Pinguinul considera spam link-urile din footer, chiar daca sunt link-uri interne ?
Dar daca sunt semi-interne, adica domeniu catre subdomeniu sau invers ?
Ce recomandati referitor la link-urile interne din footer ?
Versiune printabilă
Pinguinul considera spam link-urile din footer, chiar daca sunt link-uri interne ?
Dar daca sunt semi-interne, adica domeniu catre subdomeniu sau invers ?
Ce recomandati referitor la link-urile interne din footer ?
Din ce am citit pe blogurile in engleza din domeniul SEO, e bine sa fie scoase pentru ca pot fi considerate spamy. Cineva recomanda sa fie mutate mai sus, pe dreapta sau pe stanga, asta daca sunt necesare si vrei cu orice pret sa le pastrezi.
Adevarul e ca ferma aia de linkuri la sfarsitul site-ului e o chestie din epoca de inceput a optimizarii, a functionat la vremea ei dar lucrurile se schimba rapid in domeniul asta si trebuie sa ne adaptam.
Pe scurt, da, e mai bine sa renunti la ele.
Din pacate nu am mai gasit articolul care trata direct problema asta dar uite unul ca o atinge indirect: http://www.seomoz.org/blog/how-wpmuo...penguin-update
slobodan: Multumesc pentru raspuns, insa ma intereseaza cazul specific al link-urilor din footer interne, sau domeniu la subdomeniu. Tot ce am gasit si eu pe net trateaza cazurile de link-uri externe din footer, sau nu specifica despre ce fel de link-uri este vorba. Sunt siteuri mari care au asa ceva.
Ex:
- www [dot] desprecopii [dot] com
- www [dot] copilul [dot] ro
....
Asta din categoria SEO by example :)
Parere personala link-urile interne nu cred ca afecteaza, o serie de link-uri interne sunt specifice unui meniu, tu poti sa ai si meniu sus si lateral si footer, depinde care este strategia ta., link-urile din subdomenii am citit ca le considera tot ca link-uri interne google, dar le vede un pic mai special.
Iar link-urile site-wide din footer afecteaza daca proportia acestora depaseste un anumit procent din profilul de link-uri