Mastercard Mondo am si eu si asa e. Nu am intampinat nici o problema nicaieri. Chiar alaltaieri mi-am comandat un dvd de pe amazon.com pentru ca pe aici nu se gaseste filmu care il caut sau nu am avut eu norocu.
Versiune printabilă
Mastercard Mondo am si eu si asa e. Nu am intampinat nici o problema nicaieri. Chiar alaltaieri mi-am comandat un dvd de pe amazon.com pentru ca pe aici nu se gaseste filmu care il caut sau nu am avut eu norocu.
Nu stiu cati dintre voi au domenii la GoDaddy dar o sa va impartasesc din experientele mele privind hostingul acolo.
Eu am pareri atat pro cat si contra, sa incepem totusi cu cele contra care si pe mine ca cam rod ca pe tot Romanul!
CONTRA
1. Cand faci cont la GoDaddy ca Roman ai foarte mari sanse sa ti se blocheze contul in 1-3 zile de la deschiderea contului.
2. Pentru redeschidere e nevoie de mare diplomatie in discutiile cu ei, si sa nu'ti iesi din fire care in cazul lor o sa te coste un "ignore" la emailuri!
3. Ca sa ai sanse de rezolvare a problemelor ori suni si intrii pe fir cu ei direct, ori astepti 2-3 zile pana incep discutiile
4. Redeschiderea contului implica sa trimiti o gramada de acte, pasaport, buletin, dovezi conturi de banci, acte de proprietate... etc, balarii din astea
5. Banda pe hostingurile lor este in sharing desigur dar este foarte mica, iar ei nu specifica nici unde in site limitarea respectiva. Adica spune ca ai trafic de 2 Terrabyte dar nu spune ca defapt banda maxima la care ai acces este de aproximativ 20 Mbit download si Uploadul uneori este jalnic, mai ales sa ai un server dedicat, cu 100 de siteuri pe el si sa vezi ca unele pagini se incarca in 30 de secunde cand nu ar trebui sa dureze mai mult de 1s.
6. La serverele dedicate lucrurile stau destul de prost, cele virtuale au resurse foarte slabe... chiar foarte pot spune! Pe un dual cpu la 3G, xeon au pana la 20 de servere virtuale ...ooops sa vedeti ce probleme apar cu MySql in cazul unor siteuri serioase, aleluia trafic, mori incet dar sigur.
7. Limitarile sistemului de operare instalate in cazul serverelor dedicate or sa va dea mult de munca si multi nervi. Daca tot faci la subdomenii o sa ajungi la un moment dat sa resetezi serverul zilnic si nici macar sa nu te poti loga prin ssh, asta pentru ca exista o limita de fisiere deschise simultan 1000, la care se ajunge foarte repede !
8. Functionalitatea firewalului in cazul serverelor dedicate este de domeniul SF, nu este instalat ... deci asta chiar ca le'a intrecut pe toate ;) ... in PLESK au optiune de activare si configurare pentru firewall dar in kernel nu exista suport pentru asa ceva.
9. Cumpararea simultana a anumitor servicii si domenii nu este chiar indicata, cand se face plata lunar (reinnoire hosting, ex) baietii nu prea separa produsele si te pomenesti ca'ti mai ia odata o plata care tu deja ai facut'o manual cu o zi inainte ... fara nici un menajament.
10. Upgradarea DNS'urilor dureaza foarte mult, chiar si 24 de h ... si de multe ori m'am pomenit sa nu'mi rezolve sereverele de DNS adresele domeniilor ... tare ciudat! (adica dau ping in domeniu si nu'mi rezolva DNS ...)
PRO:
1. Daca discuti frumos cu ei sunt totusi intelegatori
2. Ai posibilitatea sa cumperi cu coduri promotionale cu discount chiar de 15%
3. Au hostinguri foarte ieftine avand in vedere spatiul si traficul oferit / $
adica la ~4$ ai 5G spatiu si 250G Trafic !
