1 Ataşament(e)
SPAM 1001 Romania - cu repetitie saptamanala
Am ezitat mult pana sa ma hotarasc sa raportez SPAMUL 1001 Romania dat fiind simpatia pe care le-am purtat-o la inceput si apoi tzepei pe care mi-am tras-o. Si-am ezitat pentru ca nu vreau sa creada lumea ca incerc sa ma razbun. Dar nu m-ai suport, mi-a ajuns atitudinea plina de nesimtire a celor de la 1001 Romania la OS.
Am optat din START cand mi-am facut cont pe site-ul lor ca nu doresc sa primesc newsletter dar ti-ai gasit sa tina cont de dorinta ta ? Formularul unde puteai opta pentru newsletter sau nu se pare ca era numai de decor caci cu prima ocazie m-a lovit cu asa numitul newsletter nesolicitat. N-am zis nimic dar figura s-a repetat pentru a doua oara. Intre timp si pe mailul firmei am primit doua mesaje de tip SPAM din partea 1001 Romania. M-am infuriat si am pus mana pe telefon pentru explicatii... in afara de scuze si explicatii (cum ca adminul ar fi selectat toti utilizatorii din greseala si le-ar fi trimis newsletter) n-am scapat de SPAM.
Cu toate acestea cele doua SPAM-uri primite pe firma sunt foarte, foarte clare... nu le-am permis si nici nu mi-au cerut acordul.
Dar povestea nu se opreste aici : atat saptamana aceasta, cat si saptamana trecuta am primit celebrul si nesolicitatul newsletter de la 1001 Romania. Am atasat un pdf pentru a-l vedea in toata splendoarea ta.
Pe langa faptul ca DISCLAIMER minte cu nerusinare (eu n-am gasit in tot mesajul datele de identificare, instructiunile de dezabonare sunt nefunctionale si ineficiente :
Citat:
DISCLAIMER: Acest mesaj NU ESTE SPAM. Contine datele noastre de identificare si instructiuni de
dezabonare. V-a fost oferit din urmatoarele motive: ati solicitat primirea ofertei noastre, sunteti un client
al companiei noastre, sunteti in baza noastra de date ca urmare a unor corespondente anterioare, adresa
dvs. a fost selectata dintr-o baza de date la care ati subscris, adresa dvs. a fost facuta publica prin afisari
cu caracter publicitar. Ne cerem scuze daca mesajul ajunge la dvs. dintr-o eroare sau daca acest e-mail
nu va aduce informatii utile. In continuare, pentru a evita transmiterea pe viitor a unor mesaje nedorite,
am dori sa va anuntam ca pentru a va putea dezabona la newsletter va trebui sa intrati in contul dvs. de
membru si sa va dezabonati. Va multumim!
De ce spun ca instructiunile de dezabonare sunt ineficiente si nefunctionale ? Pentru ca SPAM-ul vine de la o adresa no-reply@1001net.ro care iti da eroare cand incerci sa dai reply cu UNSUBSCRIBE, contul meu de pe 1001 Romania este suspendat din 25 septembrie 2007 si nu pot intra pentru a selecta pentru a 1001 oara ca nu doresc newsletter de la ei, iar la mesajele trimise pe mail nu catadicsesc sa raspunda.
Ce mama dracului sa fac ca m-am saturat, deja aceasta seamana a hartuiala sau nu stiu cum sa-i zic...
Uita-ti si un header :
Citat:
Envelope-to: xxx
Delivery-date: Mon, 17 Sep 2007 12:48:47 +0300
Received: from [82.79.122.72] (helo=1001net.ro)
by xxx with esmtps (TLSv1:AES256-SHA:256)
(envelope-from <comunicate@1001net.ro>)
id 1IXDDi-000341-LU
for xxx; Mon, 17 Sep 2007 12:48:47 +0300
Received: from [89.121.176.55] (helo=1001NETEditor1)
by 1001net.ro with esmtpa (Exim 4.67)
(envelope-from <comunicate@1001net.ro>)
id 1IXDAJ-00040Z-Qt; Mon, 17 Sep 2007 12:45:19 +0300
Reply-To: <comunicate@1001net.ro>
From: "Comunicate@1001" <comunicate@1001net.ro>
To: <comunicate@1001net.ro>
Subject: Oportunitati de promovare online
Date: Mon, 17 Sep 2007 12:48:31 +0300
Organization: 1001 NET ROMANIA SRL
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/related;
boundary="----=_NextPart_000_0074_01C7F929.119A51D0"
X-Mailer: Microsoft Office Outlook, Build 11.0.5510
Thread-Index: Acf5D+gCbCdwUWhzS1ODeYY6d2QtWA==
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
Message-Id: <E1IXDAJ-00040Z-Qt@1001net.ro>
Iata un fragment din mesajul pe care l-am trimis saptamana trecuta in legatura cu SPAM-ul :
Citat:
astazi m-am trezit pe adresa mea de mail cu newsletter de la 1001 Romania, sender no-reply. Din cate stiu eu am ales in contul meu BV562 sa nu primesc newsletter de la 1001 Romania si nu e prima data, nici a doua oara ci a treia oara cand primesc mesaj nesolicitat adica SPAM. Dar nu aceasta e durerea, ca pe langa teapa de a nu-mi primi ceea ce mi se cuvine SPAM-ul e o simpla bagatela... durerea este faptul ca dorinta mea de a nu primi mesaje de la 1001 Romania nu are nici o valoare, ca nu pot sa raspund la newsletter ca sa solicit sa fiu scos din lista de newslleter dat fiind faptul ca mesajul e trimis via no-reply, adresa de mail care nu exista fizic si bomba secolului este faptul ca in finalul mesajului ma invita sa intru in contul meu si de la detalii cont sa modific optiunile in ceea ce priveste newsletter-ul. Cum sa o fac fratele meu daca am cont suspendat ? Prin telepatie ???