si eu unul l-am implemenatat cu toate ca nu functioneza pe .ro
Versiune printabilă
si eu unul l-am implemenatat cu toate ca nu functioneza pe .ro
+1 este incercarea google de a intra in zona "social search". din cate am inteles este nevoie ca utilizatorul sa detina un cont google profiles pentru a vota, ceea ce este un lucru exceptional, fiecare utilizator acordand practic un vot de incredere, sau o recomandare.
sistemul cu siguranta va fi afectat de spam, insa nu este foarte sigur daca un numar mare de + va afecta pozitionarea in serp. apoi... un vot al unui utilizator activ ar putea sa cantareasca mult mai mult decat votul unui utilizator inactiv (creat de un robot care nu face altceva decat sa dea un +1).
cred ca este o evolutie fireasca si implementata cum trebuie ar putea pune soarta rezultatelor in mainile vizitatorilor.
Pentru moment nu cred ca influenteaza ceva, urmariti scriptul.
Probabil ca in urmatoarea faza va influenta rezultatele serp pentru contul tau logat, afisand prioritar paginile carora le-ai acordat +1 candva.
Probabil ca intr-un final, aceste "recomandari" ale tale vor influenta global asezarea in serp devenind unul din sutele de algoritmi ce determina pozitia. Mai explicit spus, ca orice alt algoritm, nu va influenta decat un maxim de 0.5% ( cifra arbitrara ) din importanta pozitiei.
Nu cred ca are legatura cu socializarea si fb cum au sperat toti initial, este o simpla clona a renumitului Like, google incercand sa foloseasa inca un algoritm pur uman in a delimita unele pozitii in serp. Stim cu siguranta pana acum ca unele manifestari ale noastre in google influenteaza pozitia in serp prin clickurile directe sau influenteaza cautarile propuse de google cand tastam. De asemenea, consider ( personal ) ca timpul de navigare pe una din paginile interioare a siteului meu influenteaza aparitia acesteia in google, iar acum, apasarea butonului +1 din respectiva pagina de catre navigatori va fi inca un plus in serp.
+1 este o minima referinta pentru google despre aprecierea noastra asupra unei locatii din site. Cred ca este mai benefic pentru noi sa folosim butonul +1 pentru un articol, decat sa avem un generic +1 pe index. Nu stiu daca are legatura neaparata cu "reforma" Panda, dar google pare sa aprecieze mai mult subdomeniile sau categoriile unui site, avand tendinta sa indexeze prioritar si sa afiseze in serp ca si rezultate, nu indexul cat pagini interioare, categorii sau subdomenii dedicate respectivului keyword.
Incet incet, singura referinta sigura la SEO devine continutul. Un cod curat, o structura interna de linkuri, taguri bine gandite in deplina concordanta cu articolul/continutul, folosirea inteligenta a h-urilor si titlurilor, conexiunea continutului local direct cu social bookmarks ( si nu a indexului sau sitewide ), o afisare lizibila, cu grad ridicat de usability,etc
Si odata cu butonul asta vor mai aparea si o noua serie de joburi pe site.uri gen: microworkers. Ceva ma face sa cred ca o sa devina cam inutil si nu va fi luat in seama de google, poate chiar scos. Si tocmai din aceasta cauza, ca voturile vor fi manipulate.
@tiberiur aşa mă gândesc şi eu :) deja văd concursurile de genul: "dă-ne +1 de pe contul tău de google şi poţi câştiga prin tragere la sorţi un ...X"
Dă-ne şi nouă link la pagina olandezilor :D unde au scris asta?
Cati au fost cei care au incercat sa pacaleasca google si au esuat lamentabil? Sa fim seriosi. Nu faceti confuzii, g nu este ultimul idiot in materie.
Link-urile la care ai dat +1 le poti vedea pe pagina cu profilul tau de pe google, este un tab +1.. La fel ca la google buzz
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Am scris duminica un articol pe blog.. Se vede ca nu ma citesti :( :P Ai mai jos link-ul de pe SEWatch:
Google +1 Increases CTR in Organic SERPs, Ranking Boost Likely [Study]* - Search Engine Watch (#SEW)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Probabil pe termen scurt merge sa-i "pacalesti", dar nu dureaza mult pana sa isi updateze ei algoritmul si sa faca modificarile necesare pt a mai reduce din spam.. Cum a fost Google Panda, de exemplu... Iti dai seama ca ei sunt constienti ca lumea o sa abuzeze de +1 si nu-s asa de prosti incat sa faca botonul asta sa influenteze prea mult ranking-urile... Eventual, pot verifica si de unde vin aceste +1-uri.. la fel cum au spus ca tin cont de tweet-uri, dar se uita la autoritatea contului de twitter ;)
Din acest articol este destul de clar ca va fi un factor pentru pozitionarea site-urilor in SERP dar cred ca nu va avea o pondere mai mica. Nu cred ca cei de la Google nu se asteapta la abuzuri.