Mai ai rabdare cateva luni.
Cat despre domeniul de 100.000, imi vine sa zambesc.
Mai vorbim in vara.
Cu suma asta o echipa buna poate sa dezvolte un site serios a carui notorietate s-ar datora in mica masura numelui de domeniu.
Deja numele de domenii care sar de 30.000 sunt prea scumpe pentru netul romanesc si veniturile pe care le poate genera acesta.
Sa presupunem ca ar cumpara cineva un domeniu cu 100.000euro.
Ca sa il faca productiv are nevoie de o echipa compusa cel putin din 8 oameni buni.
Oamenii costa cel putin 20.000eur/luna.
Proiectul dezvoltat are si el nevoie de minim 3-4000eur/luna
Perioada de dezvoltare este de minim 1 an si jumatate.
Daca partea tehnica este pusa la punct intervine si partea de marketing care poate costa si ea cel putin 3-4000eur/luna.
Un mic calcul grosier arata ca se ajunge la cel putin 500.000eur.
Acum orice firma vrea sa isi scoata banii si isi pune intrebarea logica: "Din ce si in cat timp imi scot eu banii"?
Estimand contracte de publicitate de 10.000eur/luna rezulta ca firma are nevoie de cel putin 50 luni doar ca sa isi scoata investitia necesara punerii pe picioare a proiectului.
Daca ne gandim ca in toata aceasta perioada exista cheltuieli multe in firma ajungem lejer la 100luni perioada de amortizare.
Cam mult dupa parerea mea.
Nu priviti cu ochi rai calculele mele, sunt doar o incercare de a atrage atentia ca piata publicitatii din RO este supraevaluata, asa cum a fost si cea imobiliara.