Problema crawlare - crestere brusca
Ello guys,
Vin la voi cu o problema careia nu ii pot gasi rezolvare:
Pe 22 sept am descoperit ca am fost hackuiti de catre niste farmacisti din astia cu blue pills care ne-au adaugat un redirect pe linkurile venite din principalele motoare de cautare, deci atunci cand, pe anumite rezultate gen numele pastilei respective, dadeai click pe rezultatul cu site-ul nostru (eram pe locul 2 la cautarea celei mai importante pilule pt barbati, au facut ceva seo baietii la noi in gradina) erai redirectat spre siteul farmacistilor.
Gasit, scos redirectul, rezolvat problema.
Doar ca, la doar cateva zile distanta, am picat(de pe pozitii fruntase) aproximativ 10 pozitii pe cuvintele cheie principale (3 la numar), cuvinte care insumau 30 de milioane de cautari lunare in total.
Am pierdut cam 30% din trafic si de atunci indiferent ce facem, linkuri, schimbari de content, acatiste, orice, site-ul nu creste. Nici nu mai are aceleasi reactii la linkuri puternice, nu simte nimic, nici daca i-as pune link din insusi google.ro nu cred ca ar simti ceva.
Acum ceea ce credem noi ca a cauzat toate acestea este faptul ca paginile crawlate si kb-tii downloadati de catre crawler de pe siteul nostru au crescut, de la finalul lui septembrie, inimaginabil de mult, s-au inzecit.. poate mai mult, de la 15-17.000 la 150 - 160.000 pagini crawlate la fiecare vizita si nu pare sa se opreasca din crestere.
Cand am descoperit asta, aveam 567.000 de pagini indexate de google, am scos, prin robots txt, 400.000 din ele, ramanand cu ~150.000, mare ne-a fost mirarea cand NU A SCAZUT DELOC numarul de pagini crawlate si kb-tii downloadati de crawler. Desi avem cu 60% mai putine pagini de crawlat, el crawleaza acelasi numar.
Mentionez ca a google a scos din rezultate toate cele 400.000 de pagini pe care le-am interzis din robots, deci nu exista posibilitatea sa nu fi luat in considerare interdictia si sa fi continuat sa crawleze la fel.
Imageshack - cresterecrawlerstats.jpg
In imagine puteti vedea cum, de la finalul lui septembrie si pana acum, creste in continuu. Valorile pe care le vedeti acum la Low, erau defapt valorile noastre Medium sau chiar High.
Ce credeti ca ar putea face crawlerul sa o ia razna in felul asta? Ce credeti ca crawleaza atata? Cum as putea sa scad aceste valori inapoi la cele normale? Ati patit vreunu asa ceva? Nu gasesc nimic pe net despre asta.
Multumesc anticipat pentru ca cititi romanul si puneti neuronii la contributie pentru mine :D.