campestru.ro
boieri.ro
boierita.ro
Versiune printabilă
campestru.ro
boieri.ro
boierita.ro
Problema cu extensia .eu pentru un shop online este ca publicul nu e prea familiar cu extensia asta. Din punctul meu de vedere merge pentru firme care au un target restrans sau pentru un mic blog, eventual un EMD.
Mai ai si concurenta in ProduseDeLaTara.ro care iti va dilua acest "brand". Vei pierde clienti care se vor duce pe .ro
Taranesc.ro poate avea si o conotatie negativa din pacate.
Cum am specificat in primul post, acest magazin face parte din categoria noilor mele proiecte, FARA SEO.
promovarea unui astfel de site, nu se face prin metode clasice, ci mai mult offline si SMM.
Eu merg pe alta premiza, din experienta proprie. Am un baietel de 2 ani, care de 2 ani, primeste sapt de sapt, "pachet" de la tara. Cu ce are nevoie un bebelus>copilas.
Pe acest principiu, daca tata se descurca, isi poate crea o clientela de 2-300 de pers, care sa comande 1 pachet 1 data pe luna.
Da, nu e pt toata lumea, ci doar pentru cei care NU au parinti (bunici) la tara, sau NU au anumite produse la tara. Pentru ei e magazinul. Intrii iti faci cosul, si iti vine acasa direct de la tara. Daca totul e ok, esti client, daca nu, NU.
Ma astept la un anumit "target" si nu la "manelisti", asa ca cine comanda o data de pe site, a doua oara, in caz ca vine de pe google, face diferenta intre 2 site-uri:). Si daca asta devine o problema, facem si un pic de seo. Ii trimit lui DAN, de 2 ori pe luna 5 l de vin rosu, de la tara, Kidu intra pe afiliere in schimbul la 3 l de tuica lunar, si tot asa. Il bag si pe Eradu, sa-si puna pozele pe pungile mele, si rezolv, nu e bai.
Taranesc.ro e ok, stiu ca "tarani" are alta conotatie, dar in cazul de fata, cand vb de mancare, NU se aplica.
Un nume de domeniu?
babusca.ro
vecinul.ro
mosnean.ro
pamantean.ro
Nu stiu daca-ti place, dar uite unul la care m-am gandit de mult.
Tarancusa.ro
Desi e un nume destul de lung, cred ca poate fi extrem de brandabil. Evita cuvintele bio, taran, natural, care pot avea anumite conotatii, dupa cum bine ai punctat. Iti propun astfel urmatorul domeniu:
RomanescNeaoș.ro (cu s, evident, ca nu am vazut ca rotld sa vanda IDN -uri)
--- Later Edit --- (ca mi-a fost lene sa apas "Edit")
Si ti-as mai sugera si un domeniu scurt, la fel potential brandabil: LaSat.ro
Nici un nume nou? Sa schimb cei 20 usd, in 200? :)
tot taranesc e cea mai buna alegere :p
miculgospodar.ro