Rezultate 1 la 4 din 4

Subiect: Legislatia referitoare la SPAM in Romania.

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    39

Implicit Legislatia referitoare la SPAM in Romania.

Salut,

Recent am trimis cate un mesaj la adresele de email ale celor care au adaugat in mod gratuit site-uri in directorul meu web (fiecare om a primit un singur mesaj, chiar daca a inscris mai multe site-uri).

Mesajul a fost persoanlizat, cu numele destinatarului si referire concreta la site-ul sau. La final, am pus datele mele de contact (nume complet, telefon, fax si numele firmei). Ca si metoda de "dezabonare" am indicat raspunsul la acel e-mail (raspuns, gol, fara nici un subiect sau text anume). Mai mult, in mesaj nu am facut nici o propunere comerciala, ci am semnalat doua noi functii implementate in site, de interes pentru acel segment de utilizatori.

Recent am descoperit un articol pe un blog, in care este publicat mesajul pe care l-am trimis, impreuna cu acuzatia de trimitere de spam. Motivele invocate de persoana respectiva sunt:

1. nu am pus in mail datele complete de identificare ale firmei mele (CUI, J, Cont Bancar, Capital Social, etc.)
    2. nu am oferit "buton" de dezabonare.

Personal nu cunosc legislatia exacta in domeniu si nu am reusit sa gasesc pe net ceva concret. Va rog sa-mi spuneti daca cele doua obiectii sunt intemeiate pe textul Legii.
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Cristi U este deconectat Super Moderator
    Reputatie:
    51
    Data înscrierii
    26th January 2008
    Locaţie
    Oradea
    Vârstă
    36
    Posturi
    3.172
    Putere Rep
    51

Implicit

Ai termeni si conditii la directorul respectiv? Cine si-a inscris site-ul si-a dat in vreun fel acordul sa primeasca pe adresa respeasca eventuale e-mailuri promotionale/publicitare?
    Mai dau cate-un sfat juridic aici, uneori chiar despre online. Nu-l rata! :) Vezi și sfaturi de nutritie.

BogdanM este deconectat Membru SeoPedia
    Reputatie:
    34
    Data înscrierii
    27th November 2006
    Posturi
    51
    Putere Rep
    34

Implicit

Salut !

Din ceea ce expui tu, te incadrezi in mod foarte bine intr-una din exceptiile prevazuta chiar de lege, si anume:

"daca o persoana fizica sau juridica obtine in mod direct adresa de posta electronica a unui client, cu ocazia vanzarii catre acesta a unui produs sau serviciu(...), persoana fizica sau juridica in cauza poate
    utiliza adresa respectiva, in scopul efectuarii de comunicari comerciale
    referitoare la produse sau servicii similare pe care acea persoana le
    comercializeaza, cu conditia de a oferi in mod clar si expres clientilor
    posibilitatea de a se opune printr-un mijloc simplu si gratuit unei
    asemenea utilizari, atat la obtinerea adresei de posta electronica, cat si cu
    ocazia fiecarui mesaj, in cazul in care clientul nu s-a opus initial."

Art 12 alin 2 legea 506/2004

Cu privire la natura comerciala a email-ului, mi-e greu sa ma exprim cita vreme nu l-am vazut.

Atit legea 365,cit si legea 504 zic ca "persoana fizică sau juridică în numele căreia sunt făcute să fie clar identificată". Doar normele de aplicare ale legii 365 indica in art 8 ca trebuie sa ai si CUI-ul.

meetzah este deconectat Ambasador
    Reputatie:
    39
    Data înscrierii
    1st October 2005
    Locaţie
    Bucuresti
    Vârstă
    38
    Posturi
    976
    Putere Rep
    39

Implicit

Multumesc pentru raspunsuri.

@cristi - exista un set de Termeni si conditii, care sunt valabili pentru tot site-ul, nu doar pentru partea de director web. Acolo specific faptul ca imi rezerv posibilitatea de a trimite mesaje periodice persoanelor care s-au inscris. Nu te poti inscrie fara sa accepti acesti termeni.

@BogdanM multumesc pentru precizarile legislative. Am sa le analizez pe indelete, pentru ca vreau sa fiu acoperit din punct de vedere legal pe viitor, chiar daca acum poate ca am gresit. Continutul mesajului este urmatorul:
    Primiti acest e-mail pentru ca site-ul http://www.xxxx.ro este inscris in directorul nostru web. Listarea site-ului dumneavoastra poate sa fie accesata in mod gratuit de orice persoana interesata, la adresa:
    http://www.e-oferta.ro/directorweb/detalii-site/xxxxxx-xxxx.html

Sunt doar doua lucruri pe care doresc sa vi le aduc la cunostinta:
    1) E-oferta.ro a lansat un Program de Afiliere, in care castigati un comision de 25%, adica 30 de euro. Inscrierea in program este gratuita. Pentru detalii complete, accesati pagina cu regulamentul programului.

2) In cazul in care aveti o afacere, va oferim spatiu gratuit de promovare, pe site-ul nostru. Primul pas este sa creati acum un cont gratuit pe site, pentru ca apoi sa puteti adauga prezentarea firmei dumneavoastra, produsele si serviciile pe care le oferiti.

In cazul in care considerati acest mesaj spam, va rog sa-mi dati un reply, pentru a sterge site-ul dumneavoastra din directorul web si implicit adresa dumneavoastra din baza de date.

Va multumesc pentru timpul acordat.
    Mihai Vinatoru (Fast Net Promotion SRL)
    Tel: 0762611611 Fax: 0318171483
    DWF - Servicii complete de optimizare seo. Vezi oportunitatile de cariera in cadrul DWF.

Informații subiect

Utilizatori care navighează în acest subiect

Momentan este/sunt 1 utilizator(i) care navighează în acest subiect. (0 membrii și 1 vizitatori)

Thread-uri Similare

1. adsense pe firma si legislatia ro
    De eliviu în forumul Adsense
    Răspunsuri: 12
    Ultimul Post: 29th June 2010, 11:41
  2. Spam LierDetector Romania
    De KidRock în forumul E-mail SPAM
    Răspunsuri: 0
    Ultimul Post: 12th March 2009, 11:39
  3. Sfat legat de legislatia - fiscalitate
    De Scorpiono în forumul Website-uri
    Răspunsuri: 5