-
salut
nu e prima oara cand observ ca google da rezultate diferite de la mai multe hosturi. asta (m-am gandit eu) probabil din cauza ca datacenterele nu sunt updatate toate in acelasi timp, sau tine cont de IP si locatie
voi ce stiti despre treaba asta?
de ex: http://www.google.com/search?hl=ro&q...+commerce+site mie ar trebui sa-mi returneze web.verasys.ro . daca intru pe un proxy din state cateodata nu am aceleasi rezultate in sensul, ca e mai jos, si pe primele locuri sunt site-uri din state.
-
De ceva vreme, Google ia in seama si adresa ip-ului - locatia acestuia. Claseaza rezultatele din acea zona mai sus. Nu-mi place functia asta, o gasesc inutila si mi-e greu sa-mi dau seama ce loc ocup cu adevarat in SERP pentru un cuvant in all the web: "Caută: @ în WWW". Pentru asta exista cautarea "pagini scrise în limba română' sau "pagini din România".
Si datacenterele pot da rezultate diferite din mai multe motive: update, teste, rollback, etc.
-
<div class='quotetop'>QUOTE(ben @ Mar 21 2006, 01:39 PM) Quoted post</div><div class='quotemain'>
De ceva vreme, Google ia in seama si adresa ip-ului - locatia acestuia. Claseaza rezultatele din acea zona mai sus. Nu-mi place functia asta, o gasesc inutila si mi-e greu sa-mi dau seama ce loc ocup cu adevarat in SERP pentru un cuvant in all the web: "Caută: @ în WWW". Pentru asta exista cautarea "pagini scrise în limba română' sau "pagini din România".
Si datacenterele pot da rezultate diferite din mai multe motive: update, teste, rollback, etc.
[/QUOTE]
dar ca sa zicem , am in 3 dc-uri 15 pagini indexate si o pozitie mai buna in cautari , in vreo 4 dc-uri 11 pagini , iar in majoritatea 10 pagini , e posibil ca pana la urma rezultatul final comun sa fie cel cu 15 pagini si cu clasarea mai buna in serp?
-
m-am mai documentat un pic , dar am nevoie sa-mi confirmati ca am inteles bine.
Deci , gogle era mai multe dc-uri iar utilizatorul este transferat spre dc-ul cel mai apropiat de el d.v.p. geografic. Daca unul dintre dc-ul este updatat , atunci si celelalte dc-uri ii vor urma exemplul pe rand . In timpul acestui update pot obtine rezultate diferite in goole in functie de dc-uri , iar acest proces se numeste google dance .
Daca este asa cum am inteles eu atunci este excelent pentru mine si am facut o optimizare peste asteptari de buna . :rolleyes:
-
Da, ai inteles f bine. Google Dance = The Index Update of the Google Search Engine.
Uite si un link cu mai multe informatii detaliate: http://dance.efactory. de/
-
super linkul lui ben, in sfarsit m-am luminat cu privire la rezultatele diferite ale google la diverse intervale de timp pe acelasi subiect. si chestia cu load balacing intre data centere prin DNS e super simpla si desteapta. si tot din articolul respectiv m-am lamurit care e rostul conexiunilor la akamai technologies pe care le face google bar-ul. :) thnx.
-
si tot eu. tocmai ce am realizat un lucru: niciodata google nu o sa arate acelasi lucru pentru cautari facute la un interval de timp suficient de mare incat sa ajungi cu cautarea la alt datacenter pentru simplul motiv ca nu se face sincronizarea indexului intre DC-uri.
conform explicatiei din articolul de mai sus, Google Dance face ca la un moment dat aproximativ jumatate din serverele unui DC (le numesc #1) sa mearga offline sa se ocupe numai de crawl, dupa care revin online cu rezultatele cautarii. Dupa care cealalta jumatate de servere (#2) fac crawl si revin online cu variantele pe care le-au indexat ele, aparent fara legatura cu ce au indexat #1 (vizibil in cazul paginilor care s-au schimbat intre cele 2 momente de indexare). poate ca la nivel de datacenter, se sincronizeaza serverele unele cu altele, dar intre datacentere nu prea.
daca gresesc va rog sa ma corectati, insa de 2 saptamani de cand verific zilnic de mai multe ori rezultatele cautarii dupa "incaltaminte copii" am constatat urmatoarele: ba sunt pe 6, ba sunt pe 12, ba sunt pe 27, ba sunt pe 34, ba nu sunt de loc. uneori apare topicul din Seopedia unde am dezbatut problema respectiva, alteori nu apare. Insa cel mai clar e la cache: ba e varianta din 7 februarie, ba din 14 martie, ba din 17 martie, azi am vazut-o pe cea din 11 martie.
singura concluzie logica pe care pot sa o trag este ca rezultatele la cautarea dupa aceleasi cuvinte difera de la DC la DC pentru ca pagina a evoluat in intervalul de timp 1 martie - 15 martie si in functie de momentul in care fiecare dintre DC-urile google a vizitat pagina, a indexat continutul in consecinta considerand-o mai importanta / neimportanta pentru cuvintele cheie respective.
conform concluziei mele, rezultatele ar trebui sa se stabilizeze in momentul in care toate DC-urile vor avea aceeasi viziune asupra paginii mele. sunt chiar curios cand va fi asta. va tin la curent.
-
eu nu am rabdare cu site-ul meu , tot apare, tot dispare si cand ma gandesc ca acum cateva seri am avut o pozitie f. buna in google, dar doar pentru vreo juma de ora, acum au luat-o razna toate dc-urile ..nu stiu ce sa mai cred cu google asta...oare cat poate sa dureze maxim google dance-ul si de unde stiu cand se termina?