dar procentul o sa scada usor-usor, datorita brand-ului lui google!
Vrei content? Cauta pe bloguri. Citeste cat vrei despre ce asigurare e mai potrivita pt tine.
Vrei asigurari, iti da google! In maxim 2 ani (1 an pt online) moneysupermarket & restu, dispar. Asta e cel mai grav.
NU vreau sa plec de la premiza ca online apartine lui Google, pentru ca ma apuc de agricultura. Acum 1 an am tot zic ca ma deranjeaza, cand au acaparat in state, foarte multe nise: oferte+reduceri, turism, real estate (in lucru), ..... acum vad ca nu mai e doar america, e si europa.
Romania? Nu e cazul, nu e piata pentru branduri mari. Dar miscarea (gestul) e dovada clara ca pur si simplu fac ce vor, cand vor, cum vor, fara sa le pese de restu.
Te apuci de un proiect, strategie pe 5 ani, si cand ajunge la maturitate, e inutil, pt ca tocmai google a decis sa dezvolte si el acelasi proiect.
Maine google lanseaza shop.google.ro, in care vand produse direct de la producatori, pe sistem afiliate. Ce fac restu de magazine online din Romania?
Ce fac si site-urile de vreme, curs valutar....!
@slobodan - Google nu m-a intrebat nici o secunda daca poate afisa continutul site-urilor mele pe propriile sale pagini.
Pozele facute de mine apar pe site-ul lui (Google) - textele la fel.
Trebuie sa fac ceva special, sa adaug "no index" pentru a-mi proteja continutul.
Cum adica nu are nici o obligatie fata de webmasteri? Atata timp cat ne preia si ne aranjeaza continutul cum vrea pe propriul site, ar trebui sa ne acorde putin credit, sa ne respecte.