-
Domenii vs pagina
Cateva optiuni:
1) pentru "keyword"
keyword.com
si
domeniu.com/keyword
2) pentru "keyword"
keyword10.copm
domeniu.com/keyword
3) pentru "keyword"
longtailkeyword.com
domeniu.com/keyword
Din experienta si dupa parerea voastra, care se comporta mai bine, are un avantaj, putem vorbi de avantaj, exemplu tinde keyword.com sa se pozitioneze mai bine decat domeniu.com/keyword ?
-
Daca domeniu.com e relevant pt keyword, atunci as face una sau mai multe pagini acolo. Altfel nu are sanse mari sa rankeze pe domeniu.com si as alege un domeniu separat.
-
Cred ca varianta 1 la toate cele 3 puncte. Daca google generalizeaza domeniul in intregime, atunci va avea un plus fata de o categorie/subdomeniu
-
Depinde si de nisa...ne poti spune?
-
Ce spun eu e la general, in urmatorul context, e preferabil sa faci siteuri slabute pentru fiecare micronisa pe domeniu propriu sau sa promovezi pagini ale unui site mai mare, pentru rezultatul cel mai bun, eficient
-
eu as face brand.tld si sa optimizez keyword pentru el. Pentru pagini interne promovez keyword + kw modifiers. Ma ajuta la relevanta intregului site.
De ex daca ai un site in care vinzi haine, nu are nici un rost sa iti faci microsite-uri pentru haine barbati, haine copii si haine femei. Chiar daca s-ar comporta ceva mai bine la cautari. Se intampla asa pentru ca de obicei cele mai multe linkuri nu vin catre paginile interne.
Pentru variantele date 1 este cea mai buna. Ai kw si il promovezi pe kw.com nu pe domeniu.com/kw. Adica daca ai haine.com nu iti mai faci categorie cu haine sa ai URL haine.com/haine.
-
Din ce am observat keyword.com urca mai repede in serp decat domeniu.com/keyword. Am observat asta chiar la un site personal care nu a beneficiat de prea multa promovare. Totusi am in fata site-uri cu domeniu.com/keyword si ca sa le depasesc va trebui sa mai astept si promovez bine site-ul.