4. Eu nu am vazut sa contorizeze undeva transferul in cazul serverelor dedicate ;) am verificat dar arata tot timpul 0 !
5. Foarte usor de administrat, NS'uri, Hosting, Updateuri, etc...
6. Posibilitatea sa pui mai multe domenii chiar pe un hosting de 4$
Pentru carduri (de debit in $) eu folosesc: Banca Transilvania, Raiffeisen Bank, BRD, BCR sau chiar ePassporte (card cu care am facut contul pe GoDaddy), toate le am introduse in cont si nu au fost probleme pe parcurs !
1. bullshit. am cont de 3 conturi separate la godaddy , unul personal si doua ale unor cunoscuti facute tot de mine cu carduri separate. niciodata nu mi-au inchis contul sau sa imi ceara masuri extra de verificare (scan la card, etc. cum fac in alte parti)
2.-
3. asa fac majoritatea. sunt o firma foarte mare, nu ii deosebeste nimic de altii aici
4. bullshit again. nu se cere decat o copie dupa un ID (de preferat buletin si nu permis de conducere si card fata/verso). astea le-ai scos din burta cu pasaport, acte de proprietate sau cont in banca.
5. cand te bagi la planuri shared stii pentru ce platesti 3,49$ pe luna pentru webhosting. daca vrei banda ta , ia un server dedicat. si daca chiar ai unul, nu inseamna ca trebuie sa tii pe el 100 de siteuri daca au trafic mare fiecare, ia mai multe servere dedicate.
6. zici ca la serverele dedicate stau foarte prost dar faci referire la cere virtuale. ia un server dedicat normal si dupa fa comparatia.
7. nu prea exista limitari (de fapt chiar nu exista) deoarce este un server self-managed ;)
8. -
9. presupun ca inainte sa faci plata finala te uiti ce contine cosul de cumparaturi (si duratele serviciilor ptr care platesti). nu vad cum ar putea sa iti ia de 2 ori banii.
11. dureaza intre 24-72 ore. de obicei cam 24 ore fix (am schimbat la vreo 30 de siteuri cred si media e la 24 de ore)
vad ca te bucuri de tarifele de hosting de 4$ cu XXGB spatiu si XXXXGB trafic. cat dai atata face. punct
posibilitatea sa pui domenii nelimitate pe hosting de 4$ shared ? pai ce raspuns mai vrei de la siteurile alea ? eu cred ca la ele faceai referire cand spuneai de timpii de incarcare de 30 sec+
8.
1. Eu spun din experienta mea deci nu este fabulatie... asha ca nu e aiureala, chiar pot sa existe probleme cu contul (la inceput) apoi e ok.
4. Contul este pe numele sotiei, cardul e numele ei (emis in SUA)... insa eu am vb cu ei si mi'ai cerut dovezi ca e sotia mea, ca am dreptul sa accesez contul... am peste 50 de domenii acolo asa ca nu ma lua cu abureli, stiu ce vb taicutza !
+ ca cardul era de state eu accesam de pe IP de Romania... in fine, nu are relevanta motivul, important e ca am dreptate, iar daca tu sustii ca nu am probabil ca ai dovezi! (de ce crezi ca a'si abera, da un motiv) ... eu doar am vrut sa arat celor care vor sa faca cont acolo la ce se pot astepta, dar vad ca ai un stil de a raspunde cat mai sarcastic ... nu'ti fac tie concurenta, stai calm!
5. exista o limita la numaru de domenii pe shared (ala de 3.9 e cel mai limitat)
6. da adevarat aici, nu stiu insa cum sta treaba la cel real, insa nu vad cu ce'i deranja daca puneau suport si de firewall mai ales ca in PLESK ai optiunea de management pentru el!
7. exista si ca sa elimini pentru un incepator nu e usor. Limita de 1000 de fisiere deschise simultan, nu exista suport de a filtra porturi, ip'uri, etc ... stiu ce vb din experienta nu din auzite !
9. ei uite ca exista cazuri... vrei screenshot sa dovedesc ? am zis ulterior cand se fac updateurile la hosting, lunar!!! Mi s'a intamplat odata deci e clar ac exista posibilitatea asta!
11. da, cam asa, insa in Romania e treaba asta. Pune un proxy de state si spune'mi diferenta ? in cat timp i'ti rezolva numele ? ... in foarte scurt timp uneori zeci de minute , sub 1h ... verificat!
