Cum realizez o dezindexare masiva de pagini?
1. Am un forum instalat ca folder al unui domeniu: www.example.com/forum/
Doresc ca acesta sa fie dezindexat complet (sa fie eliminate paginile) si apoi el sa fie reindexat (progresiv, de la zero) de catre Google (Paginile sa fie reindexate in forma actuala, forma veche continea si niste linkuri catre niste fosti parteneri. Desi le-am scos de peste jumatate de an, ele tot se mentin pe zeci de mii de pagini si ... nu prea imi convine).
Sa zicem ca nu ma deranjeaza prea mult caderea de trafic venit din Google datorita acestui proces si nici durata lui. Mai important pentru mine e ca in baza de date a lui Google sa se faca "curat" in ceea ce priveste continutul forumului meu.
2. Am observat ca au aparut si persista in contul GoogleWebmastersTools ale unor siteuri (carora le scosesem de mult timp linkul) IBL-uri de forma www.example.com/forum//viewtopic.php?t=100 in loc de www.example.com/forum/viewtopic.php?t=100 (// in loc de o singura data /) venite din forumul meu. Ele sunt active si au continut identic cu forma corecta. In mod similar .../forum//search.php.. , .../forum//profile.php?...
Acestea doresc sa fie eliminate complet.