daca ai citi pe forum, s-a mai discutat
cel mai bine este cu - cratima :rockon:
Versiune printabilă
daca ai citi pe forum, s-a mai discutat
cel mai bine este cu - cratima :rockon:
Daca va fi un proiect destul de important si iei .ro ii bine sa iei atat numeproiect.ro cat si nume-proiect.ro la care ii faci redirect la numeproiect.ro spre nume-proiect.ro :)
de avut in vedere, pe genul paranoia: o penalizare grava a unei concurente pe un domeniu foarte similar cu al tau te trage si pe tine in jos.
Ex.: tu ai "document.ro" si concurenta "documente.ro"
concurenta recurge la 'hardcore black hat seo', hostingul lor pica pe mana la ecari si le modifica sursele (virusi, hijackuri, nebunii). Daca nu ai multe backlinkuri iti va fi afectat PR, SERP-urile. Rezolvabil in timp, normal.
Din ceea ce stiu eu, domeniile cu cratima sunt cotate mult mai prost decat cele fara (doar daca vrei sa il vinizi solitar, fara site)
Lasa ca mai sunt si oameni carora daca le spui de un site care are mai mult de 1 cuv, ei il scriu dezlegat. E bine cu cratima atunci cand ai doua cuv cheie care te intereseaza, iar aceeasi varianta fara cratima nu e disponibila
eu nu cred k e nici o diferenta conteaza sa stii sa ii faci seo , are banuiesc o importanta si numele domeniului in pozitionare , dar daca se gasesc aceleasi cuvinte fie eel cu linie fie fara ... cam tot acelasi lucru
Google citeste liniuta dintre cuvinte ca fiind spatiu ! De exemplu : locuri-de-munca.ro , o cautare simpla pe google "locuri de munca" il gaseste printre primele !
Din discutiile de aici sa inteleg ca este mai bine nume-site.com dect numesite.com chiar daca numele este mic ca si dimensiuni ?
http://www.youtube.com/
vs.
http://www.you-tube.com/
eu sunt fan domenii fara cratima. Pentru SEO amandoua par la fel de potrivite dar un domeniu fara cratima mi se pare ca are potential mai mare pentru vizite type in deoarece e mai scurt si pentru unii "-" e greu de gasit.
daca te bazezi doar pe vizite organice amandoua sunt ok cat timp esti in top pentru keyworduri.
Aceasta idee mi se pare ok, dar de exemplu daca iau domeniul numeproiect.ro ca pricipal, indexat in Google si din nume-proiect.ro fac redirect spre numeproiect.ro, nume-proiect.ro va trebui si el inexat de google?
Adica nume-proiect.ro se va comporta ca un domeniu separat indexat de google?