(da ma bucur ca e ieftin, am si de 200G si 2 Terra Trafic si merg super bine fara nici o problema)Citat:
vad ca te bucuri de tarifele de hosting de 4$ cu XXGB spatiu si XXXXGB trafic. cat dai atata face. punct
nu am zis nelimitate , mai citeste odata!Citat:
posibilitatea sa pui domenii nelimitate pe hosting de 4$ shared ? pai ce raspuns mai vrei de la siteurile alea ?
crezi gresit, era chiar un VPS ... iar dai din burta cu presupusul !Citat:
eu cred ca la ele faceai referire cand spuneai de timpii de incarcare de 30 sec+
------------------------------------------------------
in fine... nu m'am suparat, fiecare are dreptul la opinia lui.
Apropo pentru coduri promotionale pe Godaddy, daca ai nevoie:
GoDaddy - Coduri Promotionale (domenii sau servicii) , cand mai gasesc eu updatez lista!
numai bine !
apropo (zuk), ai hosting dedicat acolo ? (nu VPS) ...
- ma intereseaza daca mai exista problemele de pe VPS si acolo, mai ales cele legate de numarul de fisiere deschise simultan (limitare este la 1000 in mod normal... )
- tot FC 4 este ca SO ?
- largimea de banda e mai mare de 20Mbit ?
Eu am 4 domenii inregistrate la godaddy. Servicii ireprosabile. Plata cu cardul a fost foarte usoara. Propagarea NS-urilor a durat 1-2 ore.
Cat despre hosting nu am luat niciodata de la godaddy ci din Romania. Daca se intampla ceva cu hostingul il schimb rapid fara probleme.
nu ai precizat nicaieri asta. pai una e cand faci tranzactii cu cardu cuiva. asa am bagat si eu un prieten in belea cu contul sau de paypal pe care il foloseam si eu. trebuia sa precizezi de la bun inceputCitat:
Contul este pe numele sotiei, cardul e numele ei (emis in SUA)... insa eu am vb cu ei si mi'ai cerut dovezi ca e sotia mea, ca am dreptul sa accesez contul... am peste 50 de domenii acolo asa ca nu ma lua cu abureli, stiu ce vb taicutza !
daca te uiti in Plesk vei vedea icoana offline a Firewall si daca pui cursorul pe ea scrie clar: not included for your licence (ma rog alt mesaj dar cam asa spune)Citat:
da adevarat aici, nu stiu insa cum sta treaba la cel real, insa nu vad cu ce'i deranja daca puneau suport si de firewall mai ales ca in PLESK ai optiunea de management pentru el!
nu e adevarat. am 2 servere dedicate, unu windows 2003 si unul linux. eram pe remote desktop cand faceam modificarile in control panel pentru domenii.Citat:
da, cam asa, insa in Romania e treaba asta. Pune un proxy de state si spune'mi diferenta ? in cat timp i'ti rezolva numele ? ... in foarte scurt timp uneori zeci de minute , sub 1h ... verificat!
eu am hosting dedicat cu ev1servers (mai nou theplanet.com), am avut ceva probleme cu ei (nu legate de uptime sau viteza), ceva probleme cu mysql si am vrut sa renunt dar intre timp a fost reinstalat redhat enterprise 4 pe server si totul este ok acum. nu renunt la ei
iti recomand www.webhostingtalk.com pe viitor , inainte sa mai iei pe nimerite vps/dedicate
Pe Webhostingtalk am cautat si eu un VPS, am gasit o firma dand click pe o reclama de acolo. Mai studiasem si alte oferte dar vroiam neaparat un "managed VPS" sa am pe cine da vina cand nu merge :)
nop e activ, merge dar nu merge...
adica configurez tot, setez filtre, etc... problema e alta:
mai pe scurt: nu exista IPTABLES , sau ceva nu e copilat acolo clar! am incercat si manual nu din plesk, degeaba!Citat:
Could not activate firewall configuration:
safeact: safeact: /usr/local/psa/var/modules/firewall/firewall-new.sh failed:
iptables: No chain/target/match by that name
proc_close() failed: var: Deprecated. Please use the public/private/protected modifiers