Nu stiu daca s-a mai vorbit ... am tot cautat dar nu am gasit nimic ...
intre keyword1-keyword2.[tld] si keyword1keyword2.[tld] ce alegeti ?
Versiune printabilă
Nu stiu daca s-a mai vorbit ... am tot cautat dar nu am gasit nimic ...
intre keyword1-keyword2.[tld] si keyword1keyword2.[tld] ce alegeti ?
Din ce punct de vedere? :) Eu as alege cel legat.
S-a discutat si in trecut si aparent pentru SEO se zice ca e mai bun primul ("mai bun" e insa greu de cuantificat). Din punct de vedere al brandului a doua varianta e mai buna.
Preferabil este fara linuta da. Google le vede la fel oricum. Stie sa separe cuvintele, etc.
Domeniul cu keywordurile legate este mai bun daca se doreste pe viitor vinderea lui. Este si mai usor de tinut minte, e mai usoara comunicarea numelui lui catre o alta persoana etc.
Per total, daca ai de ales intre aceste doua variante, este mai buna alegerea domeniului cuvant1cuvant2.[tld]
Meserie. Am si cumparat inainte sa postez dar dupa m-am gandit sa va intreb si pe voi ...
Dpdv al brand-ului intradevar stiam ca k1k2.[tld] e mai usor de comunicat etc ... dpdv SEO nu eram convins ... dar ma bucur ca e ok :)
Daca-s ambele libere, eu le-as lua chiar pe amandoua...
Din punct de vedere seo, nu e nici o diferenta intre ele. Dar liniuta aia iti adauga un caracter in plus si pentru multi e greu de tastat si duce la scaderea vizitelor type-in. Eu sunt pentru domenii fara liniute.
Eu nu prefer nici nici, ma adaptez situatiei respective. Daca nu ma intereseaza human-ul (sunt cazuri in care esti doar pentru organic) atunci aleg ce imi este mai convenabil mie ca si owner tinand cont ca d.p.d.v SEO e aceeasi chestie. Cand vine vorba de brand clar: fara liniute.
Asadar, vorba lui Cristi daca sunt amandoua libere, ce mai astepti? Redirect liniuta spre.. fara.
:)) Ma refeream la scrierea domeniului type-in
In principiu cea mai buna alegere este keyword1keyword2.tld datorita
1.usurintei scrierii
2.este usor de memorat ( exista unele exceptii )
3.posibilitatea reclamei vorbite ( radio sau la TV vorbita ) fara dificultati ; existenta cratimei va crea unele probleme prin introducerea cratimei in forma vorbita "minus" , "cratima" "liniuta" etc
Cratima este utila
1.in cazul despartirii unor aglomerari de consoane sau vocale ca de exemplu magazin-naturist.tld ( desparte un dublu n ) sau lenjerie-ieftina.tld (desparte un dublu ie ) deoarece fac mai usor de inteles .
2.pentru respectarea unor reguli gramaticale ca in cazul jucati-va.tld
Aceste cazuri sunt rare ,asadar de regula , e preferabila varianta fara cratima .
domeniile din 2 cuv cu "-" sunt mai multe libere decat cuv1cuv2.tld
personal cand le prind libere le iau pe ambele si folosesc cuv1cuv2.tld cu redirect de la cuv1-cuv2.tld
optimizarea se face la fel, dar cel legat are avantaj ptr vizite directe